Не мога да реша какво да уча - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не мога да реша какво да уча
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1187 пъти
Дванадесетокласничка съм. Повечето хора от класа ми са се ориентирали още от 9 клас относно желаните специалности, бъдеща реализация, професия и т. н. Аз все още не мога да реша с какво искам да се занимавам. Всъщност знам какво ми се отдава и с какво категорично не мога да се справя. Аз съм хуманитарен тип- обичам литературата, езиците, философията, психологията, както и изкуството под всякаква форма. Математиката никога не ми е била интересна- това е единственият предмет, по който имах слаби оценки през годините. Не само, че не ми се отдава, но и ми беше напълно безсмислена и безинтересна, затова не полагах никакви усилия, не внимавах в час... Сега, разбира се, горчиво съжалявам, защото има специалности, които харесвам, а там математиката фигурира. Това са ИТ специалностите и икономическите специалности - Маркетинг, Бизнес мениджмънт, Управление и т. н... Излизам от икономическа гимназия и обожавам тези предмети, с изключение на математиката. Но като ви казвам, че не ме бива по математика, не просто означава, че просто имам някакви пропуски, а ТОТАЛНО изпуснат материал от 6 клас насам. Мислех си да запиша право, понеже е хуманитарна наука и мисля, че бих се справила, но пък не бих искала да се занимавам с толкова динамична работа - да стана адвокат - това е далеч моите усещания и интереси. Аз съм човек на изкуството. Мога да кажа, че писането винаги ми се е отдавало, учителите винаги са ми казвали, че имам талант и са изтъквали това мое качество. Не знам - журналистика как ви звучи? Има ли изобщо реализация днес? Категорично не желая българска филология и да стана учител... Толкова съм объркана, усещам как времето ме притиска...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4af2d8bc35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Според мен журналистиката би Ви допаднала.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 77ba8ef4c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не й давайте съвети за журналистика. Журналистика като допълнителна квалификация - да. Но просто журналистика като специалност - не. Казва го човек, занимавал се 25 години с журналистика. За да пишеш, трябва да знаеш за какво пишеш, т. е. да си навътре в даден ресор - финанси, политология, икономика, изкуства, според това накъде се насочиш. Да си просто "журналист" е все едно да си просто "лекар" - ама хирург ли си, невролог ли си, гинеколог ли си, кардиолог ли си... не е без значение, нали?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: e6f7d9cf1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей!
Важно е на теб какво ти харесва, насочи се на там. Има една стара поговорка от Конфуций: Избери работата, която обичаш, и тогава няма да бъдеш принуден да работиш и един ден през живота си.
Да, за ИТ се иска математика, но реално освен в програмирането, за останалите ИТ професии не е толкова важна. Колкото и да си изпуснала материала с една добра подготовка за изпита, може и да се получат нещата, въпрос на желание. Всичко може да се научи.. сядаш и учиш..ходиш на уроци и така. Ако трябва ще пропуснеш 1 година за да се подготвиш, тъкмо ще имаш и време за себе си, да помислиш, да направиш планове. Може и някаква работа да си намериш - ей така за опита да работиш нещо, да видиш какво е, да изградиш навици..
Относно журналистиката - твърдо не по ред причини.
Право - отново не.
ИТ е истината, и пътя, и живота..и ПАРИТЕ!
Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker