Кой език да избера между френски и испански? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кой език да избера между френски и испански?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1339 пъти
Здравейте! Следващата година ще бъда осми клас в Американския Колеж. Съобщавам тази подробност, тъй като разглеждам този въпрос с оглед на факта, че в това училище се учи много. Колебая се между 2 езика - френски и испански. Френският език е вторият неофициален език на Европа, докато Испанският- на Америка. След девети клас колежът става много труден и с лесен език като испанския оценките ми вероятно ще са по-високи, отколкото с френския и по този начин си гарантирам една идея по-висока диплома след 12-ти клас. Но малко предизвикателство никога не е в повече, нали? На благоразумието ли да се доверя или на риска? Ще съм Ви благодарна, ако споделите недостатъците и предимствата на двата езика. Английският ми е като майчин език. Споделям това не за да ме обиждате, а за да акцентирам върху популярното мнение , че език с подобна основа би бил по-лесен за мен. Бъдете свободни да споделите мнението си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 884d8fb56e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Не се заблуждавай, испанският е труден. Зависи къде те влече повече? Франция или Испания? Ако избереш немски, няма да сбъркаш.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0ac9713a39
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Н 1 испанският е от най- лесните езици, не знам защо си с такова впечатление.
Авторке, в Германия и в Австрия докато учех немски често попадах на испаноговорящи местни. Тамошните от средна класа нагоре идват на почивка в Испания основно.
С френски ще ти е по- лесно за страни като Швейцария например ако идеята е да се насочиш в последствие към богата европейска държава, да, за предпочитане би бил.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 9b5528d2e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Следващата година ще бъдеш в 8 клас в американския колеж. Казваш, че в това училище /колеж/ се учи много. Щом е американски колеж значи преподаването е на английски. Не разбирам защо трябва да учиш френски или испански след като казваш, че английския ти е като майчин език. Защо ти трябва неофициален език след като английския език е официален както в Европа също така и в цял свят с малки изключения в Южна Америка. Нещо не ти разбирам логиката.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b9512c52eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Няма "лесен" чужд език. Думи, граматически, особености - имаш поне 3-4 години да се отпуснеш да свикнеш с езика

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d0ab2eb4b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   1, може би не си учил испански, а ако си го учил, не си имал шанса да го сравниш с други езици. Преподавам италиански и испански и учила малко френски. От тези три романски езика най-лесно се възприема испанският от учениците. Отнема им по-малко време дори в сравнение с италианския да достигнат по-високо ниво. А ако търсиш други плюсове - говори се в половиния свят, хората по тези страни са топли и гостоприемни, няма да се чувстваш на чуждо място. За френския не мога да кажа много, освен, че е осезаемо по-труден и ще трябва да положиш доста повече усилия, за да го усъвършенстваш.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: fcf1afcf7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз бих избрал френски, по-рядък е от испанския и е по-близък до английският (учил съм малко френски и някои негови думи, се срещат и в английски). Успех

М22

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 0f7ba6c962
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не е въпроса "предизвикателство" или не, а кой ти харесва повече като звучене. Френския е с много специфично и трудно. Испанския е песен. Граматиката не е от най-лесните, поне в сравнение с английския. За френската не знам, но преподавателката ми по испански знае и френски и е казвала, че е горе-долу едно и също. Но френското произношение за мен е ужасяващо :D Но има хора, на които им е приятно и не толкова трудно.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 05daeb360b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Френски. В Европа се говори повече френски отколкото испански, а именно във Франция Белгия, Монако, Люксембург. Френският е един от трите основни езика, заедно с английски и немски, за работа в институциите на ЕС.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker