Как да стана учител или професор? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как да стана учител или професор?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1241 пъти
Здравейте, имам бакалавър по Стопанско управление и магистър по Комуникации. Какво трябва да направя, за да придобия правоспособност за преподавател по ИТ, музика или английски език в начален курс? Или трябва да следвам отново? В такъв случай докторат (за да преподавам в университет) по-лесно ли ще е да взема?

Обиколих няколко частни фирми и разбрах, че не е моето, липсва ми това хората около мен да са образовани и да знаят какво е естеството на работата (директорите и ректорите обикновено са бивши учители и професори, а моят оперативен мениджър сам си каза, че никога не е работил моята работа). Освен това да обучаваш хората е по-смислено, призвание е. Зарадвах се като видях, че дипломната ми работа е цитирана от друг дипломант в неговата. А в тези големи корпорации работиш само за пари, има пълна анонимност и няма призвание.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8ce966d932
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Задължително запиши бакалавърска степен педагогика, за две-три години ще я покриеш. Аз съм докторантура последна година и въпреки това, ми отказаха да преподавам в една гимназия, защото нямам профил педагогика. Т.е. в университет мога да преподавам, но в средно училище - не. Веднага след като защитя докторската си дисертация, ще запиша педагогика. Частните школи обаче, нямат такова изискване и преподавам в една такава руски език. Но все пак самите курсисти се интересуват каква ти е квалификацията. Мен ме спасява това, че съм завършила магистратура по литература в Москва.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d92967158e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1, а може ли да се учи задочно? И в чужбинска диплома по педагогика признавали се тук или само СУ?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 62210b33d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Може да изкараш курс по педагогика към университет, трае около 1година и ти дават свидетелство за педагогическа правоспособност. Ще може да преподаваш в областа, която си учил, от 8-ми до 12-ти клас. Аз изкарах такъв курс в Икономически университет Варна, в него пише - учител по икономически дисциплини. В момента преподавам в тази област - икономика, счетоводство, предприемачество, зависи какви предмети се учат в училище. Може да правиш извънкласни занимания по интереси, да участвате в програми по ЕРАЗЪМ, състезания. Има възможности за развитие. Учители по ИТ много се търсят, по математика и английски също.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 69139e0a45
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За учител ти трябва педадогическа правоспособност, кара се за една година, доста университети я предлагат, за да станеш учител. За преподавател ще ти опиша моя път, 5 години дисертация, не ми предложиха място, нито по време на докторантурата нито след нея, а имаха нужда от хора, даже сега катедрата им се разпадна, защото са под 7 човека,след една година един приятел ме запозна с ръководител катедра точно Стопанско управление, преподавах три семестъра на хонорар, правех по 300 часа на семестър(толкова са часовете за щатна позиция), само ме мота, накрая в друга катедра, благодарение на добри отзиви директно ме взеха, цялото удоволствие ми струваше 8 години,просто нямах никакви връзки и успях единствено заради упоритостта си. Като цяло научното направления Икономика и управление и Икономика и администраци са жестоко орязани, някои даже са с нулев прием, доста преподаватели ги направиха на 4 часа.,без някой да те бутне е много трудно, даже да защитиш няма гаранция за място. Една колежка имам на 31,2 години дисертация, през това време на хонорар плюс бутафорен научен проект, защити и я взеха веднага, баща и професор, тъпа е като галош, един ден трудов стаж няма, взеха я даже за главен асистент, аз съм асистент с 11 години стаж. Надявам се да съм бил полезен.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d92967158e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   4, аз честно казано не мисля да оставам в България, прав си, че тук само с връзки става, а и ниски са заплатите, в кол центъра ми плащаха повече от на професор, а освен език не се изиства друго...

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3351d7ae92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   За учител до 4-ти клас ти трябва Начална педагогика, а за по-горните класове просто педагогика, което се изкарва по-бързо както ти казаха. А за чужбина не знам.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker