Художествена специалност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Художествена специалност
преди: 3 години, 12 дни, прочетена 1308 пъти
Кой университет бихте казали е най-подходящ за специалности като живопис, скулптура, но предимно изкуствознание и теория на изкуството?

Във Великотърновския планирах да записвам, но откъде да знам - може пък да се окажат 5 човека на кръст освен мен, които просто не са знаели какво да правят с живота си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 12 дни
hash: ff84819cba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Аз съм завършил в Търново, специалност Живопис, но не се ли окажеш при Карабаджаков, няма смисъл.
Като цяло тази специалност (в Търново) няма много желаещи и май вече няма много бройки. Имаше един випуск само от един човек. Повечето искат Графичен дизайн, но и графиката там е силна и желана (поне по моето време беше така).
Скулптурният корпус е много як. Той не е във Факултета на центъра, а е горе до университета. Много готина база, свеж въздух и тишина. Самите преподаватели там са много готини.
Отделна специалност като Изкуствознание, може да запишеш в Академията в София.
Иначе и в Търново си имахме часове по история и теория на изкуството, но не и като отделна специалност.

 
  ...
преди: 3 години, 10 дни
hash: 23b5113a81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Само Националната художествена академия. Но там с изпитите не се влиза толкова лесно колкото в Търговския университет (има повече кандидати от там), в Търговския почти всеки влиза. Попринцип обаче можеш да научиш много където и да те приемат, стига да имаш желание. Провери онлайн или по телефона за приемните изпити. Иначе изкуствознание не мисля, че се учи на друго място освен в Академията. Но един съвет - ако те приемат там запиши и педагогика в Академията, като втора специалност се води, че с изкуствознанието работа почти не се намира. Пише ти един бивш възпитаник на НХА, успех!

 
  ...
преди: 3 години, 6 дни
hash: e66cbfbe1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не знам какво да ти кажа. То и в Бургас има филиал на НХА но незнам струва ли си. Ако можеш да научиш класическо рисуване и после да прехвърлиш на дигитално най-добре. Не знам какви са ти вижданията за художественото образование но според мен приятните неща вече са в игрите/киното. С тия съвпременни картини дето все едно някой си е разлял боята... Ти ако не може да нарисуваш един класически портрет какъв художник си? Но пък в България класическо рисуване незнам докъде... е виж Насимо примерно прави хубави неща. Според мен като се понаучиш да рисуваш хващай фотошопа и действай там. Преподавателите от старата школа ще ти кажат "мани ги тия компютри" но според мен с рисуване в гейм индустрията много по-бързо ще си намериш работа.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 11fb23611f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   ВТУ и НХА - това са местата.
НХА почива на стари лаври, миналата година, както и тази приемът е дистанционен на всичкото отгоре.. Има си специалности, за които има наплив и такива, за които кандидатите са по-малко от местата - специалности в Приложния факултет. Като цяло там се влиза с уроци при съответните преподаватели, т. е плащаш си с уроците, за да влезеш.
ВТУ - факултетът там е от създавенето на висшето училище, 60-те г. на миналия век, по-човешкото място и без излишни надувки. Редовно иронизирано от тези в София. Никъде в момента образованието не е това, което беше, така че същото важи и за НХА. Важното е да имаш възможности, желание за развитие и някой свестен преподавател да си върши работата. Като цяло обаче само с класическо рисуване няма как да преживявавш. То затова учещите там, завършват и педагогика, за да работят евентуално в училище, . т. е сигурен доход и да си рисуват в другото време.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker