Кой език за програмиране да избера? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кой език за програмиране да избера?
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 2183 пъти
Здравейте! Ще записвам безплатния курс на Softuni, но се чудя кой език са избера? C#, Java Java Script Python. Кой е най лесен за начинаещ като мене. В улище учихме C +, но аз почти нищо не помня и не разбирах, беше ми трудно. Колебая се най вече между Java и Java Script. В момента съм 4 година в медицинска специалност, но искам да се пробвам и това. Та кой език да избера? Благодаря предварително! Ж22

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 8 месеца
hash: 19c4c5662e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Python.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 37f5679900
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Python.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 771d1e4479
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Python е най-лесният език за начинаещи.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 62ce148bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Благодаря ви за коментарите. И още нещо да питам какво мислите като цяло за Softuni, за тоя безплатния курс Programming Basics. Аз разбрах че накрая се плаща само 20 Лев за изпита и ако искаш може да се откажеш. Така ли е?
От авторката

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6357cff241
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   JavaScript - можеш да го използваш за frontend и backend (Node.js) уеб програмиране. Според мен ще то е по-забавно и лесно да го научиш, защото ще можеш да пишеш сайтове и да споделяш прогреса си с приятели / роднини. А след като разбереш фундаменталните принципи, всеки следващ език се учи много по-лесно.

 
  ...


...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: e4927836ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Езикът трябва да си го избереш спрямо това какво ти се пише... Едно е да пишеш уеб фронт-енд, другот е бек-енд, трето е да пишеш игри, четвърто - embedded, пето - смартфон приложения, шесто - алгоритми и тн. Ако абсолютно нищо не разбираш почни с Python, но имай предвид, че решиш ли наистина да се занимаваш с програмиране професионално трябва да избереш какво искаш да програмираш и така да се пренасочиш към езика, който е най-подходящ за това. Java и JavaScript са тотално различни езици впрочем, нямат почти нищо общо помежду си.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 676a3ef2c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не е важен толкова езика колкото какво те влече да програмираш. Макар да има определни езици, които са по-добре за обучение от други. Обикновено жените не им допада програмирането като цяло. Селед като добият представа се насочват повече към графичен дизайн, фронтенд (java script, html, css) или QA тестване на софтуер. С phyton можеш да правиш лесно разнообразни неща. Като започнеш с конзолни програми и задачи, управление на периферни устройства, научни проекти, мобилни и десктоп приложения и стигнеш до web приложения. Лесен е за начинаещи, но е скрипт, а не програмен език. За повечето това е без значение. Ще се ползва все повече занапред.
Java навремето беше перфектна за обучение, а сега е ужас. Вече можеш да пишеш страшни глупости с нея, стига да имаш въображение и липса на основни знания. Отделно Java web технологиите и стандартите са излишно тежки. Предполагам същото е и със C#. Донякъде и ние живеем вече така. Палиш колата, за да отидеш до супермаркета на 1км, за да купиш 10 болта. Това е java web програмирането в почти всички IT компании у нас в момента.
Защо имаш интерес към това, а не се съсредоточиш в медицината? Най-добре е да работиш нещо, което ти се отдава.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 0400a16a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Избери Python.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 741012e23e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Категорично Python

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: ab03268ad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   А за QA тестер какъв език пак ли Python? От авторката.

 
  ...

...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 16bfcbf67f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен, на лесния и приятен език за писане на код е C#, а най-трудния и тежък е Java. На C# може да правиш всичко, много прост, приятен и удобен език за писане, има само един недостатък, платформата за писане е само на Windows, Microsoft .NET Framework.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: d5ffcd08c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Категорично Java, ако ще учиш back-end. Най-търсената и най-добре платена технология в България в момента. Ако смяташ да се занимаваш сериозно с програмиране ще трябва да научиш и JavaScript (двете технологии са коренно различни и се използват за съвсем различни неща, не се бъркай от името).

Python се използва предимно за AI и не е толкова разпространен в България извън AI и Data Science. Ако ще учиш Python имай предвид, че за там се иска да имаш добри познания по Математика, тъй като нещата с които ще се занимаваш го изискват, не защото е по-сложен (дори е най-лесният за научаване). Има доста време, докато стане масов и започне да се прилага извън сферата на изкуственият интелект (говоря за България конкретно).
Моят съвет е да запишеш Java пътеката и отделно да си учиш и JavaScript (няма как без него). C# също е интересна технология, но общо взето е доразвита Java, но не е толкова търсена. Отвори jobs.bg или devbg, прегледай обявите за работа и ще видиш, че Java и JavaScript са над другите и то с доста. Избий си от главата "кой език ще ми е по-лесен", няма такова нещо. Синтаксиса на различните технологии е различен, но парадигмите и принципите са еднакви навсякъде. Ако искаш да се занимаваш с изкуствен интелект -> Python, ако ще се занимаваш с back-end без значение дали уеб, десктоп и т.н. -> Java или C# (препоръчвам ти Java, ако пък ще се занимаваш с правенето на игри C# e по-добрият избор, а най-добрият C ), ако ще се занимаваш с уеб и по-конкретно front-end -> JavaScript.
Иначе мнението ми за СофтУни е, че няма значение къде ще учиш, стига да имаш желание и да полагаш усилия. Учил съм и в университет, учил съм и в СофтУни и смятам, че имам доста добра представа как стоят нещата. Като цяло в момента е най-доброто място за учене на програмиране (естествено има си и минуси) и ако си взимаш изпитите с 6.00 не би трябвало да имаш проблеми с намирането на работа. Конкретно за практическо програмиране а не чисти алабализми и назубрена теория е много над държавните университети в България.
Ако те интересува сравнението между тези академии и държавните университети чистата истина е, че човек завършил пътеката с 6.00 чисто практически ще скрие шапката на всеки, без значение от университета който е завършил (български). Давай смело и успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker