Не знам какво да запиша! Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не знам какво да запиша! Помощ!
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 1195 пъти
Здравейте. Тази година завършвам средно образование с диплома 5,90. Дзи по БЕЛ - 5,30, по Биология - 5,90.
Аз съм човек, който обожава да учи, да рисува, да пише - като цяло творческа личност.. :D умея доста добре да гримирам, изграждам нокти - самоука съм по принцип. Занимавам се с много неща и не се хваля, но всичко с което се захвана ми приляга, защото се отдавам изцяло на него и докато не ми хареса не го оставям - снимам също /портретна фотография главно/ и така. Дано да съм ви дала маалка представа за себе си. Та от многото и различни неща, които обичам да правя сега не мога да реша какво да уча. Биологията ми е на сърце, за по малко от 6 месеца изучих два учебника, за да се подготвя за матурата и изкарах отлична оценка, а не бях чела нищо по БЗО от 10-ти клас последно. По инф.технологии се справях най-добре от целия клас, когато пишехме сайтове - госпожата казваше, че трябва да запиша за програмист/софт.инженерство, защото виждала потенциал в мен, всичко сама съм си намирала в книги, интернет и т.н. като информация. Проблема е, че задължително трябва да запиша спеиалността, която избера задочно, тъй като живея в сравнително малък град и приятеля ми, с който живея от 2 години, а сме заедно от 5 просто не желае да ходим в друг град. Знам, че може аз да замина за 4-5 години да следвам и после да се върна, но не е там работата, ще бъдем постоянно разделени и връзката после не е същата. Това е моето мислене, били сме разделени, когато той работеше на друго място по 2 седмици и знам какво съм изпитвала.. та силно решена съм да е задочно. Та с любимата ми Биология няма да влезем в медицински, защото там всички специалности са редовни. Видях варианта за учител по Биология, но всички казват - как ще се оправиш с днешните деца, взимат малка заплата /както сме и в по-малък град и повечето учители ги държат тук до пенсия.. надали ще има места/.. Та остават ИТ-науките.. софт.инженерство или приложна информатика във Бургас /задочно/, също и във Варна в свободния уни имат подобна специалост. Но много се притеснявам как ще уча нещата задочно, като няма кой да ти покаже и обясни това-онова, а всичко ще трябва да уча сама - дори задачите от висша математика.. между другото математиката не ми е изобщо на сърце, но... Като цяло обърквацията е доста голяма. Ще се радвам да чуя вашите мнения, дори и да ми препоръчате друга специалност, задочно и къде! Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: c2e48b69a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Ти трябва да учиш и да се развиваш, а приятелят ти да те подкрепя не да те спира. Не прави компромиси с бъдещето си, защото ако утре на него му скимне да те зареже ще съжаляваш горчиво, че си си пропиляла шансовете за по-добро образование и развитие. Нека не се лъжем в Бургас е много зле положението и работа няма или е ниско заплатена. Всички по-кадърни хора избягаха от този град именно заради това.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 57d55bd5c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   И аз като 1 смятам, че образованието ти е по-важно. Щом си решила да си седиш в малкия град- първо разучи пазара на труда- какви специалисти се търсят. Тогава решавай имаш ли шанс да работиш по това, което ще завършиш. С тая биология може да запишеш за медицинска сестра, примерно. Или нещо, което може да се работи дистанционно. Прецени всички плюсове и минуси, и избери най-доброто за себе си, не за някой друг. По-добре в редовна форма, лично мнение. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 08f80670b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Kakво учене, та вие живеете заедно от 2 години. Време ви е за бебе.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 606f51c465
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ако приятелят ти те обича, ще те подкрепи. Ти след 10 години виждаш ли се без образование или с професия, която мразиш? Сега е времето да избереш нещо, което ти е на сърце, нещо редовно с биология. Ще се виждате с приятеля ти уикендите и ваканциите. Не си изоставяй образованието, защото после ще ти бъде още по-трудно да се запишеш така желаната специалност. Плюс, че медицинските специалности се търсят в малкия град, а като завършиш задочно ИТ, после къде в малкия град ще работиш? Пак трябва да се местиш в голям град. Ако медицинските специалности са ти на сърце, учи ги сега. И после ще имаш и реализация и удовлствие от това, което правиш. И помни образованието е нещо, което никой не може да ти отнеме.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 64065740ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако те кефи да си програмист - още има голямо търсене. Да се оправяш сама с търсенето на информация по сайтове и книги е едно от най-важните качества на един програмист. Може да изкараш няколко курса в СофтУни и до година и половина да си за начинаещ програмист преспокойно. Освен това много програмистки работи може да се работят отдалечено или фрийленс. Въпросът е да те кефи. Щото може биологията да те кефи повече и тогава да трябва да помислиш за медицина и някак да го съвместиш с приятеля ти (примерно и двамата да се преместите в София/Пловдив/Варна).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker