Имам план за висшето ми образование, но още не съм сигурна... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Имам план за висшето ми образование, но още не съм сигурна...
преди: 3 години, 12 дни, прочетена 1195 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 19г., студентка първи курс, но специалността, в която съм много ме разочарова. Бях гледала програмата предварително и всичко си изграждаше добре, но като започнах, видях че нищо не е така както си го представях. Професорите също не ме мотивират да продължа, по-скоро се демотивирамр изцяло от тях и от това, което уча. Реших да дойде вторият семестър, ако нещо се промени, но не. Много съм разочарована. Затова реших, че е най-добре да кандидатствам наново.

И тук идва проблемът какво да запиша. В училище нямах любим предмет, просто изкарвах добри оценки, да имам добър успех по всеки предмет. Нямам и някакви специални таланти :(.

Мислех много и ми идва наум само, че най-добре се чувствам около деца. Трудно ми е да намеря общ език с възрастните и с връстниците ми, затова с децата ми е добре, но може би защото аз отвътре мисля че винаги ще съм си дете, не знам :). Затова мислих дали да не запиша "Предучилищна педагогика" или "Начална педагогика" или и двете.

Но ето идва моят проблем- не търпя шум. В целият си живот, примерно, съм влизала само 3 пъти в мол (и то даже не е заради дрешки и тем подобни) и сред 5 минути излизам, защото вече ме боли главата и да не кажа че направо ми става лошо. И какво ще стане, ако трябва да работя с деца? ! Как ще издържа с много деца, които е важно да опазя (много животи на едно място, за които аз ще съм отговорна)? ! И може би за мен е по подходящо, някое по-спокойно място, а аз да се вкарам при най-големият шум май не е добра идея.

Единственият ми план (засега, който съм измислила) е да запиша някаква педагогика и да работя само няколко години, а не до пенсия както е първоначалния план на всеки, и поне като стана на около 30 (живи и здрави), вече да знам какво бих работила. Пък ако и тогава, ако не знам, лошо :(.

И да написах в заглавието, че имам план, но май изобщо нямам, затова реших да пиша тук, защото наистина ми е много трудно да избера. Аз искам да имам висше образование, не като онези които записват просто ей така нещо, за мен е важно. Всъщност ученето наистина винаги е било много важно и все още е. Винаги учителите в училище са ме хвалили, че се старая и съм добра ученичка. Ако е важно оценката ми по Бел от ДЗИ-то ми е 5, 60, а дипломата ми е около 5, 20 (не ви го казвам да се хваля, а да имате представа за мен).

Благодаря на всички, които са прочели обърканите ми мисли и за съветите, които ще ми дадете!
Моля, да се публикува историята ми!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 11 дни
hash: 2fc2a5ed04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Здравей. Разбирам какво ти е. Аз самата също съм в такива филми и се чудя какво да уча нищо че съм студентка втора година. Иначе относно твоят въпрос.. ти сама казваш , че си човек , който държи на спокойствието тъй че не знам дали работата като детски учител е за теб...но разбира се каквото и да те съветваме тук , ти се познаваш най-добре.
Според мен най-добрият начин да разбереш дали те бива с децата е да започнеш да гледаш деца.
Ако имаш малки братовчеди , приятели с по-малки братя или сестри , семейни приятели с малки деца , то им предложи да ги гледаш. Работата като детски учител не е за всеки затова помисли добре преди да се хвърлиш в тези води.
Казвам го от личен опит защото и аз си мислех че ще мога да се занимавам с малки деца , но накрая осъзнах , че само защото работата ми се струва приятна не означава , че реално го искам и е моето нещо.
Надявам се да вземеш най-доброто възможно решение.
Успех ! ^^

 
  ...
преди: 3 години, 11 дни
hash: d64f2b244f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   От авторката до номер 1
Благодаря за отговора. Честно казано има дете, което мога да гледам, но не е същото като в градина или училище където има една госпожа да гледа над 20-25 деца. И да наистина не понасям шум. Но пък се чудя какво да запиша, оставам без варианти иначе. Затова написах, че единственият ми вариант е , ако някой ден го работя, да е само на няколко години, не вярвам да пенсия да издържа.
Честно казано вече съм отчаяна :( .

Ако някой друг има мнение може да сподели!

Благодаря отново номер 1, успех и на теб!

 
  ...
преди: 3 години, 11 дни
hash: d64f2b244f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Отново съм Авторката до номер 1
Ако не е проблем искам да питам какво учиш?
Извинявай, ако е нахално, стана ми любопитно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 дни
hash: ae841ed7bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ако те дразни шума, децата не са за теб, освен ако не си от тези строги учителки, които да тропнат с крак и цялата казарма млъква. Но личи, че не си такава.

Моят съвет за хора, които не знаят какво искат да следват е да поработят една година (или две), да видят какво е трудовият пазар, та тогава да решат какво ги влече. Ако искаш по-тиха среда за работа, такава например е счетоводството. Друга е програмирането. Трета е преводаческата дейност. Зависи от теб. Има варианти, но изборът трябва да е твой.

 
  ...
преди: 3 години, 10 дни
hash: 6474de4064
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ще е хубаво да кажеш каква специалност учиш в момента.
Що се отнася до мотовация и професори - не очаквай да ти бъде забавно и интересно през цялото време, каквато и специалност да учиш. Това е горчивата реалност не само на образованието, но и на живота. Хората плащат за скучни и трудни неща, а за забавни и интересни - ти си плащаш.
Ако наистина не си сигурна какво искаш, според мен е безпредметно да сменяш специалности, защото педагогиката пак може да не ти хареса и така да си откарш 10 години все първи курс в разични специалности.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 дни
hash: 2fc2a5ed04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Авторке, номер 1 е.
Уча предучилищна педагогика. И спокойно, не си нахална. ^^

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d64f2b244f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Аз съм авторката до номер 1
А къде учиш? Как е обстановката? Преподавателите? Ако не е проблем можеш ли да опишеш малко как ти се струва?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker