Какво да правя с обучението си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво да правя с обучението си?
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1219 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 19 г. и съм студентка за първа година в университет в Милано, но уча първия семестър изцяло онлайн, заради ситуацията с коронавируса. Записах се с моден дизайн, понеже още от малка мечтая да стана известна и богата дизайнерка, да имам мечтаната къща, кола и луксозен живот. Но не знам какво ми става от известно време. Не ми се учи, нямам желание, защото някои предмети не ми харесват (не са ми интересни и учителите не ме вдъхновяват да уча, както беше в гимназията с някои мои любими учители). Тези предмети са ми скучни и не ми се учат. Чудя се дали професията "моден дизайнер" е за мен? Не знам дали съм за това. Не винаги ми се рисува, домързява ме. Затова се чудя дали да прекъсна. Но моята майка положи много усилия да се запиша навреме, защото лятото бях изпаднала в депресия и почти се бях отказала от всякакво учене, защото ми беше все едно и нямах желание за нищо. И сега ме е страх да й кажа какво мисля за обучението, защото така ще я разочаровам. Тя много се радва, че уча там и работи жестоко, за да имаме пари за моето обучение, но сега ако й кажа тези неща, ще я предам, а аз не искам да я предам. Просто не мога да спра с тези мисли. И не знам какво да правя и как да постъпя.... Или просто съм страшно объркано момиче? Моля ви, кажете ми какво да правя, дайте ми някакви съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: b87a090e35
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Недей да се отказваш! Положи труд, учи и ще ти стане интересно!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: c6d70df321
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А, нищо особено не е станало, душица. Просто си поредното доказателство, колко емоционално, интелектуално и поведенчески е увредено интернет поколението.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0b0869c7dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Не слушай какво ти говорят горните коментари.
Майка ти няма да е разочарована, тя прави всичко и единствено само ти да си щастлива, работи усърдно защото мисли, че на теб ти е окей!! На майка ти не й пука дали си в Милано, Харвард или където и да е.
И аз бях в същото положение, все още съм. Обаче при мен проблема е, че аз не следвах истински мечтите си. Имах като теб една фикс идея, че ако запиша психология ще правя това, ще помагам на деца, собствен кабинет и тн. Заминах в чужбина, не учех само това и тази година се прибрах заради пандемията. Не съм се прибирала в другата държава изобщо и даже започнах да се чувствам по-добре тук, стимулирах се да започна работа, избрах си университет тук и най-сетне ще запиша това, което винаги ми е харесвало!!!
Ако искаш - ПРЕКЪСНИ.
Никой освен теб няма да те съди. Знаеш ли на родителите ти колко по-добре ще им е, колко по-спокойни ще са, ако ти си тук? Не си длъжна да продължаваш и да си съсипваш нервите и психиката там.
Тази специалност не е за теб! Ти си артист, трябва ти нещо, което да те вдъхновява, а тази специалност ти е била фикс идея заради бъдещето, а не защото в момента те кара да се чувстваш добре.
Пробвала си, видяла си и не ти е харесало.
Това е.
Недей да слушаш горните коментари, колкото и труд да полагаш няма да ти стане интересно, ако нямаш желание. Даже ще го намразиш още повече и ще ти се гади, като се сещаш, че имаш проекти, домашни и тн.
Иначе си си напълно нормално момиче за твоята възраст.
Моят съвет към теб е - говори с майка си. Тя ще те разбере и даже ще те подкрепи, каквото и решение да вземеш :)
не си в тежест на никого, само ти си мислиш така. Ще прозвуча банално, но просто остани сама със себе си, разгледай различни неща в интернет, клипове, проучи дадени известни личности... и можеш да се вдъхновиш и да си кажеш, уау това всъщност ми харесва.
Можеш да споделиш какво си решаваш в крайна сметка :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: ae99b624c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мотивът ти за да стенеш дизайнер е погрешен. Хората стават такива, защото искат да създадат нещо ново, да изразят себе си. Това е творчество. Малко са дизайнерите, които са пробили и които имат богатство. Богатство можеш да имаш и с търговия, и с компютри и пр. Изясни си какво искаш да работиш в бъдеще. Специалността е хубава, не мързелувай ами работи.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 65e929c378
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз също съм се чувствала така. Винаги съм искала да уча медицина, да стана престижен лекар. Родителите ми работят неуморно, за да си позволят уроците за кандидатстване, а сега семестриалните такси и учебниците. Но често си мисля как тези 9 години учене ще похабят младостта ми, колко е трудно и как нямам свободно време. Да, но успях да се фокусирам не толкова върху крайната цел, която е някъде в неясното бъдеще, а върху процеса, да му се насладя, да се образовам, да взема максимума от ученето и преживяванията. И ето, че следването почти се преполови. Има моменти, в които губим мотивацията си, защото човек е свикнал на instant gratification, да получава удоволствие на момента, а не да се труди и да работи - бъдещото ни Аз, то да му мисли. Бъди благодарна, че можеш да си позволиш образование, че учиш мечтаната специалност. Дай си време, научи се на дисциплина. В момента със строенето вкъщи е много трудно да се накараме да учим. Еднообразието потиска, а не преживяването, наречено университет. Успех!

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 0ba674939b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До коментар номер 3 от авторката: Много ти благодаря за милите думи и добрия съвет.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker