Бал - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Бал
преди: 3 години, 22 дни, прочетена 1188 пъти
Здравейте! Въпросът ми сигурно е странен, но искам да попитам какво точно се прави на бал, защото аз нямам представа. Тази година съм 12 клас и балът ми е на 25 май. Знам че ще бъдем в ресторант целият клас, както и преподавателите, но мога ли да каня свои приятели, или гаджето ми? Аз всъщност нямам никакво желание за бал, не искам да плащам за фотограф, защото имам айфон 12, който снима много добре, но най-вероятно ще ме накарат да давам парите си за неща, които аз не искам. Или диджей, за мен това е безсмислено. В ресторантът знам, че ще ми бъде скучно и ще се чувствам не добре, защото ще стоя цялата вечер на стола с телефона, защото със съучениците си не съм близка, те не ме харесват, и не мога да говоря цяла вечер с тях, дори да искам, те ще си говорят с приятелите си. И като цяло всички тези пари, които ще се дадат за това безсмислено за мен събитие, на което аз ще се чувствам зле, предпочитам да ги вложа в нещо друго, което ще ми бъде полезно или поне ще се чувствам добре и щастлива. Родителите ми ме подкрепят, казаха ми, че парите не са проблем, ако искам бал, и също ако не искам да имам бал, че няма проблем. Но все пак казват, че е хубаво да имам бал, защото всички други го правят. Аз нямам проблем със семейството си, моят проблем е това да кажа на класа си, че няма да правя бал. Страхувам се. Ако все пак се наложи да правя бал, предпочитам там да има хора, които са ми близки и мога да се забавлявам с тях, като например мои приятели или гаджето ми. Така вечерта няма да е безсмислена.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 22 дни
hash: 8d9157c05f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Приятели и гаджета нямат работа на твоя бал, тържеството е за класа и випуска.

 
  ...
преди: 3 години, 22 дни
hash: 8396ba55ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Стой си у дома. Никой не те кара насила. Ако ще си с приятели и гаджето се съберете отделно на друго място. Ако ще ходиш с класа ти ще сте си само вие.

 
  ...
преди: 3 години, 22 дни
hash: 08170f7245
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Аз на моя бал не отидох, защото прецених, че няма да ми бъде хубаво. Не пия, не пуша, не слушам чалга, мразя показността, пък и не бях кой знае колко близък с класа си. Все пак дадох стотина лева капаро за ресторанта, за да съм съпричастен с останалите. Майка ми и баща ми и до ден днешен ми циврят на главата що не съм отишъл... така че ако искаш, върви за 15 минути колкото да се разпишеш и след това се прибирай.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 21 дни
hash: 2b527ad465
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Като ти е скучно и не ти се ходи просто не ходи. Аз завърших 2018 и една стотинка не дадох за бала. Защото точно като на теб не ми се ходеше. Дадох пари само за подарък на класната и за подарък на училището и това беше. Има лесно не ти се ходи не ходиш. Това не е задължително тъй че да не ти пука. От моя клас не ходихме 3 или 4 човека. Все още не ме е яд че не съм ходила.

 
  ...
преди: 3 години, 21 дни
hash: 04d09f3123
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Съвсем не си длъжна да ходиш на бала, а бала е празник на випуска и там приятелите ти работа нямат. Но нищо не ти пречи по случай завършването да си спретнеш купон с близки и приятели и въобще да не посетиш тържеството на класа.

 
  ...


...
преди: 3 години, 21 дни
hash: e86f0d4d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Има два вида бал- с роднини, приятели и този с класа. Не всички се събират с роднини, но повечето го правят.
При мен преди самата дата се събрахме в едно заведение роднини, приятели, за да го отпразнуваме. Не бях с роклята, нито беше толкова официално, но пак един вид е бал. Един вид изпращане от семейството.
А вече на самия бал с класа си бях с роклята, обувките. Само най-близките дойдоха да ме изпратят. Не вливат в ресторанта, но ме изпратиха.
Иначе самият бал не е нищо особено. Събира се целият клас отвън, дали пред училището, в градската градина, ресторанта и се правят снимки. С роднини, приятели, класната, други даскали. Обикновено професионален фотограф е нает да снима вътре и вън. След това се влиза в ресторанта по класове и се започва. Хапване, пийване, танци. Изказват се директорката, класните, правят се поздрави. Ако не си голяма пиячка, не се насилвай да пиеш много. Аз не бях пияна, но поне ракията си бях изпила и малко уиски. Обикновено ще имате ракия 50 гр или 100, салата, някакво основно и десерт. Мезета някакви, безалкохолно и други алкохоли. Храната не си спомням струваше ли си, но за съжаление за повечето абитурентски балове ресторантьорите искат високи цени, а качеството не е на ниво. Музиката беше предимно чалга, кючеци, но имаше и поп. Ставала съм да танцувам, на каквото ми харесва. Ако имате фотограф, той ще е вътре да заснема вечерта. Един съвет-носи си и други обувки, по-ниски и удобни. Някои момичета направо се събуваха боси. Аз си носих ниски сандали, а официалните си прибрах в торбичка. С тях бях за снимките и в началото, после обух нещо по-удобно. Няма как да изкараш вечерта на токове.
В ресторанта се стои до към 12 вечерта, и после ви гонят учтиво. След това обикновено класа се разделя на групички и ходи на друго заведение-бар, дискотека. Аз примерно бях с няколко момичета на бар и постоях няколко часа още. Не е задължително да стоиш до зори, или да пиеш. Колкото ти се стои.
Инче за гаджета-някои момичета бяха с гаджетата си, като техни кавалери, но се плаща и техния куверт. Но това е добре да се коментира със самия ресторант и човекът, който събира парите.
Плаща се за ресторант кувертът и за диджеят. За фотографът също плащахме. Имахме снимки в фотото преди бала. Имахме си и албум и диск с цялата вечер.
Може гаджето да ти е кавалер, а с приятелки да се видиш след ресторанта. Можеш и по-рано да си тръгнеш от ресторанта и да отидеш където искаш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 21 дни
hash: e7c1706ea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не си длъжен да ходиш, щом чувстваш, че няма да те изкефи не давай пари и не ходи. Просто е!

 
  ...
преди: 3 години, 21 дни
hash: 507c8208b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не ходи щом смяташ, че ще се чувстваш зле там.

 
  ...
преди: 3 години, 19 дни
hash: ab34298b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Завърших 2019 и бях в същата ситуация като теб. Кавалер помолих да ми бъде тогавашното ми гадже за да имам компания. Хапнахме с него, не съм танцувала защото не умея и му предложих да си тръгнем. Обух си кецове, разходихме се по центъра и накрая отидох в другия ресторант при родителите си. Покани твой близък приятел за кавалер, постой малко в ресторанта и си тръгни. Така хем ще си уважила класа си и няма да се чувстваш неловко, хем родителите ти ще са удовлетворени че все пак си отищла на бала, и на теб ще ти е добре.
Не е нищо особено. Аз се притеснявах от танците и това че не разбирах с класа си. Всяко чудо за 3 дни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 17 дни
hash: 5a5f95f233
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   1, аз си взех гаджето просто платихме още един куверт, за приятели е тъпо да. Ако не ти се прави бал недей, и без това е пълна загуба на време и пари.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 дни
hash: 51f8054caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Какви балове бре хора? Те не ги ли забраниха заради Ковид? Тази година 2021 ще има ли?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker