Не е нормално! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не е нормално!
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1573 пъти
Здравейте на всички! Студент съм и вчера имах изпит. През целия семестър ни преподаваше един 80-годишен професор, с някакви негови си супер странни разбирания, никакъв интерес не създаде у нас у предмета му. Даже той несериозно се отнасяше към него. Четеше си бездушно направо от неговия прословут учебник, в кокто къде пропускаше, къде преповтаряше неща, които можехме да си ги прочетем. Още в началото каза, че изпитът ще е писмен - развиване на тема в рамките на 2 астрономически часа.. Понеже аз изобщо не съм в добър във зубрянето на теми, и се притесних, че няма да си взема изпита. От горните курсове ни казаха, че ако темата не ти е едно към едно с неговия учебник, няма да си вземеш никога изпита. Буквално се пръснахме от зубряне на учебника му, цял семестър си играхме с неговия безсмилен труд. На упражненията асистентите също не допринесоха особено за разнообразяване по предмета.. Те си четяха втора лекция. Накрая на изпита ни се падна тема точно от учебника и изобщо никой не следеше за преписване. Всички си преписваха -кой от телефон, кой от някакви листчета. Професорът не се появи, а асистентите проведоха изпита. Днеска, сутринта в 7:30 излизат резултатите и се установи, че целият курс от 235 човека, всички имаме Слаб 2! 235 двойки!
Не мога да повярвам, цял семестър зубрене на учебника му и накрая някакво страшно недоразумение. И просто за един ден- няма и 24 часа, не знам как са успели да проверят 235 работи при положение, че моята тема беше разписана на 6 листа. Физически е невъзможно да прочетата 235 теми с по 5-6 листа за по-малко от 24 часа. На другото отгоре нямаме право да си видим и грешките, които сме допуснали. Писахме писма на асистентите и на професора по мейл- никой не отговаря! Според мен не са постъпили честно, и при положение, че не следяха за преписване и много колеги директно от неговия учебник си копи-пействаха, просто не знаем какво да правим. С повечето колеги сме на мнение да съобщим за това нещо в БТВ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: c60d902b96
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Ето това е българското образование - тотална гнусарщина и комплексарщина. Повечето преподаватели са такива.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 08df5ecac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Добре дошъл в клуба. В над 50% от изпитите преди 10 години се постъпваше така и то като не преписваш. Не вярвам да си българска филология отделно, така че не е правилно, но е нещо нормално за някои преподаватели това.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6a9adcb4d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   В кой университет е това? Знам, че навсякъде има тенденцията да се случват такива неща, но това е доста крайно.

Иначе според мен би било нещо изключително полезно и нужно днешно време медиите да започнат да отразяват този абсурд. Време е да се окопитим малко за това, че качеството на висшите ни училища е ужасяващо ниско, съответно и да направим нещо по въпроса, понеже има какво да се направи, със сигурност, но просто няма воля.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: a054c0d5ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Да обобщя: От 235 човека една част сте назубрили учебника дословно а останалите сте преписвали директно от първоизточника! С една дума от 235 човека, нито един не учил с разбиране, всички сте преписвали и очаквате оценка различна от 2? И какво ще кажете на медиите - Ами ние преписахме дословно и ни писаха двойки!? Повярвай, за отрицателно време могат да бъдат проверени 235 писмени работи, ако всичките са едно към едно. Едни и същи глупости, мултиплицирани на 235 работи. За да вземеш изпит поне с 3 се изисква минимално количество собствена мисъл и да покажеш че можеш самичък да разсъждаваш. Не казваш по каква дисциплина е бил изпитът, но предполагам че става въпрос за хуманна специалност? Не казваш и в кой ВУЗ се разиграва тази драма, но предполагам че не е СУ, защото в повечето факултети изпитите са на две части: писмен и устен. По този начин и целият учебник да си преписал/назубрил и 20 листа да си написал, като започне устната част, веднага си проличава дали наистина разбираш това което си писал или си папагал.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 269ff54d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   А аз ако знаеш на какви неща съм става свидетел у мойто уни (няма да споменавам име - само ще кажа, че се намира в София и е със съкръщение от 4 букви, първата от които е У, а последната е С...бедна ти е фантазията за каква пародия става на въпрос.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: f5b9abff3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   1, повечето от кои (и от къде)?
В СУ определено не са такива...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 20e3f2c6b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   За съжаление тези преподаватели са много и са навсякъде. При такива няма смисъл да търсиш логика, тях не ги интересува студентът усвоил ли е материала, влага ли собствена мисъл и т. н. - искат като четат да си чуват своите думи. За его става въпрос. В такъв случай просто полагаш усилия да научиш това, което се иска от теб, пък каквото стане. Може пък да имаш късмет и да получиш висока оценка, случвало ми се е. Бих те посъветвала да се обърнеш към декана, но тези, освен всичко останало, са и връзкари.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker