Технически университет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6461)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18474)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Технически университет
преди: 3 години, 3 месеца, прочетена 1786 пъти
Здравейте приятели,
Аз съм 12 клас и вторият срок започва да тече, сигурно се сещате накъде бие моят въпрос.
Все още не съм се ориентирал на 100% какво ще уча, но поне си избрах университет. Имам, обаче колебание относно специалността, та моето терзание на кратко е - дали е удачно да запиша софтуерно инженерство в Технически университет, преди факта, че не съм учил програмиране и ме съм ходил на частни уроци.
Уча Информационни технологии от 5ти клас, и една година имах информатика(нищо кой знае какво - visual basic). Математиката ми е сила от малък(заради развитото ми логично мислене), ходя на уроци и се справям. Паралелката, в която учех беше езикова, което ми помогна да науча английски(последните 2 години учихме по учебник ниво с1, реалните ми знания са на ниво b2).
Това е арсеналът ми от знания, който намирам за полезни за тази специалност, постарах се да съм максимално обективен. Но приятели и познати, желаещи същата специалност(или влезли вече), имат подготовка по програмиране и компютърни езици от 2-3 години преди университета.
Да се върнем на основния въпрос:
Дали е удачно да запиша софтуерно инженерство в Технически университет, преди факта, че не съм учил програмиране и ме съм ходил на частни уроци?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 3 месеца
hash: df868e1e75
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, не е.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: dfeb1a45cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Математиката няма никакво отношение в контекста на програмирането, (едно голямо) ОБАЧЕ може да ти помогне доста, тъй като ти е развила мисленето. На теория щом си добър математик не би трябвало програмирането да ти е трудно. На практика съм виждал как 3каджии по математика се справят много по-добре от хора само с 5ци и 6ци, като в последствие си запълват пропуските. Програмиране твърдо недей да учиш в държавен университет, освен ако не си за дипломата като 80% от студентите. Минал съм го това "обучение" само че в техническия във Варна и ще ти го кажа така... от 40 предмета имаш точно 5 програмиране, 5 математика, останалите са електроники, процесори, схеми и други полезни за computer science култура НО абсолютно ненужни за един програмист. Ти предполагам ще ставаш програмист и не искаш да учиш от всичко от ИТ сферата по малко? Единствения държавен, който става за нещо е донякъде ФМИ. Ако можеш най-добре комбинирай университета с някоя академия, където наистина се учиш да програмираш. Двете се допълват много добре, защото на едното място учиш само теория, на другото пък само вършиш практически задачи, според мен това е най-добрия вариант, ако имаш време естествено. Ама технически не записвай в никакъв случай.

 
  ...
преди: 3 години, 3 месеца
hash: 890f683f53
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Удачно е, стига да имаш интерес да се занимаваш после с това.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 3 месеца
hash: ac9829d2e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако си решил да учиш програмиране по-добре софийския. В техническия нещата са зле и нищо няма да научиш.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 882bf5ed08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   студент съм в техническия университет и не бих го препоръчал на никого, поради факта че се преподават много остарели неща, и когато попитахме преподавателя защо не се преподават неща, които могат да ни осигурят работа, отговорът беше "ние ви учим как да мислите, а нещата за интервютата ще си ги учите у вас", еми мерси ама ще пропусна. Ако ти се учи програмиране - нбу - скъпо ама поне ще те научат на нещо (имам познати които учат там и са доволни). В техническия се учат всякви неща които никога няма да ти потрябват, най-стария език за програмиране C...

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4de2a5cced
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Идеален си, университета не е това което си мислиш ще трябва много работа отделно и учене за да се специализираш. Ама тази диплома от този университет си отваря доста врати, естествено ако си в София. Завърших преди 3 години, ще ти кажа нищо полезно не знам от този университет всичко съм си учил сам и отделно - но хората те гледат с уважение като разберат че си завършил там. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9c3612c876
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Да, добре си се ориентирал.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a7f8cc677c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм гимназист, който изучава програмиране от години.

Имам една позната, която учи в Техническия Университет в гр. София; тя изучава същата специалност, която искаш да запишеш. Доколкото знам, тя не е изучавала програмиране преди университета. Тя влезе в този университет само с математика без никакви знания по програмиране. Същата тази позната не е ходила на частни уроци по програмиране, защото нямаше смисъл да го прави. Това е поради причината, че като влезеш в такъв университет, първото нещо, което ще изучавате е програмиране.

Аз лично изучавам програмиране като специалност в гимназията и ще ти кажа, че програмирането няма да ти е трудно ако имаш логическо мислене. Бих те съветвал да започнеш да изучаваш програмния език C лека-полека, защото при условие, че знаеш основите на този език, ще можеш да схванеш много бързо обектно-ориентираните езици.

Ако трябва да направя кратко заключение, не ти трябва програмиране, нито частни уроци, защото това ще го изучаваш в университета. Трябва ти само математика, за да влезеш в този университет.

Надявам се да съм ти бил полезен, успех.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 56649025f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Ако не си ориентиран, техническият е най-лошият избор. Ще учиш остарели неща и всички висши математики общо взето. Има доста безплатни уроци и курсове по програмиране из нета, винаги можеш да пробваш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ca4025cc72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Благодаря на всички за отзивите, особено на хората постарали се да дадат по пълен отговор! Полезно е да чуеш нечие мнение, преди важен избор!

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3205b3a900
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Математиката ти трябва само за приемния изпит.

Недостатък на Техническият е, че от учене на странични неща нямаш време да се специализираш в програмиране. Докато хората се подготвят и си търсят работа, ти се чудиш как да си напишеш протоколите по електротехника или да вземеш изпита по физика... Учиш си важните неща вкъщи ако ти остане време.

От наблюденията ми от водене на интервюта и от стажанти е, че тези от ТУ и СУ се справят доста по-добре напрактика от излизащите от софуерни академии и знаещи повече за програмирането. Дали се дължи на факта, че просто по-умните ученици влизат в "елитните" държавни университети или пропускам нещо в цялата схема - не знам.
Това казано има и маса нереализирани отличници и от там.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 48a90dc0f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Пич виж комптърнатото и софтуерно инженерство е специалност дето е със стара програма виж нещо по съвременни в ту като исн , нова специалност от която ще излезнеш кадърен програмист и има много кво да научиш .

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker