Приемат ли глупаци в частните университети? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Приемат ли глупаци в частните университети?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1595 пъти
Здравейте. Искам да се запиша да уча Право в Бургаския Свободен Университет, но, работата е там, че като цяло, аз не съм много умен, и не съм способен да научавам цели книги, текстове наизуст, и то бързо в кратки срокове. Чух, че изпитите за кандидатстване са два - по Български език и по история на България. Изпита по Български език ще мога да го взема лесно. Проблемите идват при изпита по история на България. Доколкото знам, нямам право да избирам историческа тема по която да пиша, а темата ще ми се падне на случаен принцип, след като изтегля листче с името на темата по която трябва да пиша. С други думи, аз трябва да НАИЗУСТЯ/НАЗУБРЯ цялата история на България, за да съм подготвен за темата, която ще ми се падне - аз не знам каква тема ще ми се падне, затова трябва да уча цялата историа, а не конкретна тема.

Въпросът ми е, ако се проваля по изпита по история, ще бъда ли пак приет в частния университет? Доколкото съм чувал, в чстните университети приемат всички, без изключения, без значение колко си умун. Това вярно ли е? Какви са ми шансовете да бъда приет?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 58e34dc46c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Няма как дахте приемат с 2ка. Приемният изпит е като останалите изпити. По всеки преддмет учиш много и после има конспект с въпроси, т.е. трябва да си научил поне 1 учебник, за да да вземеш изпита.
А защо право?

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 2127f1b579
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   В свободните университети влизат тези които имат пари те за това са и направени, защото има много хора дето не са особено умни, ама пак искат да изкарат диплома. Стига да си плащаш и само двойки да имаш пак ще те приемат

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: df618f3f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Спокойно, шансовете да Не те приемат са точно никакви, ако можеше и магарета щяха да вкарват, само и само да им вземат паричките.;)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: cab438b2f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Тролска тема, но все пак:

- Приемът се извършва, когато покриеш дадени изисквания. В някои частни институции приемат всеки, който си плати, в други не точно. Можеш да имаш 6.00 и да знаеш учебниците по история на изуст, но това не е гаранция, че няма да си глупак.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 0e3a9f3728
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Синко, те в Харвард неграмотни приемат, стига мама и тати кинти да имат.

Относно казуса ти, не виждам как искаш да учиш право, ако не можеш да помниш текст. Никой не иска от юристите наизуст наказаталния кодекс да го знаят, но основите на закона, важните термини, те трябва естествено да се знаят. Ти си знаеш какво искаш, но учи нещо, което или желаеш горещо и си готов да се проснеш на кръста за него, или поне го владееш донякъде и имаш после кариерна полза от това усилие.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7d497c6fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   След като не си способен, какъв е смисълът да записваш подобна специалност? Всичко ще ти се стори един голям ад. Ще се откажеш още на първата година.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 5ff7ebdd35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ще влезеш, може и да завършиш. И какво от това? Мислиш ли, че хората с пари биха наели глупав адвокат? Или разчиташ да поумнееш в процеса на учене. Знаеш ли колко народ има диплома по прави и се занимава с нещо съвсем друго.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: c459e8c997
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Няма как да стане с двойка на приемния изпит, нито има как да те приемат с изпит по други предмети или общ тест - акредитацията на един ВУЗ да приема и обучава в дадена специалност е свързана с изпълнението на определени изисквания. Част от тези изисквания са условията за прием, които в случая с правото са български език и история. Ще трябва да вземеш и двата, добрата (за теб) новина е че битката за студенти е такава, че не само частните но и държавните ВУЗ са толкова закъсали за студенти, че приемат куцо, кьораво, сакато.
А на база написаното - не мисля че си глупав. Не ти се учи. Искаш диплома във вървежна специалност без усилия. С такава настройка, каквато и диплома да изкараш - ще можеш само да си я закачиш на стената. Познавам такива висшисти, включително и юристи, завършили уж най-престижния в България СУ. Не го прави, няма смисъл.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker