Как да започнем с английския, от 0 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как да започнем с английския, от 0
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1564 пъти
Учил съм го много години подред, от първи клас до 12 в училище, междувременно и на уроци но още не знам нищо, като знам колко пари са издавали нашите, които тогава нямаха и буквално си ги отделяха от залъка и аз тъпака от мързел не седнах една дума да науча. И сега на 21 се сетих да го уча тоя език, от една седмица зубря думи с помощта на флаш карти, горе долу ги запомням повечето, на ден си вадя по 20-30-40 нови думи. Но не мога да правя елементарни изречения, почти не мога да се представя. Пусках си анимации на английски нали уж по-лесни но почти нищо не разбирам и ги махам. От 10 думи в изречение я се сетя за 1-2 я не. С песните също не става, текста върви толкова бързо, че не мога да го прочета, а докато го осмисля песента е свършила.Тъпото е, че и учебниците си продадох, гледам материали от интернет. Много съм зле, освен да си вадя някакви бебешки изречения да ги уча наизуст и така, иначе не мога да се сетя с 2 изречения как да се представя дори. Бих искал някакви съвети по темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: ff143c00a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Пробвай с дуолинго и с времето ще стане. Мисля, че прекалено бързо си се хвърлил да разбираш цели текстове и то бързи. Практика трябва и става бавно, започни с по-елементарни неща. В Дуолинго се почва от доста елементарни неща и много постепенно се качва трудността. Така трябва да е - постоянство и желание трябва. Смятам, че ако отделяш почти всеки ден по 2 часа, за 1-2 г. ще го научиш горе-долу поне на разговорно ниво.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: f928bbfa6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Моят съвет към Вас е-търпеливост и амбициозност-не за да знаете,за да можете да комуникирате с хора,знаещи този език. И аз съм го учила този език от 1 клас до този момент. Сега съм 9 клас и нивото ми е С1. Трябва да пишете много,МНОГО. По този начин ще започнете да запомняте много думи,даже ще можете да употребявате някои думи. Слушайте много песни-английският е КРАЛЯТ на попа. Не се опитвайте да учите песента. Опитайте се да си я преведете,за какво става въпрос в нея,много е интересно. Упражнявайте се в свободното си време,комуникирайте дори с малко позната думи. Съставяйте си истории,четете,пишете нещо,превеждайте си също. Аз уча и немски и да Ви кажа има доста съвпадения с английския. Пожелавам Ви приятно учене!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e54fe1fba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Съветвам те да запишеш някакъв курс ако ти е прекалено трудно да учиш сам. Аз до 9ти клас бях двойкаджия по английски и нашите даже ме записаха на някакви курсове(на които ходих 2-3 пъти и спрях), обаче в 11 изкарах 2ро място на едно ученическо състезание по английски. Никога не съм сядал да го уча от учебник, в часовете по английски не се интересувах от материала, защото повечето неща вече ги знаех. Отдавам това научаване на английския на многото време прекарано пред компютъра в филми и игри, защото там всичко е на английски. Или запиши някаква академия или направи малко research как и от къде да започнеш английския, защото ученето на език не се започва от формирането на изречения. Първо се почва от буквите, срички, по-прости думи, прости изречение, и вече тогава можеш да се впуснеш в това да учиш нови думи от различни сфери и да формираш сложни изречение, подлог, сказуемо, членуване и т.н., като в българския. Струва си да го научиш, защото това е "езика на света" ако мога така да го нарека. Абсолютно навсякъде се говори (освен ако не отидеш при някое африканско племе) и ще ти е много полезен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 0281dd3521
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Говори на английски с други хора, тъкмо ще научиш и уличните изрази, които не се намират в учебника

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: fb8561f0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Трябва и на българския да наблегнеш малко. С анимации да си се учел преди, сега вече ше е по-добре да се учиш с клипове от Ютюб. Аз бях много зле с английския, после почнах да гледам клипове и се научих да го разбирам, научих се да пиша и донякъде да го говоря, само граматиката ми куца много, но ако искам за 2 седмици ше я науча like a boss. Ами да, тъпичко си постъпил. Може да си си казвал за кво да го учиш тоя тъп английски и закъде ти е, но е важно да се знае. Вярно, доста грозен език е и звучи много тъпо и глуповато, може би защото е микс между саксонски, келтски, френски и такава мешаница. Думите се изписват по много тъп начин. Но все пак е един от най-лесните за научаване езици и се учи по цял свят не за да бършем лайната на англичаните, а за да се разбираме. Знаеш ли английски можеш да се разбереш навсякъде, дори и да не е на кой знае колко добро ниво. Аз не исках да го уча защото ми звучеше гадно и го говорят държави, които мразя като САЩ и Великобритания, но откакто го научих съм общувал с хора от цял свят и един англичанин или американец не съм мернал. Може да е грозен и глуповат, но в същото време е и прекрасен език, защото се учи лесно в сравнение с други езици и с него можеш да се разбереш навсякъде. Пробвай с клипчета, гледай по няколко часа на ден и след време ше почнеш да хващаш думи, след това изречения и накрая ше разбираш почти всичко. Така стана с мене.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 1f5f3fdbc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Намери си частен учител, но този път уроците си ги плащай ти и ще видиш колко бързо ще го научиш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 35bea45298
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И аз съм същия, късно се сетих че езика е богатство, от няколко години доста често гледам Англйски канали в Ютуб ми слушам бая ПОП музика, и започнах да ги разбирам какво говорят!!!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a5c9f4e069
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Почни да гледаш и детски анимирани песни в Ютюб.
Те са предназначени за най-малките.
Ще ти е лесно да ги разбираш и можеш от тях да научиш много неща.
Идеята е да почнеш от лесните неща за разбиране и да ги научиш без да превеждаш на български.
Също можеш след време да почнеш да четеш деска книга на английски, която да е предвидена за малки деца.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7b19acb019
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не ти трябват флаш карти. Отвори гугъл речника и пиши различни думи - веднага ти излизат разновидните им форми. Слушай музика на английски, пей хем за да ти е хубаво и отпуснато, хем за да стимулираш произношение. Ако гледаш филми ги гледай с английски субтитри вместо с български.

Научи думи за нещата около теб които са първо. Маса, стена, под, таван, химикал, стол, вилица, фурна или каквото й да е. Ако имаш приятел с когото да си говорите на английски и е навит/а на това - давай (не ги съди ако откажат, разбира се и приеми различните виждания и нужди). Онлайн чат също помага (не си изливай личните неща на непознати, разбира се и пази конфеденциалнос някаква).

Език не се учи от днес за утре и отнема време. Сравнение можеш да направиш след 2 години от преди до момента на анализ.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: bf6bc83b8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 1, с дуолинго авторът няма как да пробва, защото няма български език и нямат намерение да направят.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 9906b82c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Няма и да знаеш нищо, ако продължаваш да ходиш по части уроци по английски. Първо трябва да се освободиш от най-голямото препятствие пред един човек за да научи чужд език-частните уроци. Били те индивидуални с плащане от порядъка на 20-30 лв на час или платени курсове. Нали разбра? Това е най-големият ти враг за научаването на чужд език. Събирачка на пари, която освен, че ще ти обере парите ще те лиши и от всякаква възможност да научиш английски език, защото докато се занимаваш с частните уроци ти през това врече губиш всякаква възможност да учиш английски език. Ужасяващото коварство се състои в това, че през това време ти си мислиш, че учиш английски там, а всъщност се симулира учене на език. Разбираш ли защо частните уроци са най-голямото ти препятствие пред научаването на езикът? Защото просто не знаеш за него и падаш в капана като 99. 9% от всички останали тръгнали да учат английски. Пази се от частните учители като от чума. С това половината работа от научаването на езикът е свършена. Втората половина е да започнеш да учиш езикът реално. Сега всичко казано от мен до тук е базирано на дългогодишни мои наблюдения върху нещата и след като стигнах до тези изводи, както и до това как правилно и реално се учи език, обяснявах тези неща, но всички ме вземаха за смахнат. Но след като срещнах A. J. Hoge започнах да гледам на всички които ме вземаха за смахнат със съжаление. Той разяснява с подробности всички неща които ги говорех дотогава едно към едно. Няма смисъл да ти ги казвам. Абсолютно всичко което бих ти написал за английският преди да срещна A. J. Hoge, той го обяснява абсолютно същото. Пиша ти това защото страшно много ме е яд, че си пропилях времето с частните уроци, докато прозра нещата. Ако през това време ги бях изритал тия паразити и се занимавал реално с английски, днес щях да го зная отлично, а вместо това трябваше да загубя сума ти години и сума ти пари, че чак тогава като изляза от сектата на частните уроци да започна някъде от нулата с английският. Гледай A. J. Hoge в Ютуб, това е правилният път. Изследвал съм нещата с подробности и потвърждавам всичко.

Чорбаджията на курникът

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: efa6cf9560
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   И аз съм бил в тоя клуб - някъде на 19 се усетих, че английският език ще ми потрябва.

Просто отидох в първата изпречила ми се школа и се записах.
С известни прекъсвания минах през шестте нива за 5 години (паралелно с бакалавърската).

От тогава до сега английският ми се е отплатил многократно за вложените усилия (и продължава да ми се отплаща).

Така че не си "изтървал влака" - тичай в първата школа и се записвай.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 72088f8720
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До 14-ти

Английският ще му се отплати само, ако има английска или американска диплома. За чието придобиване е нужен отличен английски предварително плюс много пари за образованието. Който пък английски както казах не се научава от паразитите от курсовете и частните уроци. Там се учат други уроци(житейски), които ги написах в предходният коментар. Ако няма такава диплома английският ще му върши работа само да чете сайтове, да упъти някой чужденец в България, в най-добрият случай да ходи на екскурзии с една идея по-спокоен, понеже ще може да комуникира с околните. Аз не бих дал хиляди левове за това, още по-малко пък да го наричам отплата за тях. А пропуснах, че няма и да го знам английският след дадените хиляди левове.

Чорбаджията на курникът

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker