Подготовка за медицински университет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Подготовка за медицински университет
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1342 пъти
Здравейте!
Аз съм момче на 18 години. Завърших тази година. По принцип много исках да запиша специалността “История” в Софийския университет - имам пълна шестица на матурата по История, а и дипломата ми в много висока и със сигурност щях да бъда приет с максимален бал, но тъй като градът е доста далече и нямам възможност, изключих този вариант. Варна е най-удачният вариант за мен, а там според мен Медицинският университет и Военноморското са единствените добри ВУЗ-ове. Реших да запиша “Фармация”, ама подготовка за КСК- никаква. Поради тази причина реших тази година да не запиша нищо, а да започна подготовка за МУ наесен, тъй като в момента работя на 12-часови смени, за да мога сам да си плащам частните уроци. Отделно съм си закупил всички помагала по химия и биология от университета за подготовката. Оценките ми по био и химия от дипломата ми са шестици, така че трябва да изкарам поне 3ка и на двата изпита, за да приемат. Знам, че с тези квоти е малко нечестно спрямо момичетата, но явно такива са правилата;(. Докато химията ми беше горе-долу интересна, биологията изцяло я ненавиждам - може би предметът, който най-много мразих в гимназията. Имах само шестици, но понеже знаех кога госпожата ще ме изпитва, учих само тогава и след това всичко от наученото го забравях на мига, а на контролните съм преписвал. Имам и отделно едногодишен абонамент от Уча. се, благодарение на който изкарах две шестици на матурите и благодарение на който ще си подготвям темите и по двата предмета. Абсолютно никаква идея нямам откъде да почан по биология. Някой, на когото също му предстои да кандидатства или който е приет наскоро, може ли да ми каже на кои изпити темите и задачите са по-лесни или на кой от изпите( предварителен, редовен) се падат конкретно повече теми от 8, 9 и 10 клас? Чух от някъде, че тези въпроси и задачи от сборниците ги слагат в изпитите и по двата предмета, та по-удачно ли е всъщност да ги уча от там, а да не уча теми по био. Ако е така, ще знам, че поне 3/3. 50 ще изкарам. Доста абсурдна ми е ситуацията и на пръв поглед изглеждам като момче, което иска просто да “мине през капките“. Да, знам, че това е най-лесната част относно самия университет, но не искам да ми е лесно. Аз знам, че колкото и да ми е трудно, ще се справя. Винаги съм бил ученолюбив и съм държал на високите оценки в училище, но осъзнавам, че в този университет ще трябва да започна да се радвам на оценки като 3. 50 и т. н. Моля ви, напишете как е протекла/протича вашата подготовка и ако може някакъв съвет. Благодаря! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 8042dca9e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Като участник в КСК на МУ Варна ти казвам, че ти трябва поне 3.75, за да можеш да имаш шанс да влезеш фармация, а и тези изпити не са матура, а много по трудни. Трябва ти 51% за 3.00.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 68c3319dd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Варна му било близо и ще записвал в Медицинския там. Ако си зле по биология и химия и не харесваш медицинските специалности не го прави. Аз мразя тези предмети и дори да беше безплатно и да ми беше на 2 крачки не бих записала нещо подобно. По-добре за 1 година изкарай пари с които да отидеш в друг град да учиш нещо, които ти харесва повече.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ab9f72c819
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   А после как ще учиш по време на следването? Знаеш ли колко много зубрене по предмети, свързани с биологията те чакат... ако не я понасяш, това следване ще бъде за тебе ад, помисли си!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9f43e652f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   За биологията - решаваш по няколко пъти тестовите въпроси от сборниците. Тестът без отворения въпрос ти е малко над 5, 00.
По химия (по новия формат) на лотариен принцип се пада една логическа задача ОХ/НХ от всичките 204 задачи от сборника им, както и 2 отворени въпроса от всичките 300 . Имаш и тест от 20 въпроса.
Решаваш всичко наред, защото може да се падне абсолютно всичко. Една астрономическа година е напълно достатъчна за мъж. Учи си добре теорията по химия, разписвай задачи и отворени въпроси. Като цяло само отначало ще ти е трудно, после се свиква.

Поздрави и успех!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 6663708b58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   По кои предмети се готви от Уча. се и имаш шестици? Само от Уча. се ли , ти учи? Или аз нещо не разбрах?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker