Студентска бригада - САЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Студентска бригада - САЩ
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1002 пъти
Здравейте, от скоро време започнах да се интересувам страшно много от студентските бригади в Америка. В момента съм първи курс, редовна форма на обучение и смея да кажа, че за момента се справям добре. Обмислям сериозно обаче от следващата година да се запиша за тази прословута бригада. Преди седмица съвсем случайно попаднах на статия за Америка и студентските бригади там, започнах да чета и ми стана доста интересно. Най- вече искам да посетя САЩ не заради парите, а за тръпката и емоцията да видя друг континет, друга култура, манталитет и хора. А и да не забравяме факта, че Америка е най- развитата държава в света. Нивото ми на английски език е на добро ниво, но не мога да кажа- отлично. От гледна точка на език смятам, че ще се справя. Проблемът ми обаче идва от това, че до момента не съм работил никога. Също така не съм излизал до сега в чужбина, където и да е било, не съм летял и със самолет. Но както казват хората: "За всяко нещо си има първи път." Имам няколко питания и ще се радвам хората, които са ходили до момента или знаят нещо по темата, да ми споделят и разкажат по- подробно.
1) Лесно ли се изкарва визата?
2) Как протична интервюто за работа, какви въпроси най- често задават?
3) Не съм запознат и с отиването до там. Самолет, прикачване и т.н.
4)Колко пари ще ми излезе долу/горе отиването и връщането и всички други процедури?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 8b01050d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Информацията ми е от преди 10 години... но ще ти кажа, че за първа година съветът ми би бил да заминеш с работна оферта през агенцията, която ти осигурява програмата по културен обмен.
не си търси сам работа, още повече, че сме точно в ковид световна криза. За това, че не си работил няма никакъв проблем, защото американците са създали доста правила за работа и не би трябвало да се чудиш какво ще се изисква от теб и подобни. интервютата протичат по документи или скайп, като ключовите ти думи са eager to learn and highly motivated. понякога липсата на опит означава, че нямаш порочни навици и не е непременно лошо особено в ниско квалифицирания труд.
Прекачването обикновено става през Париж, Лондон или Амстердам.
Въпросите, които задаваш тук би могъл много лесно да попиташ в някоя агенция и на място като отидеш. преди 10-на години имаше много млади хора, които работеха там и са минали през същите стъпки и лично за мен мога да кажа, че не се опитваха просто да ми вземат парите, а и да бъдат полезни. Разбира се времената се променят, но това е безплатна консултация и не ти коства нищо да попиташ на място.
Те ще ти кажат колко ти струва всичко. преди години освен тяхната такса 800 долара да речем имаше още такса севис и такса за интервю за виза, а също и самолетния билет, който могат да ти намерят и от агенцията за WAT.
Work and Travel е нещо, което ще ти даде безценен опит и преживявания...аз много се радвам, че го направих, защото ми разшири тесния български кръгозор и колкото и да е клиширано, виждаш другия, правилен начин на живот.
Правилна ти е нагласата, че може и нищо да не спечелиш, но разходите ще си ги върнеш почти сигурно. Отиди, пътувай, натрупай опит.
Много важно, отиди на зъболекар преди да заминеш за щатите :)

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: df4e9fcf0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здрасти сестра ми беше ходила през 2015 г.тогава беше първи курс .Лесно й дадоха виза. Ходи за лятото върна са почна втори курс искара го ходи пак там върна са почна трети курс и скара го пак ходи на същото място и скара четвърти курс .През тези години са й дава ли постоянно виза имаше хора който не взеха виза.Билета е много скъп тогава беше 1500 лв в едната посока тя беше камериерка в щата мейн .Тръгва се от София но спира в Истанбул и там се прехвърля на друг самолет няма директен полет

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker