Докторантура - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Докторантура
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1675 пъти
Здравейте, някой знае ли дали е възможно да се запишат две докторантури едновременно, като и двете да бъдат редовно обучение с докторантска стипендия, в различни университети? Също, статутът на студент ли ще бъде- ще може ли да се иска социална стипендия?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: a980c58434
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Доколкото ми е известно само една докторантура получава стипендия, втора не се финансира. Има нормативна база за докторантурите, трябва да се потърси и прочете. Освен това има публичен регистър на ДОКТОРАНТИТЕ и се съмнявам, че някой може да запише 2 докторантура, без да го открият.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 1e9f6bb78b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Те такова живтоно нема. Както не можеш да бъдеш редовен студент по две специалности едновременно, така и докторант в две редовни докторантури не можеш. Идеята е, че понеже е редовна заетост на пълен работен ден, нямаш физическата възможност да го правиш. Аз бях докторант преди 4 години и тогава министерството на образованието спусна някаква директива (или нещо като изискване) ако си редовен докторант да не можеш да работиш извън университета на пълен работен ден. Можеше официално най-много да се работи на половин работен ден. Доводът можеше да се тъкува, като нещо от типа: "Ние им давеме 450 лева стипендия (тогава беше още толкова), а те са недоволни и отиват да работят за още". Т. е. един вид ти помагат да не замарявш изследователската си работа със странични неща :)
Същата логика е и за две редовни докторантури едновременно.

Личното ми мнение е, че който иска да кара втора, трета или н-та докоторантура да може да го направи само платено. В крайна сметка правиш докторантура с идеята да станеш супер квалифициран в нещо много повече от другите, които са с бакалавърска и магистърска степен и в един момент трябва да ги реализараш тези знания в или извън академията. А ако започнеш нова няма да реализираш тези знания и опит, а ще започнеш да трупаш нови. Така можеш да кажеш след три години и втората беше грешка. Но обществото не е длъжно да плаща за твоите грешки. Самото решение да започнеш (каквато и да е) докторантура, трябва да е толкова сериозно и добре аргументирано, че да не търпи ревизии и отклоняване от целта независимо от всякаквите житейски повратности, които могат да ти се случат, докато я правиш. Все пак щом доброволно си се отказал от много по-добре платена работа в частния сектор и то с цената на много усилия и нерви, значи трябва да си много сигурен, че точно това е твоето нещо. Освен това, това не е бакалавър, че да го сменяш или да започваш нещо друго, защото не ти харесва или защото родителите ти са те накарали. Вече не си на 18 и се предполага, че решенията са си твои и добре мотивирани. В крайна сметка, ако все пак имаш непреодолимото желание да бъдеш доктор доктор, то тогава за втория доктор би трябвало да си платиш сам/а (лично мнение).

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 32f341bdf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не не може! Хвани се на работа по добре, вместо да чакаш на стипендии и да висиш по университетите и да се занимаваш с глупости!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 578adda13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей,

две докторантури редовно обучение, и двете със стипендия не могат да се запишат. Дори и да не са едновременно, не става. Държавата изплаща стипендия само веднъж. Погледни закона.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: da30f6bfac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Като човек с докторат и университетски преподавател с 10-годишен стаж искам да напомня, че докторантурата е за сериозни и дисциплинирани хора с намерения за научна работа и академична кариера, а не за хора, които търсят възможности за допълнителен доход.
Да запишеш две докторантури в два различни университета не е като да запишеш курс по английски в две различни езикови школи едновременно или курс за готвач и курс за фризьор в два различни учебни центъра. Ти как си представяш, че ще ги съвместяваш двете докторантури? И можеш ли да напишеш две различни уникални дицертации в края на двете докторантури или ще пуснеш нова тема, знае ли някой дали е въжможно да се предаде за защита една и съща дисертация два пъти от един и същ човек в два различни университета?
Ето заради подобно мислене не си завърших висшето образование в България и много българи продължават да кандидатстват в европейски и американски университети! Аман от тарикати, които вместо да се заемат съвестно и отговорно с образованието и работата си мислят само каква схема да измислят. А, после защо имало професори с преписани дисертации, преписани публикации и смехотворни лекции.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 509c6f04b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не можеш да имаш 2 редовни докторантури просто.. Я кажи, по какво са и наистина ли ги искаш?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: eac1cd2276
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Идеята е да взимаш две стипендии, а също, ако може и някаква стипендия, , като бонус. Държавна поръчка може само една докторантура, с въпросната стипендия трябва да се издържаш, да си плащаш социални осигуровки, и да си плащаш свързаните с докторантурата консумативи, нямаш право да работиш на пълен работен ден, в някои случай си роб на ръководителя ти. На всеки три месеца има атестация и ако имаш отрицателна атестация ти приключват докторантурата, като те приемат плащаш две семестриални такси, около 1000лв.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 48731b0e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   "ако си редовен докторант да не можеш да работиш извън университета на пълен работен ден. Можеше"

дафак! Вместо да те пускат, да се кооперираш с RnD-тата на компаниите, да придовбиваш опит и знания за живота изъвн академията, а и да имаш парички, за да си живуркаш добре, те ... пХееййййй

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: cffec7c12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Много искаш, вечният стипендиант!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker