Къде да се запиша за компютърна графика? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Къде да се запиша за компютърна графика?
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 1960 пъти
Влече ме 3d обработка, photoshop, premiere... обичайните в тази сфера. Единственият университет с такава специалност е НБУ и нищо хубаво не чувам за него... Просто взимали паричките и ти дават диплома, без на нищо да те учат.
Моля за мнения на НБУ-то като цяло и университети с такава специалност. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 9ea892c1c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Много си се разпилял. В наши дни нещата са толкова обширни, че за да станеш на истина на топ ниво и да те наемат по проекти, а в последствие и в някоя фирма, ще трябва да избереш само два от изброените софтуери, като добавям и още един - After Effects. Аз ги знам всичките, но ми отне около 10 години и повече и много безсънни нощи, а и дори на моменти усещам как изоствам, в сравнение с нещата, които сега се правят в българското пространство и това, което аз мога да предложа.

Или започваш с видеомонтаж - сиреч Premiere Pro и After Effects, или с 3D Studio Max и Photoshop - 3Д анимация и 3Д визуализации. Ако започнеш с всичко ще стане тотална каша в главата ти и няма да разбереш нищо.

Ако имаш още въпроси питай.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2c50aea8cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Единствено се сещам за СофтУни Creative, въпреки че не е университет а по-скоро някаква академия, тоест няма да имаш държавна диплома а някаква тяхна си, тъй че ако ти пука за дипломата учи в държавен, ако искаш да правиш нещо реално го разгледай. На работа имаме доста хора, които са завършили СофтУни, само че са учили програмиране и сме доволни от тях. Конкретно за графичен дизайн нямам впечатления, но предполагам че също е на добро ниво.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1485a90229
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   В НБУ ,,Просто взимали паричките и ти дават диплома, без на нищо да те учат. '' Това го потвърждавам с две ръце и два крака, правилно са ти казали.
Като човек който учи там четвърта годино ти го казвам от личен опит, там нищо не се учи по тази специалност.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: f9ac524169
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Има достатъчно достъпни курсове онлайн. Ако знаеш английски дори от тубата може да се научиш. Ако не го знаеш - научи първо него. Няма смисъл от курсове тук - само ще ти загубят времето и ще ти вземат парите. СофтЮни хаха - в седмица по 2 часа лекции мислиш ли че ще научиш нещо? Не си губи времето. Те дори едно сносно презентационно видео немогат да направят. Дори курс който струва 15долара ти показват какво ще научиш. А презентацията в софт уни = аз съм петкан от 15години се занимавам с 3д/2д/ефекти и ще научиш много с мен... и до там. ама какво точно ще научиш няма значение просто се записвай и ще ги знаеш нещата...жалка история. 4 месеца по 2 птъти седмично по 2часа си сметни какво ще научиш и колко време ще загубиш.

Освен това с 3д без фотошоп няма да минеш = вървят ръка за ръка. Афтер ефектс нюк и т.н. програми са за композитинг/ефекти и пост продукция. 3д макса се ползва основно за архитектурни визуализации и най-вече за това има уроци. За блендер е пълно с урпоци и за мая също. Избора ти е голям. Само не си губи времето и парите в измислени български курсове/университети.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: c3a6983be8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Благодаря за отговорите!
Аз си мислех, че към твърде малко неща съм се ориентирал, хаха. По-конкретно искам да уча 3D (3ds max, photoshop) и ми се ще да взема диплома за висше с такава специалност. От НБУ-то май вече съвсем се отказах, ако знаете други университети, в които се изучава това моля кажете!

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 5510af2bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Май в Русе имаше специалност графичен дизайн.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 29 дни
hash: f9ac524169
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   от 4

"По-конкретно искам да уча 3D (3ds max, photoshop) и ми се ще да взема диплома за висше с такава специалност. " с това може да правиш само архитектурни визуализации. Не искам да те отказвам но за 3д трябва да знаеш много повече от една програма. Като гледам май нямаш представа точно какво искаш. Това 3д е толкова общо че няма накъде. Какво точно искаш - моделинг, текстурниг, анимация, светлиен артист, да рендваш да правиш ефекти или човек оркестър всичко да си правиш? За гейм индустрията ти трябва - 3ds max/maya - modeling от там zbrush/3d coat/mudbox - sculpting за текстуриране substance painter/designer от там рендър енджини v-ray/corona/renderman/arnold и т. н. И не е зле да знаеш и гейм енджини като unreal. Ако пък искаш ефекти за филми там трябва да учиш и специализирани програми за частици и симулации - houdini и други имаше не ги помня вече. Blender освен че е free soft съчетава в него скулптуриране и текстуриране даже композитинг но пък не може да се справя с големи сцени с много полигони има си някакви лимити и работа в студио с блендер засега трудно ще си намериш. Много неща вече трябва да знаеш за да се занимаваш с 3д едно време беше по-лесно. Освен както казах ако не си се насочил към архитектурни визуализации където ти трябва 3д макс фотошоп ви-рей и малко аутокад. И пак ти казвам не се занимавай с български университети и курсове. В тая сфера никой не му дерме имаш ли диплома или не. Всеки гледа портфолиото ти и какво можеш. Дават ти задача ако я направиш ок ако не чао. Както при програмистите. Това къде си завършил особено ако е тук е все тая. Тия хиляди левове за уни по-добре с 1/10 от тях си купи уроци в нета по ще се научиш. или си дръпни отнякъде или безплатни в тубата. Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker