Кое е най-лесното висше образование, което да уча? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кое е най-лесното висше образование, което да уча?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 2421 пъти
Здравейте. Необходима ми е диплома от университет. Не ме интересува какво ще уча, просто ми е необходима дипломата, която да казва, че съм бил в университет.

Може ли някой да ми обясни, кое висше образование е най-лесно, има най-малко изисквания при кандидатстването, и изпитите се вземат лесно?

Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7d8709c50b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Предполагам нещо хуманитарно...психология например. Икономики, бизнес мениджмънти и т.н. също не са кой знае какво. Много зависи и в кой университет ще запишеш. Ако си добър по математика, може да пробваш и нещо от сорта на Информатика, поне да има някакъв смисъл.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 34c2d7157f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Социология в ЮЗУ Благоевград! Аз я завърших, влиза се лесно и самата специалност е лесна, няма много изпити.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 93ceeb9268
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Библиотекарство, теология.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 312641fb2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Съветът ми е да си избереш нещо, което да ти харесва. Това е ключът. Обичаш ли да се занимаваш с дадено нещо, интересно ли ти е, винаги ще ти е лесно. По задължение нищо не се получава, само се мъчиш. Казвам го от опит.


Нина

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 22a4b97cf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   До 1 - Не знам за психологията в България, но информатиката е възможно най-трудното, което можеш да запише, дори да си добър по математика, след медицината.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: a24fea7206
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 1, ти учил ли си психология или информатика, та твърдиш, че са лесни специалности? Разбира се, зависи къде точно учиш и доколко ти се отдава, но като цяло твърдението ти звучи абсурдно.

Към автора: наистина и аз подкрепям съвета, който ти дадоха, да учиш нещо, което ти е интересно, със сигурност има нещо такова.

С риск да прозвуча като автрора на коментар номер 1, в България по принцип не е изобщо трудно да завършиш висше образование, напротив. Така че по-добре да откриеш това, което те влече и ти харесва, дори да е само за едната диплома, това са няколко години, които ще посветиш на дадената специалност, по-добре да посветиш това време на нещо, което харесваш.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 38019a3fa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Единичке, минал съм и психология, и икономичеки магистър, бил съм и във ФМИ сред информатиците. Психологията и тогава беше с най-голяма надпревара за места, немалко хора оставаха по изпити преди и след прием. Във ФМИ не ме грее каква математичка училищна знаеш, там само един предмет по вероятности и статистика може да ти разгони фамилията: три изпита, два по математика, един по програмиране, че и контролни и домашни, това само по един предмет. Икономиката не знам с кой птичи мозък я имаш за лесничка, там дадени предмети са пак толкова математически, колкото и при информатиците. Сега, това важи за факултети на СУ, УНСС не ги знам и не ме интересуват. Явно си някакво техникумско общаче, което и един университет не е имало акъла да завърши.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 167e71bc6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Имам усещането, че нямаш намерения да работиш по специалността, просто ти трябва документа.
Социални дейности, психология, педагогика.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: b94f471d3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторе и аз съм като тебе, ама знам какво искам да уча. Не знам дали ще го използвам в живота си но искам в дипломата ми да пише че съм завършила университет. Аз бих учила психология. Много разтоварващ предмет е, а и от както се знам се интересувам от това. Не искам обаче да ставам психолог защото хората сме много сложни. А и психологията ще ми трябва много в живота, поне в личен план.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f9c851c3f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз казвам същото като номер 4 - избериси нещо,което ти е интересно и ще ти бъде лесно.Избереш ли нещо, дето не те влече - колкото и да е лесно,пак ще ти тежи.

 
  ...

...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 06611dbf68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Влез в някой от свободните университети, може би педагогика/филология или която и да е специалност в някой по-малък град (там им трябват хора и вероятно ще те пуснат дори да не учиш много).

Определено не записвай Информатика само за да имаш диплома. В момента уча това и дори колегите, които уж искаха да го учат взеха да се отказват. Има доста математика и самите езици за програмиране не са особено лесни за научаване (в зависимост от това дали преподават някакви базови глупости или наистина се учат сериозно). Ако ще е само заради дипломата няма смисъл просто да се занимаваш.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 829e49298a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Отиваш в най-измисления университет, още по-добре във филиал на въпросния университет, който се намира в село Горно нанадолнище и срещу определена сума си купуваш дипломата. Обаче след това не се пробвай да работиш по специалността си, че ще стане страшно.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 32fad0fc82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До номер 11 - филологията не е толкова лесна колкото си мислиш. На който му се отдават историята, литературата и езиците да я записва, пък на който не - горко му. Ако човекът не е хуманитарен тип, какъв е смисълът да я записва? След като не си се поинтересувал от останалите сфери, а си се фокусирал единствено върху своята, не се изказвай по-добре.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 5c9878a272
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Икономика или начална педагогика.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a5483fa8ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До №1 ! ! ! Ей пич, ти ЛУД ЛИ СИ? Аз уча Икономика и ми е много трудно. Ти очевидно нямаш никаво образование, затова така говориш ако беше записал икономика щеше друго да говориш!

До автора: Ей пич, ако искаш лесна специалност запиши Физическо възпитание, тоест СПОРТ. Педагогиката, Информатиката и Икономиката са трудни специалности ! ! ! Преди да запиша висше образование се чудех къде да ида и в кой университет да запиша и всички ми казваха да отида в ЮЗУ Благоевград, защото и "магаре да завържеш и то ще завърши". Това изобщо НЕ Е ТАКА! Аз записах Икономика в ЮЗУ и мога да ти кажа, че ми се е*а майката от учене, писане, четене, домашни, контролни и т.н. Доста от моите колеги в курса се отказаха, защото видяха, че е ДОСТА ТРУДНО! ! !

СЪВЕТ! Не записвай нещо, което не ти харесва, защото ще съжаляваш и няма да можеш да го изкараш. Помисли кое ти харесва. На сила хубост не става! ! ! Ако не ти се учи, не учи. Никой не те кара на сила.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: a3d31655eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Каква е тази мания с тези дипломи? ''Няма значение какво ще уча, искам да имам диплома, важно е да съм висшист...''. Това е самоубийствено мислене, ще ви докара до задънена улица (независимо дали сте ''уредени някъде'' и ''просто дипломата ми трябва'').
Първото и най-важно е да се ориентирате в специалност, която ви се отдава, където са ви силните страни и имате талант за развитие;
Второто е да видите има ли някаква РЕАЛИЗАЦИЯ, преценете добре понеже ужасната истина е, че един голяям процент от специалностите нямат никаква реализация;
Третото е да не ходите със стадото, ''кое било модерно да се учи'' и ''кой какво записвал най-често''.

Това са все решения с огромно значение за бъдещето ви. Поразгледайте на пазара какво става, какво се търси (реално на 70% от позициите в един страхотен сайт дори висше не се изисква...)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker