Въпроси към началните учители и тези, завършили тази професия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Въпроси към началните учители и тези, завършили тази професия
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1073 пъти
Здравейте! След няколко месеца завършвам и съм се ориентирала към професията учител. Колебая се между две специалности - начален учител с чужд език или български и английски език за прогимназиален и гимназиален етап. До преди няколко месеца бях сигурна, че искам български и английски, но не бях мотивирана за това, а сега като се замисля, професията НУПЧЕ ми допада сякаш повече и ме мотивира. Само ми е объркано относно това дали е трудно повече от другите специалности понеже се изучават няколко предмета наведнъж, а и тази математика не ми е много силна страна. Въпроса ми е материалите които се изучават и математиката трудни ли са? Знам, че НУПЧЕ е за учители от 1 до 4 клас, но пак казвам нямам си понятие какво се изучава за тази специалност в университетите. Ориентирала съм се към ПУ. Моля тези, които са завършили тази специалност да ми дадат малко повече информация. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: a14f5a1e6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Приятелката ми завърши НУПЧЕ в ПУ, нивото е много ниско, всички завършват, при положение, че много малко от тях са в тази специалност защото искат, приятелката ми завърши без да може да каже едно изречение на английски. Математиката е елементарна.С начална педагогика най лесно ще си намериш работа, защото в едно начално училище с два класа ще има 8 начални учитела и 8 възпитатела, а учител по английски ще има един. Отделно, че работата с малки деца е доста по щадяща учителя.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 958ab01a80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Аз съм студентка НУПЧЕ, първи курс и засега учим само основите, а от втори курс започваме да изучаваме методиките на всички предмети. На мен много ми харесва специалността, намирам я за интересна и полезна, защото освен знанията, които получаваш, за да си добър учител, научаваш и много неща, за това как да си възпиташ децата един ден. :)

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 82ca2cb803
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Разбрах, че конкуренцията е голяма и трудно ще си намериш работа като начален учител. По-добре специализиран учител. Има по-голям глад за специализирани учители. Аз мисля да уча за специализиран учител. Началните учители са като общите работници. По-трудно намират специализирани учители и по-лесно начални.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 308ee8a99a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   За едната заплата ще си чиновник. 30 дечурлига кое от кое по-нагло и тъпо само ще трябва да се съобразяваш с него. Да не говорим за родителите. същата работа даже и по зле. 1000 каприза и претенции за сметка на тва никакво покритие. Не забележка, гък не можеш да му кажеш. А посмя ти си виновен за всичко по презумпция. Директора е на страната на чааавето, щото даскалото е на делегиран бюджет, загубимее чааавето губим кинтите, оттам и заплатата му пада. За тва е целия зор. Отделно даскала няма никакви правомощия да противодейства на тъпото чаавее да го постави на мястото му камо ли да го накаже Ако искаш да си даскал отиди в германия , искарай тамошна педагогика и си взимай 2000 евро заплата чисто отделно, че ти расте във времето. Тука висшето е само загуба на време, за едната тъпа хартийка с надпис диплома не си заслужава Иди на запад цените са същите като семестър храната е същата. Само дето жилището и наема са уж по - скъпи ама то навсякъде са по скъпи спрямо местния доход.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker