Ниска оценка на матурата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Ниска оценка на матурата
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1425 пъти
Здравейте! Днес излязоха резултатите от матурите и реших да споделя с вас моето разочарование. Като един прилежен ученик, с афинитет към литературата и писателката дейност, се изложих тотално на матурата по литература. Шокирах се като видях, че съм изкарала 5.35. Стремях се към много по-висока оценка, имайки предвид, че имам знания, нямам идея какво не ми е достигнало. Въпросът ми е - има ли някакъв шанс да ме приемат в Софийския с подобна оценка? Благодаря за отговора!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 02b0ad4d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Една приятелка я приеха с 3 от дипломата за средно образование.
Така, че стига се филмира!!!!!!!
И се стегни ще те приемат!!!!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: feccde9bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Зависи от специалността, която ще избереш. Предполагам знаеш, как става балообразуването. Ако дипломата ти е висока, по-голям шанс. Ориентировачно ще ти кажа, обаче, че познавам хора с над 5.50 и на двете матури, и не им стига за филологиите. За другите специалности нямам информация.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5cf75425b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   От авторката: Насочила съм се предимно към специалностите - Международни отношения, Психология, Комуникационен мениджмънт и Френска филология. Едва ли ще успея да се поместя в някоя от тях.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 25a9e41f89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Оценката ми е 4, 41. Реално не ми тябва да кандидатстването, не съм ходил на уроци и не съм учил особено усилено за изпита, защото се подготвях за кандидатстудентските ми изпити, но се разочаровах, защото мога повече. Реално недостига на точки идва от тезата, резюмето и есето. Общо на трите имам 11 точки от 36 точки. Есето наистина не ми беше най-доброто. Темата не ми хареса- Смисълът на благодеянието. Просто убива мотивацията да пишеш. Почти нищо оригинално не можеш да кажеш и въпреки това не очаквах толкова малко точки. Всички знаем, че оценката на есе е до голяма част субективна, но това беше голямо разочарование. Та от къде на къде ще се оплакваш с такава оценка?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5cf75425b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката до коментар номер 6: Съжалявам за резултата ти, надявам се да си се представил прилично на кандидатстудентските ти изпити. Тази 4-ка не доказва абсолютно нищо, както и 6-ците, изкарани по нечестен начин. Идвам от престижно училище и съм възмутена как хора от моя клас с нулева грамотност (срещат се и такива индивиди по добрите училища) са успели да хванат точна петица. Няма да коментирам и учудването от страна на учителите - те също не могат да повярват, че такива хора имат сравнително високи оценки. Нямам представа какво се е случвало тази година с матурите, но определено нещо не е както трябва.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 2022c2ff48
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здрасти! И аз също не останах доволна от оценката си по български и литература като се има предвид, че доста се постарах, така че те разбирам перфектно. При мен се дължеше повече на това, че бях стресирана. От 8ми клас започнаха в училище да ни плашат с тази ''невероятно страшна матура'' и за всички тези години напрежението ми дойде в повече, особено нощта преди самата матура. Сега като си помисля и ми иде да се хлосна по главата, защото е малоумно една оценка от един изпит да ти ''казва'' едва ли не колко знания имаш, при положение, че ти може да си учил усърдно през годините и заради един стрес - нищо. Много е тъпо, че се отделя такова значение върху един изпит и отгоре на всичко имаш само един шанс - каквото изкараш, го изкараш.
Съветвам те да не се нервиш повече за това, защото вече се е случило. Гледай напред, не се сравнявай с наборите си. Важното е какво имаш в главата, а не какво имаш като оценка, защото това е само цифра..
Дано да си ме разбрала. Поздрави!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker