Защо в училище не ни учат за инфарктите и инсултите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Защо в училище не ни учат за инфарктите и инсултите?
преди: 3 години, 14 дни, прочетена 1631 пъти
Здравейте. Чух за бена прекарала цели 4 инсулта. Инсулта води до инвалидизация. Това е нещо много опасно. И реших аз да проверя какво точно е инсулта. Инфарктите са отвратителни, инсултите още повече. Видях, че в училище сега ще учат децата на какви ли не глупости и неща срещу природата. Но аз не си спомням да са ме учили за инфарктите и инсултите. Инфарктите в България са често срещано явление. Аз много се страхувам от подобен край. Инсултите също ме плашат. Но да, в училище съм учил какви ли не глупости, но никога не са ни учили за тези неща. Повечето хора не знаят как да реагират на тях. Не са ни казвали какви са симптомите, какви са причините, как трябва да се реагира, нищо. Знам някои неща, но или сащото случайно съм попадал на тях, или защото съм се интересувал. Знам, че това са неща, които могат да доведат до инвалидизация. Ако не се реагира до 1 час последствията могат да бъдат смърт или още по-лошо, частична или цялостна инвалидизация. Някои остават неподвижни завинаги, което не е живот. Болката доколкото знам е страшна. Има и различни видове инфаркти и инсулти, но тва си е за професори. Говоря в училище да учат децата за тези неща. Да знаят от млади как да се пазят, кои неща да избягват, за да избегнат подобно нещо в живота, да знаят как да реагират ако се случи на някой техен близък или пък на самите тях след време. По биология гледахме снимки на брадатия Чарлз Дарвин и теорията му, която в последно време тотално се преобърна заради невъзможността си да издържа критиките, но за инфарктите и инсултите не са ни учели. За инсулта разбрах, че при него едната половина от лицето пада, говорът се забавя, ръцете не могат да се вдигнат и други работи и ако не се реагира на време нов труп или нов инвалид за съжаление. Стресът също играе роля за тези трагедии. Въпросът ми е защо тези неща не се преподават в училище? Не да се казва много за различните видове инфаркти и инсулти, да се повтарят сложни медицински термини, а просто да се запознаят учениците, защото в България много хора си отиват от тези проклятия, много хора лстават инвалиди. А когато човек получава нещо подобно е добре околните да знаят за симптомите, за да могат да реагират. Кажете, защо тези неща не се учат в училище?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 14 дни
hash: 7c40ff65fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Първо защото не трябва да се натоварват детските мозъци със смъртта, смъртта съществува, но ако се разровиш в учебниците си за нея нищо не пише, защото младите животи не трябва да започват съществуването си с мисли за нея.. Второ защото има хиляди болести и не е правилно да се избере само две от тях и кои точно две е още по голям проблем и болните от наследствени болести ще искат и те да са споменати, и хората с даун не трябва да пропускаме и диабетиците и т. н.
Училището не е място в което да ви учат на подробности, те само намекват за налични факти и те запознават с начините да се информираш, от там вече сам трябва да се информираш това което ти е интересно. Казали а ти за Дарвин и че той имал теория, станало ти е интересно информирал си се както за теорията му така и за противниците й и критиките им и сам решаваш на коя теория да вярваш. Тоест тяхната работа е да те запознаят че има теория на Дарвин, другото е твоя работа и работа на всеки човек да се информира, сам да изгради мнението си..

 
  ...
преди: 3 години, 14 дни
hash: bbbb7d2299
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Първо, учат се "глупости" като граматиката на българския език. Като гледам неспособността ти да боравиш с пълен член, май още упражнение ти трябва.

Второ, учителите са малко, а и са пренатоварени и без това. Достатъчно трудно е да си предадеш материала, да накараш пасмината от "дечица" (изроди) да внимава, може би и дори да научат нещо. Още една дивотия ли да им се даде?

Трето, не се прави на интелигентен. Не си. И не вкарвай Дарвин, сякаш си чел книгата му. Като станеш биолог, тогава спори с биолозите.

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: 1a5f7d0a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Защо учителите да са отговорни за всичко. Родителите къде са? Пият кафе пред блока? Има гуугъл от поне 15 години, има толкова много източници на информация. Все учителите виновни

 
  ... горе^
преди: 3 години, 13 дни
hash: b25e709dc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Не знам ти какви “глупости” си учил, но аз много добре си спомням, че съм учила по биология какво представлява инфаркт и какво инсулт и то 2 пъти. Ти къде си бил не те знам. И не, не съм някоя лелка, учила през комунизма, нито съм била със засилено изучаване на биология. Просто ти си спал.
Ж22

 
  ...
преди: 3 години, 13 дни
hash: 4c9fc03b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нормално е при подобни симптоми да се обадиш на 112 и това да е напълно достатъчно.
При инфаркт или инсулт ти трябва лекар, не самолечение.

 
  ...


...
преди: 3 години, 13 дни
hash: 81e6e31bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 3

Ми тея от нас с 2-3 братя и сестри с един родител но правиме, а?
И кви учители? Те учителите са слуги на ми министъра!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 12 дни
hash: 6bf0a85456
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Що е нахвърляте на момчето?

Правилни въпроси,
но за момента интернет е най-добрия източник за информация.

И да, наистина трябва да има някаква елементарна подготовка за първа медицинска помощ.
Ако не се лъжа, като се карат шофьорски курсове изкарват и някакъв курс за първа помощ.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker