Има ли авторитет българското образование в чужбина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Има ли авторитет българското образование в чужбина?
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1422 пъти
Здравейте! Аз съм момче на 14 години ще карам направо уча в момента компютри, но за момента се чудя дали след 12 клас да кандидатствам да уча право или програмиране. Според вас българското висше образование има ли авторитет в чужбина и мислите ли, че би могло в чужбина да бъде нает човек с такова образование и съответно да бъде гледан с добро око, понеже винаги съм искал след като завърша съответно университет (надявам се да стане това нещо) да мога да работя в чужбина.



Извинявам се ако имам грешки в пунктуацията или във правописа в момента бързам.


Лек ден! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: 768af0a64e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   С правото е тънка ситуацията, понеже ако учиш право в България, то е приложимо за България, но до колкото знам има магистърски програми за европейско право. И все пак, като отидеш в Германия например, не е известно колко ще е приложимо наученото от теб в България, сигурно ще трябва да изкараш някакви приравнителни сертификати, или направо тамошна магистратура.

За програмирането, по мои наблюдения, също зависи. За някои компании е задължително и изобщо те изключват от възможност за интервю, дори и да имаш направени прилични проекти, ако нямаш диплома в тази сфера. Други компании пък много повече ценят проектите. А ако ще работиш в чужбина, е много много препоръчително да знаеш език освен английски(освен ако фирмата не е англиийска или американска).

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7782769389
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако учиш в Бългърски Вуз право, то ще можеш да работиш с тази специалност само в България.
За програмирането даже не ти трябва да го учиш вуниверститет. Ако разбираш от някой програмен език и знаеш английски можеш на всякъде да работиш.

По-добре е да учиш програмиране.
Правото е добре също, но няма как в чужбина да го практикуваш, ако си го завършил в България.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 3dd07fd84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съдейки по моят опит - в Германия не.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 961064a90d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   При положение, че оправдаваш неграмотността си с това, че бързаш, мислиш ли, че каквото и образование да имаш, то ще има тежест където и да е?

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 0cd1aa45d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Уважаеми авторе,

Споделям своите наблюдения -

За един чуждестранен работодател, българските университети ще са по-скоро непозната екзотика. Съответно ще се отнесе към тях с голямо недоверие.

Можеш да заобиколиш това по два начина -
след бакалавърска в България да изкараш магистратура в чужбина - или в световно разпознаваем университет или в такъв, намиращ се в страната, в която възнамеряваш да работиш. Това ще направи и предходната ти (българска) степен да изглежда по-достоверна в очите на потенциален работодател. Българските бакалавърски дипломи се признават при кандидатстване в чуждестранни университети (след съответните преводи и легализации/заверки) и е някак по-лесно да изкараш 4 години бакалавър (или 5 за магистър) в България, след което за 1-2 години да вземеш магистратура някъде навън, отколкото да караш цялото нещо навън.

Алтернатива - завършваш в България и си търсиш работа в световна или международно разпознаваема компания с клон в България. При едно по-късно кандидатстване в чужбина, опитът във фирма с разпознаваемо име може да се окаже даже по-ценен от някаква хипотетична чужбинска диплома.

Също мисля не е нужно да казвам, че трябва да поработиш сериозно върху чуждоезиковата си подготовка. Езиците отварят врати.

Успех!

 
  ...


...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 7150677a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, във чужбина с българско висше те вземат за чистач.
Аз съм живия пример.
И не, няма изключения.
За протокола - магистър право съм.
Ж25

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 2874726cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Програмирането е въпрос на опит, най-вече. Показваш опит и готови проекти, наемат те (преувеличавам, но е по-авторитетно от една хартия с печат). Не им пука особено, доколкото съм чувал от познати програмисти. Мой приятел дори си направи гаф и писа в резюмето си, че е програмирал за NASA. Никой не го дори погледна, само го питаха конкретни глупости. Толкова са му гледали и къде е завършил (английски университет).

Не мога да загрея въпроса ти за право. Какво право? Европейско? Българско? Признават ти ги и двете. Ще можеш ли да работиш с българско право в чужбина? Може би ако преглеждаш правни документи на някой мутряга, който пере пари. Правото си е специфично за държавата. Това е така дори в САЩ, където различните щати си имат различни закони. Какво ще правиш с право, ти си знаеш.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: e443756990
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Висшето образование е желано от определени работодатели, за да покаже, че притежаваш търпението, мотивацията и желанието да го завършиш в продължение на няколко години. Така ще можеш и да бъдеш наемен работник, който полага труд върху определени задачи и проекти.

А търпението да изпишеш дори и един текст, "защото бързаш", не е добър признак... Това забелязвам тук. Как правиш едно нещо, така правиш и други неща.

Моите два цента... и опит с живот и работа в чужбина.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: bb09b08a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ако имаш интерес към компютри ако ти е възможно да се развиеш там - това би било идеално. Бъдещето е компютърните специалности.

Правото се учи от всеки 3-ти човек. Няма добра реализация и не е добре платено. Също така е ограничено за боравене в чужбина, както поради различни законни наредби така и поради признаването на квалификациите от нашата страна.

Реалността е че във силно-развитите страни предпочитат образованието да е на местно ниво, защото се разпознава и разбира от местните. Това е защото и те са минали по местната система.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 704eae522b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Учи в чужбина и ще ти е по-лесно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker