Решение?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Решение?!
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1146 пъти
Здравейте. Момиче на почти 19 години съм! И мисля, че се провалих... Не ме бива за нищо, нито мога да комуникирам с някого( от срам ), нито да се изразявам... , страх ме е и да запопна работа ( да не се изложа) И езици не знам... ( обстановката в училището ми беше страшна, никакво учене, а и обиди и съспиване на психиката ми)
Искам да започна от нулата, НОО НЕ ЗНАМ КАК? ДАЙТЕ МИ СЪВЕТИ ЗА УЧЕНЕ НА ЕЗИЦИ!
Благодаря предварително! <3

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 9b150d6a33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Избираш език и започваш - филми, радио, каквото има. Да кажем, че искаш испански: виждаш какво има в книжарницата, търсиш курсове ако имаш възможност, гледаш в YouTube уроци, ако поназнайваш английски можеш и с приложението DuoLingo да учиш. Език се учи най-вече с упорство. Можеш ако искаш да запишеш и такава специалност в университета - филология, лингвистика, каквото намериш за добре.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f71662b8b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Провалила си се на 19 години? Момиче, тепърва сега животът започва и има да се доказваш и развиваш. На първо място имаш нереална представа за живота и реализацията - хората с годините се утвърждават, вече на 35-40 години, ако не си намерила себе си и не си постигнала нищо, тогава трябва да се притесняваш. Но и това не е абсолютната истина, защото някой и след тези години успяват, защото са борбени, мотивирани и с малка доза късмет.
Но да не гледаме толкова напред в бъдещето. Щом си на 19 години, това значи, че или все още си в етапа на средното си образование, или вече си започнала висше.
Намери кое те вълнува. Да, знам, че това е темата на разказа ти - че не те бива за нищо. Но това не е така. Все има нещо, което го правиш с лекота.
- Умееш да готвиш? - в ютуб е пълно с клипове, в гугъл със статии;
- Умееш да чистиш? - започни почасова работа във фирма за почистване;
- Умееш да пееш? - направи си ютуб канал, създавай си проекти, дай началото;
- Умееш да създаваш интригуващо съдържание на постовете в соц.мрежи? - тогава потърси нещо в това направление, почети за реклама, за копирайтинг;
Все в нещо си добра и това е дейността, която я вършиш без оплакване и с желание. Помисли си за какво не си се оплаквала, за какво поемаш инициативата, коя дейност, докато я вършиш не усещаш как минава времето, с какво искаш да те свързват? (Например - добра си в организирането, в проучванията, в комуникацията, в продаването).
И знам, че пак ще кажеш, че в нищо не те бива. Просто защото си с погрешните впечатления, че трябва да започнеш от ниво ПРО. Забрави за страха, че няма да се справиш, че ще те навикат, че ще те критикуват, че си се провалила. Всички сме били на 19, всички сме преминали през неувереността в себе си. Не си губи времето да се жалваш и плашиш, ами започни да действаш - без очаквания, без притеснение, че не си достатъчно добра. Всичко с времето и опита ще се намести и ще намериш своето място. Дори ти си за похвала, че търсиш себе си и искаш да бъдеш по-добра своя версия!
В предния коментар много добре са ти казали - език можеш да научиш с желание и докато се забавляваш (чрез филми, песни, безплатни приложения). Просто претегли на кантар двете възможности - сега да си дадеш зор и да развиеш себе си в някаква сфера или да не правиш нищо, защото те е страх, че не си достатъчно добра и с години да се натоварваш психически и емоционално. От теб зависи кога ще стартираш! В една книга на Малкълм Гладуел - "Изключителните" се разглежда въпросът за 10 000 часа опит. Сравнително толкова ти трябва, за да станеш изключителна в тази област, която си решила. За това се иска време и редовна практика. Защото освен работа в живота ние имаме и семейства, приятели, нужда от почивка и забавления.
Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f85a43300e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ! <3

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker