Медицина - “Медицинска сестра” - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Медицина - “Медицинска сестра”
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 2240 пъти
Здравейте, искам да попитам някой неща, които не са ми ясни относно професията “Медицинска сестра”. Знам че има и други подобни теми, но искам да получа конкретни отговори за моята тема. Първото нещо за, което не съм много сигурна е кандидатстудентските изпити в МУ Пловдив. Четох,че се влиза в тази спецялност с изпит по етика и се чудя какво представлява той. Както и ако съм учила в ПГ(професионална гимназия) където биологията и химията не са на почит трябва ли да държа изпит? Какви са семестриалните такси? Каква е работата сле дкато завършиш и заслужава ли си? Също четох, че е по добре да си акушер, защото вършели същата работата, като на медицинските сестри само, че на по-висока заплата. Благодаря предварително за въпросите!

П.С - Момиче 10 кла съм!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8251bdf786
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Относно изпита за пловдивския МУ не съм много запозната, но е по Етика и това, че учиш в професионална гимназия не ти пречи да кандидатстваш. Работата след това е много разнообразна и зависи от отделението. Може да е спокойно, а може и да е много натоварено( особено сега покрай ковид). Още от първия семестър имаш клинична практика в болницата, така че да се ориентираш и ако не ти харесва да се откажеш навреме. Аз съм трети курс акушерка и ние работим само с жени (бременни, родилки и гинекологично болни) и новородени. Но можем и да работим като мед сестри, докато мед сестрите не могат да работят като акушерки (защото не учат така задълбочено както ние учим акушерство и гинекология). Относно заплатите са горе долу еднакви и на акушерки и на сестри и много зависи от града и болницата. В частните е по добре. Това е. Ако има още нещо питай. Насреща съм! Успех! Ж21 учеща за Акушерка

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: c560513ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Заплата, зависи къде работиш, акушерките могат да работят и сестра, заплатите са мизерия на много места.
Аз съм кандидатства Ла с матура по биология.
Работата ми харесва, в отделението в което съм, имам и доста свободно време.
Може да ходиш и в чужбина, ако решиш.
Работа има до дълбоки старини и свободни места.
Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5d99c141aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До номер 1.
Аз съм медицински брат т.е медицинска сестра и съм 3 курс на обучение.
Акушерките НЯМАТ ПРАВО ДА РАБОТЯТ, КАТО МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ !
Ако не ми вярваш попитай БАПЗГ т.е Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи.След като се дипломирате колежке задължително се заплаща членска такса на БАПЗГ.Така,че това са две отделни професии! Незнам защо всички студентки за акушерки си мислят,че могат да работят,като мед.сестри това преди доста години можеше,но сега не можеше,защото както казах това са различли професии! Но звънни на БАПЗГ и попитай например. Аз съм акушерка имам ли право да работя ,като МЕД.СЕСТРА и ще видиш,че съм прав.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 5d99c141aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Семестриалните такси са различни за всеки университет.Ако искаш да учиш в МУ-Пловдив влез в сайта и виж какви са таксите! Медицинската сестра работи заедно с лекар.Във всички отделения може да работи без тези отделения,където работят акушерките.Дали професията си заслужава? Ще кажа ,че това е професия ,която ти дава доста знания.
професия в помощ на себе си ,на приятели ,на роднини и така нататък.Разбери какво ти се прави на теб. Не слушай никого освен самата теб.И сега малко за изпитите ще кажа,за да си прецениш сама.Можеш да влезнеш в сайта на университета и да видиш учебния план.Има доста предмети,които са ненужни ,като философия и много други.Ако се учи всичко най -важно обучението ще е 3 години например а не 4години въпреки,че 4 година е стаж.Изпитите в 1 курс са 12 на семестър най-много са изпитите в 3 курс те са 17 на семестър, като последния семестър тоест летен мисля,че бяха 18 изпита .Например Сестрински грижи при хирургични заболявания има теория и практика това е една дисциплина,но два изпита по теория и практика.Мога още да пиша ,но ще стане много дълго!Така,че ако имаш въпрос пиши ще се радвам да помогна! Аз съм Мед.брат 3 курс

Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 8251bdf786
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До номер 3. Няма какво да звъня да питам като лично познавам много момичета, които завършиха специалност Акушерка тази и миналата година и започнаха като сестри в частни болници в нашия град. Защото има голям недостиг и постоянно търсене, така че работа има и за сестри и акушерки. Друг е въпроса за заплатите и условията на работа.

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e83eaff660
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До номер 5.
Акушерките работят, като медицински сестри НЕЗАКОННО без договор, на който да пише, че длъжността е медицинска сестра. А работят, като такива с договор, който е за акушерки и затова няма как да ги хванат освен ако някои не се оплаче, където трябва, и тогава хем болницата ще глобят, хем и акушерката, която работи друга професия. Звънни да питаш БАПЗГ не да познаваш лично мимичета, които са завършили за акушерки, защото както казах работят незаконно! Нищо няма да ти струва да звъннеш на БАПЗГ и да попиташ дали имаш право или нямаш право да работиш, като сестра. Те са хората, който знаят. Така, че ми пиши какво са ти отговорели.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: d9abecca5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съгласна съм с номер 6, дори адвокати по медицинско право имат становища, в интернет могат да се намерят, в които се казва, че мед сестра може да работи като мед сестра, акушерка като акушерка и т.н. Предполагам, че ги назначават като мед сестри, никой не им проверява дипломата изрично за какво е акушерка или сестра, а причината е в недостига на сестри.
Бих искала да ви попитам вие какво почувствахте, за да решите, че това е вашата професия? Изпитвахте ли страх и погнуса от болницата? Нормално ли е желаещ да учи това да го е страх от болници?

 
  ...
преди: 8 месеца, 15 дни
hash: e28d2b7a8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравейте семестриално съм завършила специалност мед. сестра. Остават ми стаж и държавни изпити какво длъжност мога да упражнявам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker