Българският учител не става за нищо. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Българският учител не става за нищо.
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 3103 пъти
Здравейте, интересно ми е какво е мнението Ви за българските учители?
Казват, че да си учител е призвание. И, когато това наистина е така, учениците го усещат и влизат с удоволствие в часовете.
Наистина се усеща, когато някой е упорит и отдаден на работата си.
Но има и такива, които не стават за нищо.
За тях работата не е призвание, а досада.
Забелязах, че много ученици правят запитвания свързани с образование и училище тук, в което няма нищо лошо, но не трябва ли този обмен на информация да е между учители и ученици?
Каква е тази незаинтересованост от страна на учителите?
Българският учител се е превърнал в плашило, което е неспособно да задържи интереса на ученика.
Влиза - предава си урока - излиза.
Ако имаш върос и нужда от помощ, се отнася към теб с досада и нежелание.
Невеж. Облечен неподходящо. Оценява по симпатия. Неграмотен. Груб. Нетактичен.
Никога няма да забравя как в едно от междучасията, докато мой съученик си хапваше над кошчето и едва беше опитал закуската си, учителка я грабна и я захвърли в коша за боклук без да се замисли, че може би момчето няма пари за друга, че до края на учебния ден има още 5 часа и той трябва да стои гладен. И изобщо как може да хвърлиш закуската на някого?
Друга случка, която ме отврати : Моя учителка каза пред целия клас на едно момче, че мирише, че трябва да си пере дрехите по-често, че не трябва да идва в този вид на училище. Дори да е така, можеше да го дръпне настрани и да го каже без другите да чуват. Защо трябваше да го унизи така?
Изобщо темата е много обширна и има много за казване. Според мен цялата образователна система е сбъркана. Интересно ми е какво е вашето мнение? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8c17456393
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Така е било винаги, дори и в университетите , просто има хора , на които им пука само за заплатата...... в малка България , хората с малко власт се имат за БОГОВЕ в целия смисъл на думата , дори и да ВЛАСТВАт върху хора , с които нямат правото да се отнасят по този начин , просто нямам думи................................

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4161a56352
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Това, че някой има благородна професия като учител, доктор, ветеринар и прочее, не значи, че е добър човек или че изобщо става за тази работа. Учителката в началното ни биеше, обиждаше и тормозеше по всякакъв начин. Това беше преди години, но съм сигурна, че все още е практика. Ние бяхме добър клас, не правехме мизерии, което до известна степен би оправдало избухванията от нейна страна. Чоплеше семки в час и плюеше зад радиатора. Става въпрос за училище в центъра на София, което винаги е било елитно и могат да се записват деца, живеещи само в района. Големи претенции, голямо нещо...
Та така, колкото по-рано осъзнаем, че хората сме скапани в по-голяма си част, ако ще да иде реч и за най-голямото светило в дадена област, толкова по-добре. Тия фантасмагории, че професията е пряко свързана с човещината и отношението, са просто идеализация и захласване. В 9 от 10 случая това не е вярно.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 33d54b3668
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не трябва да обощваваме, но повечето учители наистина са си сбъркали професията. Моето обяснение е, че в специалност Педагогика влизат най-големите тъпанари, защото е с най-нисък бал. Поне преди десетина години беше така, когато аз кандидатствах. Имах един познат по неволя (гадже на приятелка) - тревоман, простак, двойкар, като цяло природно глупав човек без желание за развитие. Та майката на този индивид реши, че трябва да става студент и той без проблем записа Педагогика. Вече не знам какво става с него, но нищо чудно и да е учител. Когато това стане желана специалност, ще се отсяват само най-добрите и мотивирани млади хора. Но за да стане това, учителската професия трябва да бъде високоплатена и престижна като в чужбина. Тоест, у нас никога.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bd92f57d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Всяка монета има две страни. От една страна съм съгласна, че има такива учители, но аз по същата логика мога да кажа, че българския родител не става за нищо. Малко са тези, който се интересуват и работят заедно с учителите. Те искат децата им да бъдат учени и възпитавани изцяло от учителите. За всяко нещо си има причина т. е. неграмотни родители без ценностна система е равно на такива деца. Когато учителят се опита да говори с родителя отнася скандал, защото,, моето дете не е такова". В един момент писва и вдига ръце. Разберете, че учителите не са магьосници и не могат да изтрият лошия пример даден от родителите. Докато търсим виновни все ще сме на това дередже. Нека всеки погледне себе си и после да обвинява.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 56409ea423
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Моето мнение е, че голяма част от учителите в образователната ни система са там, защото просто искат "да са на сигурна държавна работа", и 'щото да имат възможност да почиват по повече, особено лятото, но със сигурност не и защото им е призвание да бъдат Учители. Пресен пример в този сайт специално е темата: "Цял живот сервитьорка: Продължението" -там коментарът ми е номер5.

Твърдението "българският учител не става за нищо" (разбира се с изключения) се подкрепя не само от теб, мен и да кажем маса тийнове, а и от някои доста авторитетни личности по отношение на грамотността и езика (ни):
https://www. culturespace. bg/bg/news-more/lesna-i-polezna-gramatika
(аз не се справям перфектно с правописа, но полека-лека гледам да променя това и поради тази причина наскоро попаднах на този човек)

Рядко наистина интелигентни хора се навиват да работят учителската професия. Причините за това според мен не са само в заплащането, а в това че наистина трябва да ти е Призвание да се занимаваш с деца и подрастващи, немалко от които са сериозно изкривени емоционално, поведенчески, някои дори и ментално от семейната си среда, бих казала дори точно това е основната причина.

Примери за лоши учители от моето време в училище няма да давам, макар да имам премного. Мисля, че е излишно, защото почти всеки може да го направи.

ж33 (но не онази, която неотдавна пусна тема, защитаваща чалгата)

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 06b350ff02
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Е, как няма да питат тук въпроси относно образованието...
Ти видял ли си повечето учители какво арогантно държание имат, все им е криво, изнервено и тн. Токсични са. И не, не става въпрос за такова държание само към лошите ученици. (Така наречените "гаменчета"), а към всички деца.

Цитирам дъщерята на мой близък (с отличен успех е, за справка. 12-ти клас е сега)

"Преди време учителите се държаха гадно само с учениците, които пречат в час, а сега те гледат накриво, когато им кажеш да повторят какво е домашното. "

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 81bae734be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Първата случка ме мотивира да напиша какво ми се случи в 6 клас(не точно на мен, но на една съученичка): Тя си беше купила закуска и сок. Госпожата и тя беше една много гадна. Вика "Не искам да има храна в стаята! Това не е столова. " Момичето сложи храната под чина си, но госпожата пак и се ядоса и и хвърли закуската. Много пъти се е случвало. Защо хвърлят храната? Като почти 17 годишна тийнейджърка мога да кажа че това е много лош пример за по-малките деца.

Имам и друга история която доста често се случва в училище. Учителите не пускат учениците до тоалетната. Имам една учителка която вика че от нейната заплата ще вземат ако пусне ученик. Един път на една съученичка и дойде цикъла. И ето така проведе разговора им.

Ученичката: Госпожо, може ли да отида до тоалетната?
Госпожата: Не. Да беше отишла през междучасието.
Ученичката: Госпожо, дойде ми цикъла и не съм си сложила превръзка. Какво да направя по въпроса?
Госпожата: Това не е мой проблем. От моята заплата ще вземат от вашите простотии.

Направо ме ядоса. И какво да прави съученичката ми? Да го си задържи цикъла ли? Не че е възможно де.

Да не говорим как като влязат почват с урока. Няма "Добър ден ученици. " или тем подобни. Много пъти госпожата по география влиза в стаята и първите и думи са "Днес ще изпитвам всички. ", "Днес ще правим тест. " или "Днес ще взимаме урок за... " и то точно с отварянето на вратата прави така.

Аз съм послушна ученичка. Винаги получавам повече защото слушам, а на другите не им пука. То не че и на мен де, но не се интересувам от нещата за които си говорят и си нямам приятели, затова съм си стигнала до извода че поне трябва да слушам в час и да правя нашите горди.

Е да, не трябва всичко да е странични приказки, но поне малко трябва да се сближат с нас. Иначе имам чувството че ако само говорят за урока, това означава че ходят на работа само за да изкарат пари. Една влогърка (не помня коя) каза че най-добър е този учител, който е приятел с ученика. То е ясно, те повечето учители само ходят на работа за голямата заплата.

Бих искала да споделя нещо за което се сетих. Понякога учителите не оценяват труда на учениците. Госпожата ни накара да правим презентация по една тема. Не намерих много информация и търсих дълго време. Накрая понеже много хора имаме подобни и почти еднакви презентации не ни писа оценки. Аз за кво висях пред компютъра 2 часа? Накрая дори и похвала не ми написа. Все едно нищо не съм направила. Исках да имам хубава оценка, а накрая какво? Нищо. Имах шанс да направя нова презентация, ама се ядосах на госпожата и не я направих.

И аз мисля като тебе. Нямам търпение да завърша.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: cacfad80b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   За мен, човек който е завършил даскало, отишъл да следва с н а мама и тати парите, завършил педагогика и върнал се отново в даскало, с професия учител, е човек който си няма почти никакво понятие от това какво всъщност е живота.

Имам чувството че тоя тип хора, тея учители са почти навсякъде. Пълни са училищата с такива хора. Работили цял живот само като учители и това е.

А другите професии? Аз съм бил пицар, готвач в заведение на плажа (капанче), в магазин, на плажа на водни колела, в чистотата съм работил (бояджия) за месец само, и знам и съм видял и работни времена, и шефове и колеги и условия на труд и заплащания и мизерии и почти всичко (от всичко по малко и от някои неща по много).

Докато човек влезнал веднага в даскало да работи като учител и цял живот е учител и преподава уроците които е слушал цели 12 години.... какво знае за живота? За различните видове професии и условия на труд? С какво толкова се е сблъскал като учител след като уроците които преподава може да ги е назубрил още от ученическите си години? Занаят научил ли е? Как се изкарват пари с труд?

Това да си учител не мисля че е кой знае какъв труд. Който иска да слуша учителя, ще го слуша. Който не иска, няма.
Аз като изкарвах двойки по математика, учителката не ми е ходила по гъза и да ме предупреждава за двойките и да ме насилва да ги поправям.

Аз сам си поех инициативата и почнах да я разпитвам по време на час за задачите и се оправих с оценките.
Това е. Учителя си преподава, пък който иска да учи - учи, а който не иска - не учи.

Не смятам че е някакъв кой знае какъв труд. Просто учителите се оплакват от средата - шумни и нагли ученици, пречещи в час на останалите (любознателните) да следят урока. Това им е проблема на учителите.
Нека да отидат на капанче на морето да работят, да видят как се изкарват пари и при какви условия. Да си разберат смешните учителски оплаквания.

това - Учителя няма за цел да възпитава децата, а да ги учи на урока който преподава. Който родител не си е свършил работата,
детето му ще прави панаир на даскало и това е. За това има и изключвания от училище.

А по различните професии (барман, сервитьор, магазинер и т. н. ) и там си има некадърни, нагли и невъзпитани хора, не знам какво толкова го превръщат учителите в проблем това с шумните и невъзпитани деца. За пръв път ли виждат невъзпитан човек?

Всякаш като са учители и в даскало, като ученик трябва да си пълна риба и да гледаш с възторг към прехваления даскал и да слушаш какво преподава.

Който шушука, нека си шушука, а не даскала да прави война и сам да си бави урока и да си затруднява работата. Даскала сам си е виновен в тоя случай че не си е преподал накрая на часа целия урок.

Върши си работата и не обръщай внимание. Но явно те не са се научили. Все при тях да е пълна тишина и всичко да им върви по план. Иначе почват да се оплакват и да криват джуки и да парадират колко им е сложна и отговорна професията.

Аз на работа никога работното ми време не минава гладко на 100 процента. Некадърни, прости, нагли, несъобразителни клиенти колкото искаш.
Учителя нещо като че ли хич не знае какво е живота.
Дори не може да подготви ученика за тоя живот който го чака занапред. Само си преподават уроците и питат заучените въпроси предавани през поколенията от учителска уста на учителска уста
"Какво ще работиш като завършиш? "
"Какво ще следваш? Без образование си за никъде"
И те плашат с колко е труден живота, но и те не знаят всъщност колко е труден.

-0-0-0-

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9311e1a575
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Така е авторе прав си в 99 %от случаите са такива. Другият 1% са наистина изключения, които само потвърждават правилото. И аз съм се нагледала на грубо и арогантно отношение от страна на учители, но не ми се навлиза в подробности.
Ж21

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c063a6d047
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ами.... каквото обществото ни, такова и учителите, учениците, работниците, лекарите... че май и всичко.
Кое те учудва?

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7f0ecf0c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз не ги харесвам.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 35c122cc28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Некадърни студенти = Некадърни учители.
Тези, които до вчера не влизаха в часовете, днес ще стават учители.
За това има такъв голям наплив във филологическите и педагогическите факултети, откакто увеличиха учителските заплати.
Това не е единичен случай, това си се случва масово. Всички сме били ученици, всички знаем за учителските своеволия.
Знаем как на едни ученици се пишат отсъствия, на други не.
Знаем как на едни им завишават оценките, на други не. Това е честа практика в селските училища.
В крайна сметка накрая дори и с завишени оценки, все пак се отсяват най-добрите. Останалите, дори и да работят като учители си остават същите глупаци. Такива хора не могат и няма да те научат на нищо.
Аз се чудя как човек, който не е прочел нито една книга през живота си, ще тръгне да учи деца?
Едно време това е била от най-престижните професии, към която са се отнасяли с огромно уважение.
Вжното е, че все пак се срещат и професионалисти, макар и малко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5ba0e06af5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Вече няма добри учители. Само знаят да крещят на децата и да пишат незаслужени ниски оценки. Взимат пари за нищо. Особено сега заради онлайн обущението както им плащат и интернета дори...

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bc7b60eacc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Мнението ми е, че вече 90% изобщо не го приемат като мисия, а мислят само за заплатата и да минат там часовете и да си отидат вкъщи.

Имало е, и има изключения. Ние бяхме непослушен клас, имаше и няколко момчета, които създаваха проблеми в час, обаче имаше и 3-ма учителя, на които се възхищавахме всички и уважавахме. Знаещи, с харизма, и интересуващи се не само от своя предмет, а от живота. Влизаха в диалог с нас, провокираха ни да мислим на общочовешки теми, бяха достъпни и същевременно достатъчно авторитетни. Така че цял живот ще помня учителя по история и госпожите по бълг. език и литература и по математика.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e0f411d3ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   По-скоро българските ученици не стават за нищо.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0ca30378d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Абсолютно споделям мението ти! Забелязала съм, че в малкит еградове учителите се стараят повече. В по-елитните училища в столицата също има стараещи се. Но в кварталното училище и то учителка в началното образование, я мързеше да донесе разклонител, за да може и децата, които отсъстват по различни причини да бъдат макар и дизтанционно в калсната стая. Заради този нейн мързел, децата пред екрана не виждаха дъската. А учителката в занималнята я мързи тройно повече. Изобщо да живее паралелното образование и частните уроци в 7 клас и нагоре. Много прости учители има.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 341cbee883
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Ами например,
аз не мога да кажа, че това,
което Вие твърдите за закуската или че някой мирише, е вярно.

И тук става въпрос не за професията учител, а за човека.
И е много повърхносто да се прави оценка за цяло едно съсловие на базата на впечатление за двама или трима.

За съжаление
системата на образование я направиха" либерално-демократична",
дадоха много права на учениците, а лишиха учителите от права.

Да направиш даже забележка на ученик, и вече имаш проблем.
Затова учителите са "пуснали" учениците си да се учат според разбиранията си, да не ги натискат, учителите вървят по водата на ученици и родители.

И така се изражда всичко.
Но това е демокрацията,
всеки има права, а всъщност няма никакви права!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bec80b02a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Мило дете, когато завършиш училище и започнеш да си търсиш работа, ще разбереш, че и шефовете са такива, после ще си търсиш ученическите години.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: caa7085ac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   За съжаление цялата страна е така. Интелекта се изнесе, както и умря (говоря за много от възрастните). Преподавателите са образовани по комунистическият начин все още, учени от комунисти. По време на комунизма елита само е получавал качествено образование, което се е предавало от семейство на дете, както и от частни учители. Не говорим за един преподавател за 30 човека. Говорим за 1 преподавател за много малка група, можещ да обърне внимание индивидуално. И в днешно време частното образование е доста по-добро. Някои хора си плащат и за частни учители идващи да речем във къщи. Това обаче го правят по-скоро в допълнение към държавното образование, както и когато детето закъса.

Факта че страната ни в допълнение се управлява от шепа 'бизнесмени' и при това необразовано по политика и управление, допълнително предпоставя групировка за название 'мафия' поради причината че интереси и управление се преплитат.

Населението (болшинството) още от комунизма и до ден днешен е необразовано. При комунизма е било 'всички са равни и получават по равно независимо колко допринасят с работата си и какъв вид работа работят'. Капитализма пък олицетворява конкуренция. В нашата страна до ден днешен населението е със различно виждане за света. Това е като паралелно виждане за това как е устроен света и как се развива икономика.

Преподавателите ти няма да се оправят. Ти от друга страна може пък и да нямаш семейство със виждане, както и финансови възможности. Социалната летва се изкачва трудно. В Дания например може да отнеме до две поколения. Сам трябва да си поставяш цели и да се самообразоваш за много неща. Не залагай на държавната система. Завърши я, защото имаш нужда от квалификации но се самообразовай сам. Имаш интернет. Търси и информация на английски език ако можеш.

Достъпа до информация на английски е милиарди пъти по-обширна от тази на български.

Говорим реално тук, защото населението боравещо с български в дигитална среда е може би 4-5 милиона. На английски език имаш над милиард англо-говорящи, включително допринесена информация и данни от хора като теб говорещи (предполагам) английски език като втори език.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 33d54b3668
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Не трябва да обощваваме, но повечето учители наистина са си сбъркали професията. Моето обяснение е, че в специалност Педагогика влизат най-големите тъпанари, защото е с най-нисък бал. Поне преди десетина години беше така, когато аз кандидатствах. Имах един познат по неволя (гадже на приятелка) - тревоман, простак, двойкар, като цяло природно глупав човек без желание за развитие. Та майката на този индивид реши, че трябва са става студент и той без проблем записа Педагогика. Вече не знам какво става с него, но нищо чудно и да е учител. Когато това стане желана специалност, ще се отсяват само най-добрите и мотивирани млади хора. Но за да стане това, учителската професия трябва да бъде високоплатена и престижна като в чужбина. Тоест, у нас в близко бъдеще едва ли.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 5b0b7f3eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Абсолютно вярно е. Само с един поглед и едно влизане при даден учител може да се прецени какъв човек е. Още помня как през далечната 2004 година в кварталното училище, влезе даскала по история и само с няколко изречения спечели всички. Толкова обаятелен човек, при който и най-големите боклуци от квартала пишеха, учеха и слушаха. Защото вдъхновяваше и даваше частица от себе си и беше удоволствие да си в часовете на този човек.

Повечето от учителите не стават за нищо, защото са възпитани и научени от един човеконенавистен режим през "ония години", дето уж ни хвалят какво ни било образованието. Ами не. Образованието ни не е било чак на такова високо ниво. Било е добре като за България, но не и конкурентно на това в чужбина.

Решение на проблема ти няма. Ако искаш да си добър в дадена област, ще си добър и това не зависи по никакъв начин от учителя ти.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2080450436
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   То не е до професия, такива има във всички професии. И те не са учили навремето. Просто са на работа до 1,2ч и после вкъщи, макар че си носят работа и за там. Днешните ученици са много трудни.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8b90252b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Напълно съм съгласна с Вас. Като наскоро излязла от образователната система и аз имам същите впечатления. Някои учители са много добри и отдадени на работата си, но други... И при мен е имало случки учителка да казва пред целия клас, че някой мирише, друг учител имахме, който ни показваше средни пръсти и разказваше нецензурни вицове в час, трети пък направо ни обиждаха на малоумни и че нищо не става от нас, щом не сме разбрали урока/задачата.
Като цяло много от тях са покъртително зле и за съжаление в кюпа влизат и малкото, които стават.
Ж22

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8b90252b27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Напълно съм съгласна с Вас! Като наскоро излязла от образователната система и аз съм останала със същите впечатления. Има учители, които са много добри и отдадени на работата си, но други... и при мен е имало случка учителка да казва пред целия клас, че някой мирише, друг учител показваше средни пръсти в час и разказваше нецензурни вицове, трети направо ни обиждаха на малоумни и че нищо не става от нас, щом не можем да разберем урока/задачата.
Като цяло са покъртително зле и за съжаление в кюпа влизат и малкото, които стават.
Ж22

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 79ee5f3984
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   А българският ученик, и българският родител, стават ли за нещо?

И какво значи "призвание"? Да си плащаш за да работиш ли? Или цял живот, отдавайки енергията си за обществото, да чакаш и да се надяваш да получиш някакво признание от разлигавени до немай къде сополанковци и от малоумни, но за това пък с огромни претенции родители, които не могат да приемат, че децата им - собственоръчно осакатени от самите тях, вече за нищо не стават? Нито в къщи са приучени да учат, да се изисква от тях, да са любопитни, да поемат ангажимент и отговорност, а всички са настроени, че трябва да получават само 6-тици!

Според мен, българският учител дава и прави ТВЪРДЕ МНОГО за условията, при които е поставен! И работи до твърде късна възраст... понеже просто няма кой да преподава - изгубените поколения, които растат и които вече са завладели министерството за нищо не стават!

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e0f411d3ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   По-скоро българските ученици не стават за нищо. Ти как мислиш в такава обстановка един учител да бъде какъвто трябва ? Аз когато бях ученичка, то не беше гаврене с учителите, обиждане. Много пъти се е случвало учител да се разплаче. Изобщо не е хубава гледка. Повечето ученици нито слушаха в час, нито пишеха, нито учеха. Имаше само един учител, който беше по-лош и нервен и му беше писнало от глупост, напълно я разбирам, водеше ми география, но не беше лоша винаги, понякога се държеше добре. Не очаквай да си лош с учителя и той да е добър с теб. Макар и това, всичките ми учители ги помня с добро и винаги ще ги уважавам, защото са били отлични преподаватели и винаги са ми правили компромиси.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bd368f2de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Добре, имам няколко отговора към вас учениците и автора.
Колко от вас уважават учителите си и имат добро отношение към тях. Учителите не са перфектни хора, но те се опитват да ви научат на нещо. Тези учители, които не ги харесвате, са онези, които искат да ви научат на нещо. Помислете си, че един ден ще работите за някого и ще трябва да показвате дисциплина. Трябва още от училище да се научите на това.

Казваш, че учителката е хвърлила храната в кошчето? Да, но тя може да ви е обяснила, че по време на час не се яде. Казвате, че учителите не ви помагат. Някога питате ли ги за помощ?
Учителят не оценява по симпатия, той вижда кои ученици се стараят повече от останалите.

Казвате, че системата е сбъркана, Да, така е! Но защо? Защото имате повече права от учителите и не можете да бъдете наказвани телесно чрез пръчката.

Казваш, че учителките не са облечени подходящо. Как искаш те да. изгкеждат - с къси мини поли?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6734250298
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Здравей. Честно казано, прочитайки това, което ти написа, ме впечатли, защото имах абсолютно същите впечатления, когато бях в основното, но само ще кажа, че не всички учители са такива, въпреки факта, че не може да се отрече, че ги има навсякъде; поне един във всяко училище в България.

Когато бях в 4 клас, моята класна винаги ме унижаваше, защото бях пълен. Казваше ми колко съм дебел и как трябва да спра да се тъпча (обаче аз даже не се тъпчех, просто тогава си похапвах от сандвича). От 5-7 клас, бях тормозен от децата и на учителите въобще не им пукаше. Има един (който още преподава в същото училище, в което бях преди) по Биология, който идва на работа, за да си пуши „вейп'а" в час и да си играе игрички на телефона... ужасно е! Леле... и сега с това онлайн обучение е жив ад! Имам по-малка сестра вкъщи. Понякога нямаме ток и когато тя закъснее за час - да видите само какво конско и теглят, въпреки че, вината не е нейна!

Аз съм гимназист. Има много учители, които даже нямат диплома за учители, но пак преподават (и съм сериозен, даже си го признават). Има един учител в нашата гимназия, който все още срича и даже не може да напише един план и да ни го предаде... Той „уж" ни преподава по История и География, но като дава контролни - той буквално ни дава материал, който е за 10-11 клас... а аз съм 9 клас!

Иначе, уважавам всеки учител, но не и тези, които са арогантни и невъзпитани.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6d0d6c99fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Лошо е, че мнението ти е такова, защото има наистина добри учители. По-лошото е, че ще става по-зле. Като знам какви хора учат педагогика - най-лесните ученички от ученическите години, най-долните наркоманки ще стават учителки. Загубим ли образованието, губим всичко.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 570b037008
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   А българският родител?
През последната грипна ваканция дадох към задачите по математика за вкъщи една задача, която децата няма как да решат сами, защото съдържа едно много простичко действие, което те все още не са учили- разместване. Задача беше отделена от задължителните, съвсем коректно бях написала, че не е за решаване, но искам да помислят как биха я решили и ще го обсъдим в клас.
Нямаше какво да обсъждаме, защото родителите бяха решили задачата вместо децата. От 24 деца, родителите на едно ме попитаха адекватна ли е тази задача към нивото на класа, защото детето им изобщо не я схваща. И аз им отговорих, че детето им се справя повече от чудесно по математика и не съм очаквала някой да реши задачата, очаквах от децата единствено да се сетят да попитат дали могат да разместват събирателни и най много да проверят сами какво ще стане ако ги разместят.
Така се учи математика - чрез побутване към самостоятелно умозаключение, чрез разбиране на алгоритми, направо съм изумена, че родителите си мислят, че се интересувам от отговора на задачата, от резултат в число... Как някой, който не мисли да възпита друг на мислене? Ето, аз му давам поле да размишлява, майка му му каза "не се мъчи, аз ще го направя, ти си малък, системата е сбъркана, учителката ти очевидно е идиот. " и му отнема възможността да помисли. Важното е шестица да има, пък че в края на четвърти клас няма да може да смята детето, много важно. Майката си е свършила работата 4 години писала, ли писала. Грешката трябва да е в учителя, той не е направил достатъчно за да разбере детето математиката. Дали?
Как мислите, че един учител разбира къде има пропуск в знанията за да отработи материала, когато детето му носи безупречно решени задачи, които се водят самостоятелна работа? На самостоятелното изпитване в края на раздела, средно веднъж в месеца. Тогава си проличава кой е носил домашната на мама, защото той сам не успява да решава задачите в клас. Аз ли съм виновна, че това дете имитира цял месец разбиране и реално само си губи времето? Или майка му? И сега как това дете ще се научи да умножава, като не може да събира, но родителите му всячески прикриват това?
Имам още един въпрос, уместно или обидно е да обясниш на родител какъв е дрескодът в музей, на театър? Понеже последния път половината дойдоха с анцузи и гуменки в историческия музей на празника на града. Снимаха децата с ризи и рокли за местен вестник, другите стояха и чакаха като изпъдени. Стана ми изключително мъчно за тези деца. Да не говоря колко деца носиха храна в разни чантички и торбички. Отиваме в градския музей за 2, 3 часа в същия град... Нормално ли е? Ще им стане ли нещо ако 3 часа не ядат?
Повечето родители са по-възрастни от мен, на 31 съм. Срам ме е да обяснявам на хора с 10, 20 години по-възрастни, че в музей не се яде и не се ходи по анцунг, наистина.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 32908677f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Учителят не е по-различни от масовият българин. Простотията е част от нашето общество за съжаление. Лошо отношение, обиди, унижения всичко това е нещо нормално, но всъщност не е. Дискретност, тактичност това са неща, които много рядко се срещат.
Много жалко, много.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 3f67383699
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   И все пак темата не е за българските родители и как си гледат и възпитават децата, а е за българските учители.
Не е и за наистината добрите преподаватели, защото има и такива, а е за неграмотните "учители".
Българският учител, от година на година става все по-неграмотен.
Хора, които не са прочели нито една книга през живота си, тръгнали да стават учители. Как е възможно такова безумие?
Неграмотен ученик става неграмотен студент и после неграмотен учител.
Човек, който не е научил себе си, да седне да учи други.
Учител с ноктопластика и с вид на проститутка, все едно отива на дискотека, не на работа.
Такъв образ може да се види само в българско училище.
Аз най-редовно виждам такива индивиди.
Какъв авторитет е това?

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8d07332f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Родителите неграмотни, учителите също.
Децата няма от кого да вземат пример и нямат стимул да са грамотни.
Аз няма да забравя деня, в който записвахме детето ни в училище. Посрещна ни някакво същество, с вид на поп-фолк певица, ама от тия най-долнопробните, с вафлички в косата... /да, тези, които бяха на мода през 2010.. /Преживяше като кон някаква дъвка насреща и като заговори на диалект, щях да припадна :"ЗдравейтИ,за записванИ ли сТи?"
И забавното нещо е, че този маймун беше зам.директора на училището.
Класната се оказа същата. Оценка поставя според подаръка, който е получила.
За мен оценките не са проблем , а по- скоро обективността им- едни и същи знания и умения, но любимците винаги са със завишени оценки.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 84d04b8b8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Защото са връзкари. Без познати и да имаш педагогика най-много в някое село да преподаваш.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 27fe0f845d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   "Нека всеки да погледне себе си и после да обвинява"-
"Учителите не са магьосници".
"Учителите не са звероукротители"
"Родителите са неграмотни, децата са зверове" -
Много са ми забавни такива доводи.
Все клишета.
Тук няма обвинения. Има факти.
Говорим за НЕГРАМОТНИТЕ УЧИТЕЛИ и БЪДЕЩИТЕ ТАКИВА, ако не сте разбрали още. Аз уча в педагогическия факултет, не защото съм с нисък бал, а защото винаги съм искала да бъда учителка.
Бъдещите педагози (мои колеги) са приети с тройки. Идват в университет със същия маниер, с който идват от училище. (Влизат по средата на лекцията или изобщо не идват.)
Абсолютно неграмотни.Неспособни да напишат есе,без да го препишат дума по дума от интернет.- така са ги научили в училище, че с преписване става- (тези същите неграмотни учители). Как хора, които са неспособни да си напишат сами есето, ще учат други как да пишат есета? Смешно е.
Не могат да си вземат изпитите. Защо ли?
Защото са с подарени дипломи и с нито една прочетена книга.
Без никакви познания по история. Те не знаят елементарните неща.
Без никакъв речник. Не могат да си изкажат мислите.
Това са бъдещите учители.
Такива са ѝ сегашните. Не всички, но болшиството. Вие ги оправдавайте колкото си искате.

"неграмотни родители без ценностна система е равно на такива деца" - Пълни глупости.
Хиляди деца от много бедни семейства, с неграмотни родители, без родители, от домове и тн. Учат. Наистина учат. И успяват.
мИа и такива хора.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 79cee546e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Голям процент от българските учители не са прочели нито една книга през живота си.
Била съм свидетел на хиляди учителски своеволия през годините.
Дори сега, когато съм в университет, пак ми се налага да се сблъсквам с такива.
Ето пример : За преподавателската ми по руска литература Ф. Достоевски е някакво величие. Аз обаче не съм на това мнение.
И какво се оказва? Аз съм изчела цялата руска литература, но имам 3-ка, защото просто нямам право на мнение и защото не харесвам Достоевски. :)

Номер 19, 30, 33
Моля Ви прочете коментар 41.
Срам ме е, че такива хора учат в тази специалност.
Към номер 33.
Учениците много добре знаят към кой учител да се отнасят с уважение, както Вие виждате кои ученици се стараят повече от останалите.
Нашата учителка по български ни преподаваше и забележете - без пари.
Руски език, български език, френски език.
Бяхме най-добре подготвените деца в училище.
Ето това е добър учител. Интелигентен, образован, ерудиран. Подготвяше ни лятно време. Превеждаше ни книги. Към нея се отнасяха с голямо уважение. Имаше някакъв респект.
Не може да се прави сравнение между учителите от Английската, Руската, Търговската гимназия и учителите, които преподават в селските училища. Добрите учители са в тези гимназии. И децата там са различни. :)

Номер :30 Имате ли някаква идея защо в специалностите "Българска филология" и "Педагогика" повечето хора са неграмотни?

Номер : 31 В една добра гимназия не биха допуснали подобна гавра с учител. Средата е друга. Учителите и учениците също.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 4f34653a47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   Номер:30
На мен българският учител нищо не ми дал.
Сама съм си дала.
Вместо за цигари, давах пари за книги.
Заделях си парите за закуски, че да си купя книги и помагала.
Никой не ме е карал да чета, сама го правех и ми беше интересно. Не е било нужно някой да ме "приучава. "
Това ако ставаше с приучаване, да бях се приучила към математиката до сега.
Не може да изискваш от някои да е любопитен. Всеки си има различни интереси.
Който иска да учи и да чете, го прави и сам.
Книги не се четат насила и уроци не се учат наизуст.
Масово учители карат учениците да гледат филм, вместо да прочетат книгата. Да учи наизуст от учебника.
По мое време всички четяхме, даже и най-глупавите, иначе никой не можеше да завърши. Сега "цък" филмчето, разкажеш го на даскалицата и тя ти пише 6.
Дават ти ЛИС - преписваш си го от Интернет - 6-ца. Даскалицата даже те насърчава да си го пишеш вкъщи.
Изпитват те на презентациика - пак 6.
Дават ти тестче - търсиш отговорите в Интернет.
Това е учителя днес.
За това поколението е такова. Не е виждало книга.. щото гледа филмчета по време на час..
И като си позволих да я питам 'що ги кара да гледат филмите, вместо да прочетат книгите, тя ми вика, че било по-лесно за възприемане и веднага ме обяви за скандалджийка.
Аман от посредствени учители!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7c8a6e732b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Забравих да добавя, че аз също съм учител.
Учениците, на които до вчера преподавах биология, днес са мои колеги. И това, което ме обижда е, че си позволяват да се обръщат към мен с малкото ми име.
Факт е, че има преподаватели, които не се интересуват и не възприемат нагласата на децата.
Вярно е, че днешните деца са малко разглезени, но това не е оправдание да бъдеш учител, който гледа с пренебрежение към тях.
Случаят със закуската е краен, признавам, но просто някои учители приемат по-сериозно класната си стая и искат учениците да спазват правилата им.
Факт е и също, че родните учители са крайно неграмотни, особено по-младите. Нито ти правопис, нито ти правоговор, нито ти облекло. Истината е, че младите учители са също толкова неграмотни, колкото и учениците.
Призвание ли е учителската професия? Несъмнено! Един истински учител, който обича децата, който е избрал тази професия, осъзнавайки колко ще е трудно, че има различни деца, всяко с различен характер и с различени интереси, би ли нарекъл децата сополи и мслоумници? Срам.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 79cee546e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Номер 35 го е написал много хубаво. Евала!! Точно най-лесните ученички сега са учителки и бъдещи такива.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 66a3558679
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Има прекрасни учители. В гимназията си имах много добри учители, които винаги са откликвали на въпросите ми. Но в началното училище имах няколко случки, които помня и до ден днешен. Веднъж си спомням, че се събираха пари за нещо, аз съответно нямах и не носих. Това беше преди около 12-13г. И учителката като ме попита нося ли пари и й казах, че не нося, ми каза "Искаш ли сега да не ти дам закуска? ". А тогава за първи път в страната пуснаха безплатните закуски. Тогава бях 3-4 клас. Друг случай в същото училище, но друг учител. Въпросната госпожа събира стотинки за контролните(за които няма и право) и ми иска 10ст. Съответно аз нямах в себе си и това стана тема на разговор през часа и ми каза "Като нямаш пари, мини и събери от всички по една стотинка от класа и ще ги събереш". След часа се прибрах разплакана вкъщи без да дочакам целият учебен ден да свърши. И други неприятни истории имам. Едната ми учителка се пенсионира, но другата мисля, че още преподава. Става дума за ОУ "Христо Ботев" в гр. Варна. В гимназията учих в ПГИ "д-р Иван Богоров" и имам много приятни спомени от нея. Но в основното училище точно заради такова отношение не исках да ходя на училище, в последствие започнах и да заеквам и дори накрая на ходих изобщо. Писаха ми основно 3-ки и 4-ки, защото не бях симпатична явно. А през 2015-та завърших гимназията първа по успех от целият випуск (130-140 ученици). Правете си сметката.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: af3f3766d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   17, 31: какъв ти е проблема с българските ученици, лельо Гинче? ! Да не си ти самата някоя дърта озлобена самотна даскалка в критическата, която се ядосва че не са й повишили заплатата? Не българските ученици, а точно българските УЧИТЕЛИ не стават за нищо и това не е обида, а самата болезнена истина. Българските учители да не са цветя за мирисане? ! Да ти давам ли примери с колко "учители" -педофили, насилници, убийци тормозещи физически, психически и всякак учениците и с фалшиви дипломи има? Много такива за щастие вече са ги сгащили и си ги видяла по новините, ама има още много други такива, които още не са разкрити и всеки ден обиждат, гаврят, малтретират и се възползват сексуално от децата, без да има кой да ги разкрие. Какво ще кажеш за това, а?

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 570b037008
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Номер 41, аз съм съгласна с теб, но вярвам ще забележиш, че тези хора няма да завършат, или ако завършат, няма да успеят да влязат в системата. Със сигурност има изключения и връзкари.
Ние започнахме 64 човека курс, 18 се дипломирахме. От тези 18 половината никога не са имали намерение да бъдат педагози. Говоря за хората, които работят в полицията, военните, на които им трябва висше за да ги повишат, или за да работят в педагогическа стая.
Още по време на държавната практика половината колеги просто спряха да идват, повечето явно не знаеха, че когато завършим никой няма да ни пусне да преподаваме сами и бяха много разочаровани. Аз знаех, че когато завършва ще работя със старши педагог, ще пиша план-конспект за всеки един урок и ще съм наблюдавана, докато самата аз стана старши учител и имам клас. Знаех, че първите 5 години, ще трябва да работя стриктно по програмата и няма как да бъда толкова креативна, колкото ми се иска. Знаех, че няма как да завърша и да стана класна. Поне не в град.
Обаче тия неща не ги знам от университета, за съжаление, а от вкъщи, защото съм потомствен учител. За останалите колеги беше шок. Като видяха какво е няколко месеца да те наблюдават и да пишеш конспекти за всеки един урок... И тук копи пейст не помага, защото ти пращаш предварително план-конспект, старши учител го одобрява, и когато влезе комисия с този план-конспект те очакват да го изпълниш едно към едно с децата в реално време. Дори да направиш страхотен урок, ако той не е по плана... Значи основната педагогическа дейност - планиране, не е усвоена и няма да те оценят никак добре.
Ограниченията от наблюдението и стриктното спазване на ДОИ не са лесни за преодоляване. Всички колеги, които са имали илюзията, че е възможно да се преподава с един комплект учебници и една книга за учителя паднаха от високо още през първите дни на практиката.
Откровено казано, никой не е бил скъсан на държавна практика, който остана получи оценка, но както казах много колеги сами решиха, че не е за тях и изчезнаха, сякаш не са учили 4 години за да стигнат до тук.
Останалите отидохме на държавни изпити, в моя университет бяха 2- педагогика методика и психология. Двеста теми, от които теглиш 6, пишеш и ги защитаваш устно пред комисия.
После започва трудното-да влезеш в системата и да започнеш работа. За мен не беше лесно, въпреки магистратурата, отличните дипломи, допълнителните КПК-та и желанието. Просто в града ми има много квалифицирани старши учители без работа. Две от колежките ми се отказаха да търсят работа по специалността-работят в администрация, друга работи в банка, с някакъв курс... Аз лично нямам особени притеснения, че неграмотните ще станат учители, като гледам грамотните.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: b122072dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

49.   Номер 36.
Това се случва и по литература.
Вкъщи или мама пише есето, / ако е способна да напише такова/, или го преписва от интернет.
После детето получава отлична оценка върху работа, преписана от интернет.
Къде е грешката? Според мен грешката е в учителя, който дава темата предварително.
Какво прави едно такова дете, когато дойде време за матура и ще трябва само да разработи тема? Няма да напише нищо.
Защо? Защото е научено да преписва, не да мисли.
Не знае какво е "Увод", "Теза", "Доказателсвена част", "Заключение", но въпреки това има висока оценка.
Не може постоянно да си затваряме очите и да игнорираме лошите практики на учителите, с оправданиято, че родителите нямат интерес към детето, че децата са лигави, разглезени, не разбират и пр.
БългарскияТ учител налага този модел - Преписване - Добра оценка-Диплома. И го налага върху определени ученици, които се стреми да "бута" напред.

От една учителка по Литература.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 6133c1379f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

50.   Искам да Ви кажа, че това, което го пише в дипломата за средно образование, не значи нищо и не трябва да Ви пречи да се развивате занапред.
Често пъти тези оценки са нереални.
Или много занижени, или много завишени.
Всичко зависи от Вас и колко сте упорити.
Повечето ми съученици завършиха с отлични дипломи, които бяха силно завишени. Получи се така, че тези с завишените оценки изкараха слаби такива на матурите. Оправданието на учителите - "Ами, нормално е, притеснили са се, забравили са материала".
На кандидат-студентските изпити пак се бяха "притеснили", защото не ги приеха на нито едно от класиранията.
Аз не съм учил в някаква елитна гимназия, с елитни преподаватели. Напротив, повечето учители и ученици бяха неграмотни. Имаше си я практиката със завишаването на оценки.
В часовете не правихме нищо. И какво? Това не ми попречи да уча вкъщи.
Сега уча фармация, а съм от училище, в което не се учеше химия и биология. Имахме си специални предмети. И никой не ме подготвял, сам се подготвих. Не съм взел нито един урок.
Така, че никой не може да Ви спре да учите - нито учителите, нито съучениците Ви.
Всичко зависи от Вас.
Истина е, че образователната ни система не е пригодена за днешните ученици.
Истина е и че много неграмотници стават учители. Такава ни е системата просто.
Но който си учи, ще си учи и в училище с неграмотници и невежежи учители и нищо не може да го спре, освен мързела. Споделям мнението на номер 28 и номер 41.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ddd7043310
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   Мисля, че заглавието трябва да бъде преправено на - "Неграмотни ли са българските учители и бъдещите такива? "
Много от Вас написаха, че масово в университетите се приемат хора с бал 3, 50, само и само да има студенти. Вероятно е така. За мен 3, 50, като обща оценка в дипломата, не означава абсолютно нищо, както и обща оценка 5, 50, не означава нищо, защото в крайна сметка, тези оценки може изобщо да не отговарят на реалните знания на даден ученик.
Някои от вас твърдят, че учителите не завишавали оценките, че нямали любимци. Веднага мога да Ви кажа, че аз по матекаматика имам 5-ца в дипломата, а нямам знания и за 3-ка. Една задача не мога да мога да реша, т. е учителката ме поставя на нивото на децата, които наистина могат да решават задачи.
И обратното - много добра по литература, но с оценка 4 в дипломата, а девойчето, което стои на съседния чин и цяла година преписва темите от интернет е с отлична оценка.
Учителят го поставя над моето ниво.
Мислите ли, че този учител не знае, че темите са преписани от интернет? Та, то е очевидно. Това е тема на ниво на преподавател в университет. И само с един простичък въпрос, се разбира, че не го е писала тя.
Няма как пикла, която не си е прочела дори детскита литература, да пише в стил на "литератор".
Учителската стая се е превърнала в змиарник. Всеки те гледа накриво, особено ако си нов преподавател. Навсякъде е пълно с такива, злобарите и глупаците винаги са повече от добрите и умни хора. Всеки тъпанар и чалгар е на почит...
Номер 48 В моя род всички са били учители, сега и аз.
Знам, че не Ви се иска, но тези дисциплини се изучават от повече изпаднали и за нищо не ставащи хора. Умните деца учат други специалности, малко по-престижни. Няма как да отричаме, че няма неграмотни учители, защото Вие ако не познавате такива, аз познавам и работя с тях.
И лошото е, че не са един или двама, а повечето са такива.
Не знам как е било по Ваше време, но сега изобщо не е трудно нито да станеш студент, нито да завършиш. И това, за което говорите изобщо не се случва по този начин в момента. Поне при мен не беше така.
Да не говорим, че повечето псевдо-учители дори не са завършили, а практикуват.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a60e8297df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   За съжаление повечето не стават. Отиват на работа да си изпеят урока и да се приберат вкъщи. Не могат да се справят с обикновен конфликт в час. Спомням си една даскалица как щеше да ме прати при директорката, само защото един ме тормозеше и замерваше в час с хартия и ме обиждаше. Целият клас се хили, тя си седи.Аз му се сопнах и понечих да се защитя,и станах виновната и тази уж педагожка ме хвана за ръката и помъкна при директорката. Тази жена ми опротивя да завършването. За съжаление повечето са такива , забележете , ако има тормоз над ученик дали ще си мръднат пръстта за нещо. Мързи ги да гледат . Да не споменавам даскалите от мъжки пол колко бяха перверзни и правиха странни намеци.

 
  ...
преди: 5 месеца, 3 дни
hash: 58f583e8c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Здравейте, аз съм учител от 2 години. Влязох в професията с много идеи, мечти и надежди, но в момента мога да кажа, че представите ми се разминават. Голяма част от децата нямат елелементарни навици и култура. Ако учителят няма строг вид и силен изнесен глас, независимо как си подготвяш урока и колко интересен го правиш за много от децата няма значение. Казвам го, защото съм наблюдавала и други колеги всеки, който е по-мил и избягва да повишава тон не е уважаван. Затова и много млади учители просто напускат професията. В училищата често правила и последствия няма, гледат да вземат парите. Учителите са на първа линия и обират целия негативизъм.

 
  ...
преди: 5 месеца, 54 мин.
hash: bc1baabaea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

54.   Разбирам, че си крайно разочарован от някои учители, но първо няма как да знаеш дали всички са такива и второ не отчиташ един много важен момент, а именно че учителите не могат да правят каквото си поискат, а имат строги правила и разпоредби от Министерството на образованието кое и как да преподават, а повярвай ми, част от тези правила са безумни, но учителите са длъжни да ги спазват и съответно в твоите очи да изглеждат като пълни кретени. Ами не и на учителите не им харесва, но ако не искат да ги уволнят трябва да го правят и да преподават точно по определени начини. А всъщност извън училище може да се окажат много забавни и интересни хора, но това ти няма как да го разбереш, защото виждаш един сухар, който си "изпява урока", така както са му наредили. Обаче ти не се сещаш за това, че тая глупост е измислена от някоя застаряваща лелка в Министерството, за теб вината е в учителя.
А и в крайна сметка и учителите са хора и те имат лоши дни, дни в които са уморени, нервни, боли ги главата или просто не им се работи и понякога реагират не по най-добрия начин.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker