Не знам какво искам да следвам след 12ти клас - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не знам какво искам да следвам след 12ти клас
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1161 пъти
Здравейте,
На 17 съм, 11клас и след година завършвам..
Не знам какво искам да следвам и напрежението от това, че вече всички започват да избират (или са избрали) ми идва в повече...
Интересувам се от доста предмети, харесвам езиците
(изучавам немски), философията, биология и химията, но има един проблем..
Когато бях 10клас ни накараха да изберем един от 4ти предмета, които да изучаваме (химия, биология, философия, география)
Тогава си нямах никаква идея какво искам да следвам, но понеже масово се кандидатства с медицина в наши дни по препоръка на братовчедка (помощник фармацевт) записах химия. Понеже тя ми каза, че за медицината повече ще ми трябва химията...
Малко съжалявам за избора си в момента, защото биологията и философията ми бяха по интересни...
Химията не е лош предмет, но ми отнема време докато разбера материала понеже не съм от най-добрите в изчисленията (уравнения и т. н) (математиката също не ми е силна)
Сега не знам какво да правя наистина и съм под голямо напрежение.
Харесвам изкуствата, естетиката, езиците, мислех за фармация, но не знам дали ще ми харесва винаги да се занимавам с това.. Мислех за евентуално следване в Германия. Имам братовчедка във Франкфурт с нея говорихме наскоро.
Немският ми харесва да го изучавам, мислех за немска лингвистика.
Семейството ми и роднините ми очакват от мен да запиша нещо добро с добри доходи (братовчедка ми, с която ме сравняват е помощник-фармацевт)
Разбира се не очаквам тук да изберете вместо мен, но всяко мнение би било от полза. Благодаря! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: f99249e301
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Насочи се към нещо,което ти е страст. Недей да слушаш какво ти казват родителите ти и хората около теб, защото само ти си знаеш какво искаш и какво ще ти доставя удоволствие. Ако все още не си разбрал какво точно искаш да правиш, изчакай. Не е казано, че задължително като завършиш трябва да знеш какво точно искаш да правиш. Не взимай необмислени решения, ще съжаляваш и няма да ходиш с кеф на работа.

Ако дадено нещо не ти носи щастие, удовлетворение и пълнота, не е за теб. Правилното нещо ще те изпълва отвътре, докато го практикуваш. Почувсвай го и изчакай, сърцето ти никога няма да те излъже, егото и умът ти са тези, които се двуомят. Не се обвинявай

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: cdf87a087b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Здравей! Според мен запиши накоя медицинска специалност. Щом ти върви химията запиши Фрамация или Помощник-фармацевт. И двете са хубави, учи се доста химия , но са доста търсени и няма да останеш без работа, а и заплатите са чудесни. Може също така да се пробваш и Медицина. Изпитите са по биология и химия. Или за мед. Сестра само с биология. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 668c751c83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   А защо изобщо трябва да записваш висше? Вместо да учиш нещо безперспективно, което ти гарантира да си безработен с богата обща култура (уж), вземи за тези 3-5 години научи някой занаят или няколко такива. Ще бъдеш в пъти по-добре.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 24bcdf8a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Избери си работа първо,а после гледай университети и предмети.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 24bcdf8a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Искаш нещо, което плаща добре и то много добре.
Втпросът е да откриеш правилната работа за теб.
Повярвай ми - след 10 години всяка работа става скучна, а някой хора намразват работта си доста преди да минат 10 години. По-добре да е работа, която мразиш но плаща добре, отколктоа да е ткава, която си мразиш, защото не ти плаща, а преди това ти е била страст.

Какво плаща добре? Ами в България не много неща. Но виж - в Гемрнаия има доста.
Аз бих се насочил към IT, маркетинг, медицина или финанси.

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 8f8b45cb20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Виж в кои предмети си добър, и в кои не си, виж какво би ти харесало да учиш и какво не би ти харесало. Проучи професиите, техните особености и изисквания. Има и тестове на чужди езици за професиите, и какво би могъл да работиш в зависимост от твоите предпочитания, които могат да те ориентират и дадат повече информация. Отвори и сайтовете за работа и виж какво се търси, какви изисквания имат, и какво ти допада. Имай предвид че не всички обяви са истински, има и такива които са за места които са непривлекателни поради различни причини. Потърси информация относно специалностите и университетите, виж данните или мненията. Би трябвало да избереш специалностите които най-много ти харесват и си най-много способен да ги учиш, и да направиш избор спрямо възможностите за реализация които предлагат. Прегледай учебните планове и нещата които се изучават. Изискванията за прием и с какви предмети и изпити може да се образува входящият бал са обикновено добър ориентир. Виж и минималните балове ако има информация. Значение има и университетът. Иначе казано, идеята е да избереш специалност и университет с възможно по-добра реализация, стига да можеш и да искаш да учиш това. Виж какво можеш да извлечеш от обучението, което да е приложимо в работата. Примерно ако е хуманитарна или социална специалност, научаването на чужди езици ще ти бъде от полза при намирането и изпълняването на работа. И ако си завършил нещо, не винаги това значи, че трябва да работиш само по тази професия. Има позиции, които изискват само диплома, или допускат хора с различни специалности. Истината е, че е трудно някой да направи добър избор, преди да се захване с нещо, било то специалност или работа. Действията ти и изборите които правиш трябва да се основават на твоите желания. Гледай другите за пример само доколкото да се мотивираш и да се ориентираш. Имай предвид и съветите на другите. Все пак избери и прави това, което най-много ти харесва, и каквото искаш да вършиш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 746d5f8338
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не разбирам защо трябва да учиш в университет? Има много по-евтини курсове. Да учиш филилогия е загуба на време и пари... за философия нямам думи. Занимавай се с тях, ако искаш, но да плащаш и да си губиш 4 години е лудост. Има смисъл единствено, ако за определена професия има задължително образование - лекар, фармацевт са такива. Проблемът с тях е, че ставаш част от мафията и всички ще те мразят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker