Английски език съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Английски език съвет
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1502 пъти
Може ли някой, който вече знае езика добре да ми каже добри помагала или ютуб канал, сайт нещо от този сорт. Аз съм го учил от доста саитове и от ютуб малко ама не виждам голям напредък.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: c6e4b96417
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Език в YouTube няма да научиш. Няма и да стане с разпокъсани сайтове. Те, както телевизията и игрите, могат да ти доставят увереност, някой друг лаф, но граматиката и нейните тънкости ще си останат неспоменати.

Ако искаш да учиш езика, то ти трябва формално обучение, ръководено от опитен учител. Езиковите курсове не са лош вариант, ако можеш да си го позволиш. За учебници, тези които ползвах аз вече не са в тираж. Погледни в институция като British Council, те предлагат онлайн обучение и могат да те насочат към учебници и учебни помагала. Преди можеше от тяхната библиотека да ползваш учебници, но преди години ги дариха на СУ. Имат и препратки към някой сайтове за английски, както и курсове по обучение. Друга институция са BBIL, там карах курса ми по Кеймбридж. И двете места имаха компетентни преподаватели, когато аз още бях ученик, не вярвам да са се влошили много.

Не съветвам да се мъчиш сам, защото английският е от тези езици, които имат повече изключения от правилата. Започни с формално обучение, чети статии/книги онлайн, упражнявай и ще стане лека-полека.

Сайтовете им са долу:
https://www.britishcouncil.bg/en/english/online
https://www.bbilcentre.com

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6c7b12a3ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Благодаря!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6c7b12a3ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   автора на първият коментар е абсолютно прав! Много се дразня като някой само е гледал филмове и да каже, че знае английски перфектно...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c292856868
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Езиковите курсове са загуба на време и пари, там могат да ти обяснят само граматиката, но дотам. Научила съм английски от игри, филми, нетфликс и практика. Не се залъгвай да пръскаш луди пари за школи, курсове и т.н., английският език е елементарен, човек спокойно може да си го учи вкъщи.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 50cf031c26
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   1, айде, бе? Няма да научи език от Youtube? 100 % ли си сигурен?

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b8b572e9d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Купи си най-добрия речник и учи думи. Учи ги, като ги пишеш бързо по около 30 пъти и ги изговаряш силно. Около теб не трябва да има шум. Препитвай се, т. е. например, след като свършиш с 10 думи, ги преговаряш - в речника, където си ги написал, закриваш едната страна - или тази, на която са написани на български, или тази, на която са написани на чуждия език. Изговаряш първата дума от речника от страната, която се вижда, т. е. която не си закрил, и се опитваш да се сетиш как е на другия език. След като се сетиш как е съответстващата дума на другия език, изговаряш и нея. После отместваш това, с което си закрил, и проверяваш дали ти е правилен отговорът. След това изговаряш по няколко пъти (например по около 10) двойката думи (думата от българския език и съответстващата й дума от чуждия език), като редуваш двете думи След това правиш същото и с останалите думи. Друго важно нещо е, че след като научиш думите, не трябва напълно да спираш да ги преговаряш. Например можеш да се върнеш и да си припомниш думи, които си учил преди няколко месеца или дори години.
Език се учи най вече, като се учат думи. Като знаеш много думи (и то ги знаеш добре), ще ти бъде много по-лесно да свикваш с граматиката, отколкото ако знаеш малко думи.
Това е основното за ученето на чужд език. Нещата, които съм написал, изглеждат сложни, но не са, лесно е човек да свикне да прави така. Всички тези неща ти ги пише ученик, класиран за национална олимпиада по езика, който учи. Ако някой пожелае още съвети, да напише, ще дам.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 93affe097d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Зависи на какво ниво искаш да го научиш.
Ако искаш да си на перфектно ниво, ще ти трябват школи и курсове, но ако искаш само да се оправяш и интернет ще ти свърши работа. На мен много ми помогна да чета книги на англииски с помощта на вградения тълковен речник в киндъла. Първите 2-3 бяха много тегави но после свикнах.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0ac12c0c6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   3, aз го знам перфектно и НИКОГА не съм учил и една стотна от живота си. Изкарах C2 сертификат от ПЪРВИЯ път, в който се явих, без преди това да съм бил на FCE или CAE. Бръщолевиш тъпотии, защото сигурно си прекалено ограничен и глуповат, че да можеш да научиш език, без някаква лелка да ти обяснява кога се използва ''I want'' и "I would want''.

Eзик се учи лесно. Свали си DuoLingo, почвай да цъкаш яко, гледай сериали със субтитри на АНГЛИЙСКИ, спирай като не знаеш някоя дума какво означвава и контекстът на филмa не пояснява, за да я провериш в Гугъл.
Като натрупаш малко начална база, започваш да четеш литература на дадения език, първо леки текствове, като прогресираш към сериозни книги и докато се усетиш ще ти е втори майчин.

Лесно е, просто е трудоемко и отнема време. Също така изисква отдаденост.



Братан.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c6e4b96417
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Братанчо, този сертификат до Нобеловата награда ли си го окачил? Прекалено правдоподобно го изкара, не пасва на стандартната ти глупост. Кажи че си научил перфектен английски, слушайки как пиян германец пърди в саксофон. После как английската кралица ти е връчила не сертификат, а направо короната, жезъла, че и прашките ѝ. Самият Шекспир те е потупал по рамото с думите "Машала, майна".

Всеки е учил с филми, книги и подобни. Те са помощно средство, полезно при това. Но те не са пълната картина. Моя съученичка бе навремето първа в България на английската олимпиада, отличничка на английската гимназия, има си сертификат. Моя друга позната също изкара С2 сертификат. Моят е "скромният" С1, не ми се занимаваше с другия (а и не е нужен). Други хора със сертифициран английски също познавам. И всички имаме едно общо - сериозна подготовка. Ама нали всички сме прости, Шаран само е открил топлата вода: една стотна от живота не е учил (под 50 е, демек и половин лет не е учил), идеален език, най-високото ниво, от първия път. Добре, вундеркиндчо. Кажи после как си преподавал физика на Айнщайн, някой друг комплекс да зачертаеш от списъка.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker