Спречкване с учителя по география - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Спречкване с учителя по география
преди: 2 години, 10 месеца, прочетена 1364 пъти
Добър ден на всички!
Ученичка съм в 10 клас в уж елитна столична гимназия. По география тази година, не знам защо, но ни смениха прекрасната ни госпожа от 9 клас и ни сложиха един заспал и флегматичен господин в напреднала възраст, който на никаква география не ни научи. През цялата година нито един урок, ама нито един не предаде, нито контролни правихме, нито изпитвания. Само входно и изходно ниво (тест с ограждане) и то, той ни написваше верните отговори на дъската и ние ги преписвахме. А, докато бяхме онлайн изобщо пък не карахме час, изобщо не влизаше.
При присъствените ни часове, той си сядаше зад бюрото, изваждаше си вестник и си решаваше кръстословица, а на нас ни казваше:
-Занимавайте се с нещо там, но бъдете тихи! И всички се забивахме в телефоните. И така 45 минути всеки час. Цяла година нищоправене. Изходното ниво същата история, написа верните отговори на дъската и ние ги преписахме.
Накрая обаче на целия клас писа годишни оценки - тройки и четворки. Всички се ядосахме, защото гоним някои отличен успех. Момчетата реагираха доста бурно, изблици започнаха, тропане по чиновете, гадни изрази по негов адрес. Но господинът не се впечатли много, много, а просто ни оформи за 5-6 минути, стана и си тръгна, нито довиждане не каза, ни нищо. Не е честно, защото цяла година никаква география не учехме, даже не знам какво изобщо трябваше да учим в 10 клас по география, и за капак - тройки и четворки за годишни оценки.
Та въпросът ми е, какво можем да направим при тази несправедливост и нечестност, защото истината е, че директорката на уж елитната ни гимназия, винаги защитава учителите, а нас учениците - кучета ни яли, а срещу въпросния господин и много поколения преди нас казват същото за него, че винаги е бил непукист, и никога не е предавал урок.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 10 месеца
hash: a969a836e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Нали ви казвам, че в България няма елитни гинмазии. Учителите навсякъде са лумпени и боклушори.
Говорихте ли с родителите?
Според мен казуса е за съда.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d1cb032318
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Ей каквото и да ви даде и да ви направи човек, вечно сте недоволни .

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 96b1149dba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Абе гледайте си живота, за една география ли сте?
Той човекът го е направил за негово и ваше добро.
Взаимно да не се мъчите, защото повярвай ми с тая география можеше да ви стъжни годината, ако си я предаваше! И тройката като оценка щеше да ви е в много…

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 597cb4f0c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Защо не се оплакахте през учебната година, докато си зяпахте телефоните в часа му? Защото сте си мислили, че както правите контролните, така ще ви пише отличните оценки в края на годината, нали?
При свършен факт и приключена учебна година няма какво да се направи. Но за догодина още след първия час, ако нещата са без промяна отивате целия клас при директора. Ако не ви обърне внимание, подавате писмен сигнал в Районния инспекторат по образованието. Те са длъжни да назначат проверка, но как протича тя не съм запозната. При онлайн обучението много ясно се вижда кой учител влиза в стаята, колко време присъства, какви файлове споделя и какво дава като задания за домашна работа.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 877fdedc5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Коментиращите като че ли никога не са били ученици, обвинявайки децата, въпреки че учителят е виновника в случая. Не всеки гони вашите тройки и четворки. Някои ученици искат по-висок успех, а когато някой учител не може да предостави това, то тогава всичко става объркано.

 
  ...


...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 86e43c8ef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   А цялата година, къде бяхте? 1час, 2 час и ако видиш, че и на 3 час не се променя нищо, пишеш жалба и до директора, но и да Инспектората. Щом директорката не обръща внимание, то лелките в Инспектората ще реагират и тоя ще изхвърчи. Обаче това се прави през учебната година, не след края и. Сега вече нищо не можете да направите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: d6818f1634
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   А ние направо й го казахме на госпожата - "няма ли да се пенсионирате? ". Бях много разочарован в началото на 9 клас, когато разбрах що за "учител" ни се е паднал. Госпожата при нас просто влиза в час и казва "днес няма да правим нищо" демек свободен час. И така е в 70 процента от часовете. И това се случва не в някакво изпаднало училище събрало всички двойкаджии, а в най-"елитната" гимназия на града и едно от топ училищата в страната. А най-абсурдното беше, когато наградиха госпожата за учител на годината!!! При вас е по-гадно, защото сте имали хубав учител, а са ви го махнали. Какво може да направите? В най-добрия случай да се организирате и да кажете, че искате нов учител. Не знам каква е процедурата, но съм чувал, че се е случвало. Разбира се, за ваше добро е да не правите нищо. Подобна честа смяна на учители не води до нищо добро. Ти просто не знаеш кой ще ти се падне. И да, може и да е по-зле.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker