Не знам как да продължа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не знам как да продължа
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 991 пъти
Накратко, оплесках я отвсякъде. Всичко започва в 12ти клас - бях в депресивно състояние и не знаех въобще какво да правя след като завърша, нямах особен интерес за какво да работя. Вместо да пропусна една година и да си помисля добре, аз се писах бакалавър Бизнес Администрация(3 години)- смятах, че с бизнес ще мога по-лесно да си намеря работа, да ми е леко по-стабилно и да поприпечелвам повече, пък после да му мисля какво да правя.

Така, мина първата година. Имах доста забележки откъм това как се провеждаха лекциите и материала, който ни се предаваше. Все още не знаех къде се намирам, но усещах, че нещо не е наред. Въпреки това си мислех: "Е ако откажа, къде ще отида? Все още нямам представа какво да работя, не знам къде да пиша и дали изобщо ще ме приемат. " И си останах...

Започна втората година. Все още не се чувствах комфортно и тогава започнаха случайните ми открития, чрез които разбрах, че тази специалност може би изобщо не е добра. Преждевременно започна да ми се заражда идея какво искам - програмист ли, анализатор на данни ли, не знам. Но нито е имало време за тестване, нито знам дали си заслужава да спирам една година преди края.

Наскоро открих, че тази моя идея, дори и да се реализира, в повечето случай изисква специалност, която въобще не е близко до моята. Че и не съм принципно човек, който е добре с връзки или в говорене с хора. Отгоре на простата ми специалност, липсата на работен опит(поради депресията и коронавируса) и липсата ми на ориентация, сега разбирам, че ще ми е много трудно да пробия там, където може би ще се чувствам по-добре.

В края на краищата - чувствам се в безизходица. Знам, че поста звучи малко лигаво, но така. Ще ми се наложи да си сърбам попарата. Ще гледам някак си да се оправя. Преждевременно, може ли някой да ми каже:
1) Дали греша и реално имам шанс да си намеря прилична работа?
2) Дали да пиша втори бакалавър някъде и веднага ли? Не знам дали биха ме приели магистър по това, което засега си мисля.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 191af63198
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Голямото колебаене и разочарование , чисто технически , може да се дължи на депресията . За това не се отказвай от тази специалност , а и не мисля , че в това състояние можеш да прецениш къде ще се чувстваш по-добре . Както и , никой не може да пророкува какъв късмет ще имаш с работата . Специалността е много добра ,така че си я завърши .Между временно , обмисляй какво ще бъде след нея .
Не забравяй ,че най-важно ти е да се пребориш с депресията и да си завършиш . Недей да драматизираш специалността си ,защото само ще се напрегнеш допълнително . Има време за всичко .

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: c8ca9804ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Завърши тази специалност и после запиши това, което ти харесва. Всяка диплома ще ти е от полза.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f48c78d216
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Положил си 2 години старания за тази специалност и според мен я завърши. Опитай до поработиш по специалността си и после ще разбереш дали е за теб или не. Да не те бърка дали имаш опит или не , всеки започва от някъде . Бях като теб, не знаех каква специалност да поема, записах един университет и разбрах ,че не е за мен в рамките на няколко месеца. Понеже съм завършил езикова гимназия , реших този път да опитам с чужди езици и наистина нещата потръгнаха. Научавах нещата бързо , а и ми беше интересно. Има хора , които учат едно, а се реализират в друго. Млад си , няма смисъл от депресии.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker