Право в чужбина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121408)
 Любов и изневяра (29760)
 Секс и интимност (14389)
 Тинейджърски (21908)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3189)
 Образование (7312)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18583)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Право в чужбина?
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1417 пъти
Здравейте! Тази година ще бъда в 10-ти клас и се интересувам от история. Поради това, имам увлечения към правото и бих искал да се занимавам с него, след приключването на средното ми образование. Понеже, владея английски език, се искушавам да следвам право в англоезична държава: САЩ, Великобритания, Австралия и да остана там. Бих искал да попитам, тези от вас, които са запознати, това възможно ли е? Как трябва да се подготвя? Необходими ли са големи финансови ресурси? Какво трябва да знам? Моля, разкажете историите си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: f887331976
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Здравей, аз уча право в България. Не мога да отговоря какво е положението там, но искам да ти обърна внимание на едно нещо-правото там няма много общо с правото в Европа. Великобританската система е доста объркана, та те дори нямат писана Конституция. САЩ и Австралия са федерални държави, та и тяхното право е малко особено.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 71dd13a35f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Това с правото в чужбина е адски трудно, ама адски трудно. Имай предвид, че ако решиш после да се върнеш в БГ, дипломата ти отива на вятъра, поради единствената причина, ще тук няма как да го практикуваш, защото законите са с 100000% разлика.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 9d1051c762
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 2. Не знам от къде черпиш инфо, но това, че дипломата отива на вятъра е пълна глупост :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 0f669344bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Здравей,

На първо място ако искаш да учиш в чужбина, специфично на английски език, хубаво е да си уредиш финансите. Това за което говоря е че образованието на английски е брандирано и покрай това и семестриалните такси са високи до небесата, за разлика от образование във други страни където не се говори английски (дори и да предлагат специалности и конкретно само на английски). Трябва да си уредиш много пари за семестриални такси и за издръжка (наем, транспорт, храна, принадлежности и прочие), както и застраховка - здравна и т.н. Това са много пари.

Другото е че има разновидни звена като семейно право, консуматорско, застрахователно, криминално, цивилно, лична щета, банкрупция, имуществено планиране, трудово право, имиграционно прав, бизнес право и прочие. Работата е там че много зависи какъв е пазара, както и какво ти е виждането за правото и практиката и заплащането. Реално, бълва се със прависти навсякъде. Пазара например във България е брутален. Бълва се със прависти но реализация няма. Пазара например във САЩ или Великобритания е силен поради причината че тези страни са със силни финансови центрове. Много от работата реализирана по право са корпоративни позиции. Има много хора на местните им пазари които както във България не могат да се уредят като хората да работят по специалността си заради конкуренция. Реализирирането обикновено става чрез самонетост ако си избереш звено и станеш брутално добър в него. Иначе си поредният корпоративен кадър където днес те има - утре не. Много зависи как виждаш правото..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker