Какъв език да избера? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124255)
 Любов и изневяра (30593)
 Секс и интимност (14666)
 Тинейджърски (22062)
 Семейство (6739)
 Здраве (9766)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3352)
 Образование (7436)
 В чужбина (1706)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19303)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какъв език да избера?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1282 пъти
Здравейте, бих искал да ви попитам какъв език да избера през следващата учебна година? Избрал съм няколко: Корейски, Японски, Испански, Италиански, Немски, Словенски, Хърватски и Норвежки. Не мога да си избера защото ми харесват всичките. По ваше мнение според вас кой език е най-добре? Напишете коментар ако видите историята :) (Тази история е написана на 24 май, затова честит 24 май, Българи! )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 7fefc73154
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Препоръчвам немски :)

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4971447a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Ако смяташ да се развиваш в западна Европа - или немски, или норвежки. И двата езика ще ти отворят доста врати в Европа според мен, защото и Германия, и Норвегия са доста добре развити страни.

Японски и корейски - ако си натегач и ти се зубри. Рядкост са и двата езика, колко кяр ще видиш от тях е съвсем друг въпрос. Просто зависи. Специално японците ги смятам за ксенофоби, дори и да ти се ходи в Азия не бих ти ги препоръчал особено. За корейците нямам особено мнение, но тъй като са дружки с американците, защо не.

Испански и италиански са сравнително лесни езици за научаване но кой знае какви предимства да ги знаеш, не мога да ти кажа, а пък словенски и хърватски... колкото и да ти харесват, честно да ти кажа, ако решиш да ги учиш, ще е изцяло за личен кеф.

Горното ти го пиша като човек, имащ приятел който научи език просто защото им харесваше. Така и не видяха полза от това, обаче.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f8701ac7b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   С корейски и японски или заминаваш за съответните страни, или преподаваш/превеждаш. Говоря от кариерна и прагматична гледна точка, не знам какво искаш конкретно от езика. Можеш да учиш и латински, въпросът е какво искаш ти?

Словенският и хърватският ще са по-лесни от горните два, но и с по-малък потенциал за развитие. Не бих ги почнал, не и без намерения за някаква славянска филология после (честит празник и на теб, и на тях).

Италианският и испанският са сравнително лесни романски езици, имат си приложението. Испанският малко повече, защото е по-разпространен. Например, можеш в САЩ (с малко пригода към тамошните диалекти) да го приложиш също. Не е същият (в Мексико и другите страни все пак езикът се е отместил от оригиналния в Испания с времето), но пак може.

С немски можеш повече - в Германия, Австрия или Швейцария да се реализираш. Дава ти достъп и като европейски гражданин до качествено и евтино образование. Казвам последното като бивш (макар и завършил другаде) кадър на австрийски университет. Просто ти дава отворени врати към най-силната икономика в Европа (и топ 5 в света, май).

Норвежкият е особен случай, има приложения само в Норвегия, естествено. Лошо не е, но тя не е в ЕС, нямаш баш същите права май. Търсят се тук-таме хора с рядък скандинавски език, я за превод, я за кол център. Норвежкият е част от езиците, произлизащи от староскандинавския им праезик. Норвежкият е тясно свързан с исландския, а последният е пряк наследник на староскандинавския. Ако ти се занимава с филология или лингвистика после, то може да се окаже полезен.

Зависи от теб, авторе. Аз ти казвам кои са текущите приложения. Знай, че корейският е сред по-лесните азиатски езици, а японския е точно обратното: архаичен, сложен, труден. Чисто кариерно аз бих заложил повече на корейския, отколкото на японския: изгряваща икономика засега, с по-лесен език. Но пак не е много в сравнение с немския. Останалите са специфични, зависи изцяло от теб. аз бих казал първи вариант немски, после испански. После решаваш ти: Италия ли ще е, Словения ли ще е, не знам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: fe1718c5c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Френски!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker