Право или Маркетинг в ПУ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Право или Маркетинг в ПУ
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1727 пъти
Здравейте! От Пловдив съм, тази година завършвам средното си образование и съм решила да кандидатствам в ПУ. Първо бях решила икономическа специалност, понеже по тези предмети съм най-подготвена. В училище изучаваме най-много икономика и се справям отлично. Това, което ме спира е математиката, където съм кръгла нула. Абсолютно нищо не знам, пък как ще схвана висшата математика, която знам, че присъства в учебния план, като не знам основните неща? През годините поддържах отличен успех по всички дисциплини, единствено математика игнорирах и си позволявах слаби оценки- беше ми много суха и безинтересна наука. Аз обичам литературата, историята, езиците- хуманитарен тип съм, но не виждам смисъл да уча филология - не е моето нещо. Затова се замислям дали да не кандидатствам право? Да, не е нещо, което ми е страст, но е нещо, с което вероятно ще се справя, понеже съм добра по БЕЛ и по История, а и там не фигурира математиката, което е добре. Харесва ми също и политологията, но всички ме съветват да не я записвам, понеже нямало реализация. Моля Ви посъветвайте ме! Мисля, че съм сравнително интелигентен човек, бързо схващам всичко, хората около мен непрекъснато ми казват, че бих се справила, с каквото и да се захвана, но не знам... Искам да уча Маркетинг, но ако ще се затруднявам с тази проклета наука, то цялото следване ще се прегърне в голям кошмар!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: fc443d0af4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Запиши Маркетинг или Мениджмънт, по-добре Мениджмънт и гледай да изкараш добри оценки на ДЗИ-тата, защото можеш да кандидатстваш само с тази оценка без изпит. Ако модераторите позволят и ако те интересува ще ти дам координати на доцент по Математика, който преподаваше дълги години в ПУ. В 8-ми клас тръгнах на уроци при него и от 2,3 стигнах до това да имам само 6-ци. Допринесе за развитието на логическото ми мислене и въпреки, че спрях да ходя на уроци, завърших с 5,50 по Математика.

Политология не е еквивалент на политик, а на политически анализатор. Ако искаш да бъдеш политик се внедри в младежките структури още сега.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 365ff8e58f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Маркетингът е икономическа специалност и в учебния план има математика. С Право ще можеш да правиш повечето неща, които правят и икономистите с изключение на счетоводството (освен може би ако не изкараш и магистратура счетоводство, но ще трябва да учиш още една година и икономически предмети като математика). Можеш да станеш юрисконсулт. А и във фирмите за различните позиции юридическото образование е плюс. Правото е правилен избор, ако няма да учиш икономика, инженерство или медицина.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 77ac4684fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Какво да ти кажа, то всички записват право, маркетинг или икономика колкото да кажат, че имат диплома и после бачкат нещо съвсем различно и по-ниско квалифицирано. Учих във ВИНС Варна, само че не такава специалност (и по-добре) и мога да ти потвърдя, че поне 80% си взеха дипломите и станаха сервитьори, готвачи, шофьори, абе с 2 думи и те не знаят за какво са учили. Отделно тези двете сфери са пренаселени, защото всички се ориентират на там. И все пак аз бих избрал маркетинг. За да се реализираш в сферата на правото и по-конкретно като адвокат трябва да си някакъв схемаджия и връзкар.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9344772280
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Здравейй! С маркетиг няма да имаш реализация и може би по-практично би било право. Също е много важно досега като икономически дисциплини кои са преобладавали (например, ако си счетоводна паралелка). А най-важно, според мен, е ти колко си амбициозна, какви цели задължително искаш да постигнеш. Тоест, ако може малко повече информация, защото все пак всеки човек си е различен. От това, което виждам, мисля, че правото ще е добра идея. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 02385c17ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей. Вече всеки втори млад вишист у нас работи под кэалификацията си. 60% от завършилите от Направление-Икономика работят като продавачи или всеки 10ти завършил висше икономическо образование работи зад щанда. А за правото вече всеки 9ти е юрист и е безработен или работи за жълти стотинки. А само 20%-30% от вишистите работят реално по специалността си.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2b67e178c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Никое от двете. И най вече не в ПУ

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker