Американски колеж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Американски колеж
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1196 пъти
Здравейте! В момента съм седми клас и съм приета в Американския колеж. Много се радвам, защото търся сериозна конкуренция и място, където мога да развия качества като съобразителност, организация, комбинативност и практичност. С високите нива на стрес, на които ще бъда подложена всеки ден, ще изградя добра психика и ще получа прилична подготовка за университета. Ползите от огромната ангажираност са много. Средата също е огромен фактор. Много от тези деца идват от гъзарски училища. Лиглите и глезльовците оттам са свикнали да са сред себеподобни. Те не са виждали нормални хора и няма нещо, което може да провокира тяхната гледна точка, защото колкото и високи да са техните резултати, те нямат оригинална мисъл, която се изгражда чрез това да видиш реалността- и красивата й страна, но и грозната. Свикнали са на частни уроци и лигави привилегии в смотаните си училища, това не са неща, които те провокират да се запиташ какво не е наред, а захаросана реалност, заради която повечето са изключително слепи за истинския живот. Защото за разлика от училище, там успешните хора са борци и са свикнали сами да се справят с предизвикателствата, които животът им предлага, а не с парите на родителите си. Казвам го от личен опит, все пак съм ги виждала на олимпиади. Притеснявам се, че ако попадна в подобна токсична среда ще започна да изневерявам на принципите си и няма да се запозная със свестни деца, от които мога да науча наистина ценни уроци. Права ли съм за учениците там? Знаете ли дали дават стипендии на семейства със средно висок доход? Правят ли обменни програми? Наистина ли завършилите това училище имат шанс за по-добра реализация в бъдеще? Вие бихте ли учили там? Има ли шанс да стана чуждопоклонник, заради идеите, които училището внушава на своите ученици, а именно това, че човек е длъжен да знае английски по-добре от майчиния си език и популярното мнение, че в чужбина хората могат да постигнат повече, отколкото в България, което по някаква причина българското общество приема за факт? Моля, споделете всичко, което сте чували за колежа!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 008b479317
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Колко е таксата там?За простосмъртни става ли?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: da6d8a676a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Здравей, поздравления за приема! Випуск 2017 съм, сега завършвам университет във Великобритания. Мога да ти обещая само едно - колежът МОЖЕ да ти помогне, да изградиш не само ключови умения за прием в най-високоласните университети, но и да формираш невероятен социален кръг от приятни, интелигентни млади хора. В зависимост от твоята собствена инициатива, разбира се. Начел съм се на празни, меко казано изтрещяли мнения за колежа, учителите и възпитаниците от хора, които откровено биха пяли съвсем друга песен, ако биха могли да са част от средата там. Има всякакви хора там, като във всяка нормално гимназия. Изключителен за колежа обаче, е огромният подбор клубове и СИП-ове, където абсолютно ти гарантирам, че ще намериш немалко хора с общи интереси. Да, има богаташчета и да, има и надувковци. Навсякъде има, точно в моя випуск на пръсти се брояха. Просто не комуникираш с хората, които са ти неприятни и така :) Последно и свършвам с тирадата - т'ва, че щели да те правят "чуждопоклонник" е най-доброто доказателство, че човекът, който ти го е казал, е безапелационен кретен :) Точно обратното - учат те да бъдеш себе си, да иподкрепящ своето собствено мнение, да се аргументираш и да решаваш проблемите с мисъл и такт. Успех занапред!!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4a8313bc5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 2, много ти благодаря!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4a8313bc5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Номер 1, таксата е 7200 евро.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 837022c02f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Поздравления и от мен!

Като номер 2 и аз съм завършил колежа, само че през далечната 2004-та година, но така като гледам, не се е променило кой знае колко и вероятно информацията ми също ще е релевантна. Искам да потвърдя написаното от 2: наистина, ако не друго, те учат на критично и самостоятелно мислене - бих казал, че това е най-важното умение което можеш да придобие човек в 21-ви век, където цялата информация която ти трябва е на един клик разстояние, и е по-важно да знаеш КАК да мислиш отколкото какво си назубрила. Плагиатството и преписването се наказват жестоко - хванат ли те веднъж, си в пробация до ЗАВЪРШВАНЕТО си. Хванат ли те втори път - изключват те и чао.

Бих добавил че ACS е едно голямо сито, като се започне от самия изпит за кандидатстване в него (по мое време приемаха 100 с най-висок резултат, 50 момчета и 50 момичета, а пък вторите 100 също можеха да влязат, но на по-висока такса) до самото му завършване. Само защото някой е приет, не означава че ще завърши. На учителите им беше забранено да пишат шестици на всички. Дори ако наистина са ги заслужили, тогава ги караха да вдигат летвата с по-сложен материал, по-трудни тестове и гърчави "final exam"-и - до момента, в който наистина умните и ученолюбивите изпъкнат пред останалите. Така че, да... след 8-ми клас (който в колежа наистина се води като подготвителен) очаквай конкуренция до дупка.

Хич не съм съгласен с очакванията ти за съучениците си. Отново съм съгласен с 2, но също така ще кажа че приятелствата които завързах в колежа все още са ми най-близките познати, почти четвърт век давам мило и драго за тях.

За останалите въпроси, накратко:
1. Да, дават стипендии за ученици от по-бедни семейства.
2. Има и обменни програми, но доколкото помня те бяха за отличниците.
3. Шансът предоставен от колежа всъщност е ОГРОМЕН. Най-малкото защото са акредитирана гимназия и всички американски ВУЗ-ове ще ти признаят дипломата за средно образование. Колко български гимназии могат да се похвалят с това? Най-големият отличник в моя випуск го лапнаха в Харвард като топъл хляб още като кандидатства в 11-ти клас. Най-голямата отличничка работи на висока позиция в някаква западна банка; абе, голяма част от съучениците ми пробиха.
4. Определено бих записал децата си да учат там, стига да ги приемат разбира се.
5. Съжалявам, но това за чуждопоклонничеството са пълни глупости. Да, подготвят те за следване на висшо в чужбина, но там образованието е доста по-качествено отколкото българското - и това е факт.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4a8313bc5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 5, благодаря за ценната информация! Ще ме записват следващата седмица.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4a8313bc5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Номер 5, този от Харвард да не е Недко Кючуков?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker