Изпит ТОП в Нов Български университет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Изпит ТОП в Нов Български университет
преди: 2 години, 8 месеца, прочетена 1055 пъти
Здравейте! Пиша тук относно това ,че съм се насочила към НБУ да кандидатствам понеже тази година ще съм 12 клас. Проучих нещата и разбрах ,че се прави ТОП тест, който е главен в балообразуването. Разбрах и ,че включва доста предмети ,които аз спрях да изучавам в 10 клас понеже съм по новата програма на МОН. Бих искала да попитам тези ,които са минали по този път, правили са ТОП ,как се подготвихте за предметите като Химия, Биология, История, География. Готова съм да взема учебниците по предметите обаче се замислям дали има смисъл да уча целите учебници затова питам ако може някой да ми каже трябва ли да уча целите учебници или определени неща? Ще съм благодарна за всеки съдействал ми с отговор. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: 6cb8b72889
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Аз съм учила по старата програма, но мога да ти кажа друга полезна информация. По всеки предмет има 10 въпроса. По мое наблюдение има по 3 елементарни, средни и малко по- трудни въпроса.
Ако човек поне малко е обърнал внимание на всеки предмет, трябва да може да се справи с елементарните, дотук 30 точки. Например по математика буквално е имало въпроси с ъгли допълващи се до 180 , тоест материал още от 7. клас. Добър подход е да се подготвиш добре по тези предмети, които най много са ти с е отдавали, за да можеш да направиш там максималните точки. От останалите въпроси все някои ще бъдат нацелени. 45 точки от Топа обикновено стигат да се влезе. Но освен Топа, оценките от матурите или от дипломата също бяха от голямо значение, така че наблегни на тях по добре. Аз така направих, защото не исках да зубря излишни неща. Знаех основни понятия и идеи по всеки предмет, но например по география така и не пожелах да зубря кой район на какво е богат. Постарай се да научиш и по български правилата, защото от училище друго няма да ти остане като полезни знания общо взето. А и ще го имаш на матурата в значимо количество, нека той да е еди от предметите на които разчиташ за лесни точки, защото там има едни и същи определени правила и правопис, на които винаги наблягат. Според мен, ако можеш да си го позволиш, по добре си вземи абонамент за сайта "уча се", там ще намериш информацията от всичките години по всичките предмети, че даже и доста добра подготовка за матурите правят. Доста по лесно е, когато някой ти обяснява, вместо да заспиваш над учебници, а и мисля, че би излязло по- евтино. Пък може да си разделите абонамента с някой и да се редувате да гледате уроците. В ютуб пускаха и уроци по бел от мон, които доста ми помогнаха на мен.
Успех и ако имаш още въпроси, питай :)

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 288ba74683
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Смятай за какво ниво говорим, щом знанията ти до 7-8 клас са достатъчни за да те приемат.
Ама ти си знаеш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker