Страшно съм объркана - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Страшно съм объркана
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 1324 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 20 години и бих искала да ви споделя малко от моите проблеми.
Както съм написала в заглавието наистина съм страшно объркана. Не знам какво да правя с живота си изобщо. Не знам да се запиша да уча нещо или да работя. Но не винаги имам желание да работя. Тогава си мисля да запиша нещо, но не знам какво. Не знам за коя професия съм най-подходяща, за да уча за нея. А и не смея да се запиша за каквото и да е, защото не искам да разочаровам мама отново, понеже се познавам каква съм. Често мисля за всичко това. Ако не се занимавам с телефон или с игри, се сещам за тези неща и в главата ми става каша. А аз искам да реша всичко това веднъж завинаги и да се приключи. Искам да вляза в правия път, но сякаш нещо ме държи здраво в тази дупка и ме дърпа надолу и не мога да изляза. И като се сетя, че съм такава объркана отвсякъде, а не перфектната дъщеря, която мама заслужава, направо откачам. Също имам проблеми и с нервите, често избухвам и се дразня, дори от най-малкото и не мога да се контролирам.
Извинявам се, че звуча толкова объркано, но така се чувствам. Надявам се да успеете да ми дадете съвети как да се оправя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: ac5e52ab5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Трябва да опиташ,докато питаш тук за съвети няма да стигнеш далеч повярвай ми,постави конкретни цели дори и да са малки и ги изпълнявай една по една така като натрупаш опит само ще стигнеш до въпросите си ;)

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: 667cf64183
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Мило момиче, никога няма да си решиш напълно всички проблеми! Докато си решиш старите, то са се появили нови. Днес те плаши образованието и работата, а след година може да е някаква връзка, пари или друго.
Докато имаш днес едни желания и ги реализираш, на следващия ден ще имаш нови.
Не искаюм да те плаша, а да ти дам кураж да го живееш този живот. Разбери, много хубаво е да имаш цели и изисквания към себе си. Но да живееш с мисълта, че в един момент ще решиш всички твои проблеми, ще си взела най-правилните решения и всичко ще е ок, ще ти изиграе много лоша шега. Казвам ти го от личен опит, аз също като теб живеех с идеята, че в един момент ще съм достатъчно можещ, знаещ да си реша всички проблеми и да започва спокойният живот. Ами не се случва, всеки ден носи със себе си някакво ново предизвикателство, а в много от случаите даже не сме го и очаквали.
Майка ти те обича и ще те обича независимо какво ще направиш. Въпросът е на теб какво ти се учи? На кои хора се възхищаваш? Какво вършиш или би вършила с удоволствие и ще искат хората да те свързват с него?
Сама виждаш, че животът стана много по-различен и предишните обичайни професии малко по-малко отиват на заден план за сметка на новите - инфлуенсър, влогър, работа в дигиталния маркетинг, в мл маркетинг и т.н.
Наблегни на образованието, но не защото се налага, а защото го искаш. Ако учиш нещо, което ти харесва, много по-лесно ще завършиш. А и ще се чувстваш щастлива и пълноценна от това, което правиш и което си ти самата.
Перфектни хора няма и няма да имаш. Избухваш и се дразниш, защото си объркана и имаш празнина в живота си, знаеш, че си пилееш времето и се напрягаш от това. Когато ежедневието ти е изпълнено с дейности, които обичаш ще видиш, че ще станеш по-спокойна и уравновесена.
Просто започни с нещо малко. Започни да правиш нещата, които обичаш. ( и нека по възможност да не са свързани с телефона)
Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: cd7f8d79ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   М22 - Брей, ще се окаже, че имало и други с подобна на моята ситуация. Ще ти разкажа в каква дупка съм, а пък ти, ако можеш си извлечи някакви отговори за себе си. Та, аз съм в подобна дупка на теб, не знам какво да правя, не искам да разочаровам родителите си и въпреки това го правя, чувствам се свободен само когато играя игри или разглеждам я ТикТок, я Ютуб, я нещо друго, което да ми отвлича вниманието. За разлика от теб обаче работя, изобщо ме престижна работа, за не много пари, а бе с две думи, ако кажа "Мамо, тате, за момента спирам с всичко, ще си работя работата и това е", изобщо ще потънат в земята и изобщо няма да са доволни, но не само те, като цяло приятели и всички ще бъдат "вижте го този неудачник, нищо не постигна, само разочарова". Уча - програмиране, ама напоследък много изостанал и не уча, не си взех последния изпит (не говоря за университет) и повярвай ми болката от това, че се провалих и самоубвинения, както и нараняването, което си хвърлих не го пожелавам на никого. Та, извода ми е, че ако ще работиш, имай в предвид, че работата яде време, отделно си изморена и като цяло напряга много. Моя съвет е, ако ще работиш и не ти трябват много пари, хвани нещо на 4 или 6 часа, ако е възможно, но да работиш по 8-10-12 часа - не. За ученето- каквото и да правиш, прави го тайно, повярвай ми, това останалите да знаят, че примерно караш курс по фотография е лошо, защо ? Защото или ще те подкрепят и ще си изградят очаквания, който ще трябва да покриеш и ако не го направиш, то отиваш в онази болка за която споменах, или другия вариант е да ти кажат "Това ся за какво ти е ?" и да те смачкат отново психически. Един съвет за ученето, каквото и да правиш, преди да започнеш се запознай и прочети къде е най-добре да пробваш. За програмиране бих ти казал СофтУни като най-доброто място без аналог. Успех ти пожелавам за напред :)

 
  ... горе^
преди: 2 години, 7 месеца
hash: f51ea29b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Това с нервите е, щото вече не си девствена. Вече си обладана от спермата на друг. За цял живот ще е така.
Иначе да знаеш само робите работят. Господарите никога!
Виж дали принц Хари работи, или пък децата на Христо Стоичков. Или пък сина на Домусчиев.
Не те само казват какво и как робите да работят.
Сега , въпросът е защо робите се размножават?
Ще ти кажа. Щото те толкова мразят всички останали и живота си, че не могат да не обрекат и някой друг да страданията и тегобите си , които те самите са изпитвали и изпитват. Тази омраза е подсъзнателна. На съзнателно ниво , те винаги ще я отрекат.

 
  ...
преди: 2 години, 7 месеца
hash: ce2d3bb098
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Огледай се наоколо. Мислиш ли, че другите хора са осъзнали какво искат от живота и го изживяват по възможно най-оптималния начин? Отговорът е не, но всеки се опитва според моментния им етап на самоосъзнаване, някои по-добре, други- не толкова.
Няма такова нещо като да решиш това веднъж завинаги и да се приключи, твои думи. Статистиката показва, че съвременните работещи ще променят ИЗЦЯЛО кариерата си около 3-5 пъти през живота си. Учиш висше, но работиш друго призвание.
Ще ти споделя една тайна- целта на Висшето образование е да те научи как да учиш, как да намираш нужната (вече добре забравена) информация и как да завършваш проекти, необходими в дадена професия, т.е. изгражда в теб основно тези навици, необходими във всяка кариера.
Аз съм учил само 2 години висше и видях, че не е за мен. Заминах в чужбина и съм работил какви ли не професии, една от които беше и за висшист, но никой не ми е търсил диплома, а нужния хъс, дисциплина и креативност.
Научих, че винаги трябва да излизаш малко извън границата на комфорт, но не и да го правиш неудържимо тежко, за да не рухнеш.
Животът е това, което се случва, докато правиш планове как да го изживееш. Спри и се огледай. Махни телефона и игрите и позволи на умът ти да се рее.
Отиди в книжарницата (напр. Хеликон) и разлисти различни книги: медицина, самопознание, фитнес, маркетинг, продажби, фън шуи, мода, дизайн, коли, психология, градинарство, бонзай, икебана, пътуване... Виж към кои ще те привлече интереса. Може би това е част от твоя път. Поеми по него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker