Студент на дърти години - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Студент на дърти години
преди: 3 години, 4 месеца, прочетена 1788 пъти
Здравейте, може темата да ви се стори тъпа. Но все пак я пиша. На 30г съм с бакалавърска и магистърска степен. От 10 год работя в една медицинска лаборатория, но от 10 мес съм в майчинство. Работата в нашата лаборатория не върви добре, но и аз искам просто да се махна няма възможност за развитие и тн. Не искам да навлиза в подробности. Мечтата винаги ми е била да уча медицина, но се позаинтересувах и излезе, че не става, защото трябва да в само платено. А аз нямам толкова много пари... Тогава кое да избера - сестра ли, лаборант ли? Или нещо друго? Макар че медицината за мен е на 1 място. Но като ги няма тия пуст пари...
Една колежка ми каза днес, че фармацевтите взимали към 2000лв.. Дали е така не знам със сигурност.
Има ли смисъл да уча за кандидатстване за медицина или 31 е вече доста години..?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 4 месеца
hash: b63534b394
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Аз съм лекар на почти 30 и съжалявам, че не записах фармация някога. Заплатата на фармацевтите е в пъти по-голяма. Имам колеги които с магистърско медицинско образование започнаха работа в IT сектора за много повече пари. Не се набутвай излишно!

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 79f4cd273a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хората се преквалифицират постоянно. Особено в днешно време. Говорим за хора на всякакви възрасти. Давай смело.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 556053fc5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   На 30 не е късно! Аз давах частни уроци, подготвя хора за кандидатстване в университета и съм имала ученици и на 40. Жената цял живот била счетоводител и на 40 и няколко решила да смени кариерата. И да, готвеше се за кандидатстудентски изпит по история. Така, че щом наистина това ти е мечтата, действай смело.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 89d9c3efa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В университета имах колега на 50 години. Вероятно за него сме били дечурлига, но не се държеше пренебрежително и ние не го изолирахме от групата. Вписа се добре сред студентите и ни вдъхваше кураж за всичко.

От този човек запомних, че никога не е твърде късно да промениш живота си в положителна посока и да работиш за нещата, които наистина искаш и биха те направили щастлив. Странно е, но още си спомням за него и ме вдъхновява да рискувам с промените, които ме плашат и ми се струват закъснели.
Ти си 20 години по-млада от онзи мой колега. Струва ми се, че въобще не си закъсняла да смениш курса. Проучи по-сериозно възможностите.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: d491cd4dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не е късно, аз съм на 26 и съм втора година студентка по фармация, имам и една завършина бавалавърска степен. Но в твоя случай, фармацията, както и медицината можеш само платено да ги запишеш. Помисли хубаво, ако мечтата ти е медицина, нищо не трябва да те спира.

 
  ...


...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: fecf167317
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Каквото и да учиш, няма да си да с държавни поръчка, на теб и бакалавъра и магистратурата са държавна поръка, затова са ти казали че трябва да си платено обучение. Само по един път може да се придобива степен с държавна субсидия. Предполагам и бакалавъра също ти е държавна поръчка. Вече има малко на брой специалности, които са без такси, може би там ще можеш да учиш безплатно, но трябва да видиш дали може. Това са основно за учители и някои техници. Има и няколко филологии в Софийския. Въпросът пред теб очевидно е доколко имаш възможност финансово. Помощник-фармацевт е добре, макар навсякъде да има аптеки, буквално една до друга на всяка улица, изглежда че има работа и се търсят хора. Дори в най-малките градове и общински центрове има аптеки и работа в тях. Много хора отиват да учат това. Фармацията е много добре също, вече зависи дали ще ти е добре да я учиш, малко по-дълго се учи. Ако имаш възможност, способност и желание си струва. За сестра, по отношение на заплати зависи от болницата и длъжността като че ли, на някои места е добре, другаде не толкова, на някои места и протестират заради ниски заплати. Трябва да избереш какво искаш да правиш, и дали ще ти харесва, това е важно. Ако човек е добър в работата си може и да вади пари, ако не е няма да може, аз така смятам. А и специално медицина не трябва да се учи само за парите. Иначе алтернатива на медицина може донякъде да е специалност лекарски асистент. По-кратко е обучението. В повечето медицински професии няма място за по-нататъшно развитие в кариерата. Има в медицина и фармация. Ако не можеш магистратура , но искаш малко по-висока заплата и възможности за работа избери помощник-фармацевт или лекарски асистент, ако ще учиш. Ако няма да учиш, има работа и за консултанти и представители, с магистратура, и стаж в лаборатория, не може ли да кандидатстваш?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 09828ecae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката:медицината ми е много интересна и не само това обичам да помагам на хората. Аз не съм от София, но в су има една много интересна магистратура, която искам да запиша и тя е патология. Искам да съм патолог или да работя в моргата

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 09828ecae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Наистина нямам възможност, но много искам :(
От авторката

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d491cd4dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Патолог, без да си учила медицина? Хмм, не мисля, че е възможно. Магистъра да не е клетъчна биология и патология? Ако е това, ти няма да си патолог, а ще работиш в лаборатория.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker