Корейска филология - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Корейска филология
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1520 пъти
Здравейте! Аз съм момиче от София и след още няколко години ще се наложи да кандидатствам в университет. Знам, че може да си кажете, че има време, но съм чувала доста съвети да започна да мисля от сега, защото накрая става много късно. Та… Мисълта ми е, че нещото, което наистина искам най - много да уча е корейска филология. Причините са страшно много. Например като започна от там, че обожавам корейската музика, драми и като цяло Южна Корея. Огромен почитател съм на азиатските езици! :) И исках да ви попитам за съвети за всичко свързано в тази сфера. Ще ми е много полезно, ако споделите ваш опит или на някой ваш познат. Също много би ми било полезно, ако кажете на кои предмети точно трябва много да наблегна в училище сега за в бъдеще за тази специалност. И последно. Не мога да ви опиша каква мечта ми е освен някой ден да живея в Южна Корея е това да стана дипломат там. Много ще ми е от полза, ако ми кажете как бих могла да постигна това. Мотивацията и желанието са ми огромни затова ще чакам за вашите съвети. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 3d2a875575
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз също много обичам корейци и японци. И най-вече когато се оригват като прасета, плюят и се напиват от една бира като свини и после трябва да го нося. Другия се напика (без извинение) а третия се разтанцува като канеше и дърпаше една по една всички жени в заведението, отпускаше се върху тях и падаше и ставаше с тях и върху тях. Направо станах падарин.
Благодаря, предпочитам да си го спестя.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f99865b9d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Хаха, номер 1 даде страхотно описание! Ами авторката да се подготви, че не всичко е като по драмите им... Ако отиде там, да не се окаже после поредната клиентка на пластичните им хирурзи, защото няма да е в "стандартите" им за красота. Тия от Ю.Корея и Япония държат първенството по най-много самоубийства.. Надали е от хубаво! Очевидно обществото налага едни стандарти, в които не може да се впише всеки. А дипломати засега стават само провинили се потомствени комунисти, пребоядисани в цветовете на съответната управляваща партия. Критерият да знаеш езика е може би само за обслужващия персонал, но не е задължително естествено! Има опция след завършване тук, да заминеш там /май 1 или 2 ма от България/ като студент на обмен, ама конкуренцията при кандидатстване за тия места няма да е малка. Виж, ако беше англичанка, или българка завършила средното и висшето в бяла Англия, би имала шанс в някакъв момент да работиш в някоя от компаниите им с международни офиси - разбира се не в Корея... Очаква се обаче да е яко гърч. Ако си с по-тъмен тен на кожата, гледай да си я поизсветлиш, отнасят се отвратително към чернокожите или хора с по-тъмен тен. Иначе като фен на културата им няма лошо да отидеш на някоя екскурзийка. Имаше едни две художнички от София - всяка година отскачат до там за вдъхновение. За кратко е ок!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: eabd13b885
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   2 години подред съм кандидатствала Кореистика в Софийски университет. Не знам дали си имаш напредстава каква война за място става всяка година. Местата са максимум 10 за момичета, всяка година е различно, но винаги са малко. Трябва да имаш отлична диплома, отлични матури, отлична оценка на кандидатстудентския изпит. Ако си решена да учиш това, започвай да се готвиш за кандидатстките изпити. Трябва да имаш отлична оценка, разбира се, за да влезеш. И пак не е гаранция, защото винаги има по някой връзкар, който заема място. Никак не ти е рано вече да се готвиш, следи сайта на СУ и балообразуването за Кореистиката. ВАЖНО - не записвай втора матура по език, английски например. Карай каквото и да е, само не език за втора матура!! Иначе ти вземат по-слабата оценка от матурата при балообразуването. Аз точно така се опарих, вместо да ми вземат по английски 6 от дипломата, ми вземаха 4,59 от матурата
, което ми намали бала. Хубаво е, че си от София, но трябва много да се готвиш. Ако имаш възможност, почивай веднага на уроци, купи си помагалата на СУ за изпита по английски. Не преувеличавам. Уча корейски от друго място. Акоимаш въпроси - питай, понеже имам опит.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker