Мотивационни книги - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Мотивационни книги
преди: 2 години, 7 месеца, прочетена 943 пъти
Здравейте, искам да си закупя някоя мотивационна книга, предложете нещо

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 7 месеца
hash: ee84c8d37e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Книгите, които ти показвам, не са лично мои препоръки, а са по-скоро препоръчани от други хора в живота ми. Може и да работят, може да са чисто плацебо, но са популярни и някои дори казват, че са им помогнали.

https://www.amazon.com/12-Rules-Life-Antidote-Chaos/dp/0345816021

- Поне това е основното, което повечето хора ми препоръчват в пследните 3-4 години. Чесно казано я захванах, защото имаше огромен контраст межуд тези, които ми я хвалиха и тези, котио я оплюваха. Хвалещите я бяха спортисти, хора каращи Порше Панамери, успешни банкери и подобни. Тези, които я отричаха, бяха основно феминсистки и хора с алтернативна сексуалност (при това жени). Не открих никакви следи на хомофобия в книгата, но осъзнах, че дават съвети за ... мъже и момчета и вероятно затова няма много фенове сред жените. Определено виждам много хора, на които би помогнала с организация и устременост, но също така и с малко смирение. Но поне при мен, не се получи, но не мога да игнорирам броя на хората, чели я преди години, които тъврдят, че сега с по-добре, защото са следвали съветите в книгата.

https://www.amazon.com/Cant-Hurt-Me-Master-Your/dp/1544512287

- Гогинс е луд. Бяга хиляди километри на месец, минал е всяко ичпитание за физичческа сила и воля, тренировки при вискчи военни, които са го допуснали и не е спрял. Бувкалн е дефиницията на "кораво копеле". Ако ТОЙ не те надъха, не знам кой ще го направи!

https://www.principles.com/principles-for-success/#play

- Споменах, че на Питърсън книгата ми я препоръчваха успешни хора, които имат поршета и сравнително успешни бизнеси. "Принципи" ми я поръчаха хора, които са просто на следващото ниво - говоря за хора, които съсвесем спокойно имат имущество и инвестиции за 8 цифри, повечето от тях, постигнали това със сравнително скромен произход. Не знам, дали ще те мотивира, но ми хареса много, защото подобно на Питърсън, Дйало (или както се пише на български), дава интересна "рамка", но не толкова за личния живот и светоусещане, колкото за "успех" в начинания и цели. Определено си заслужава, ако искаш да правиш бизнес или някакви сложни проекти.


https://www.amazon.com/Fight-Club-Novel-Chuck-Palahniuk/dp/0393355942/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=fight club&qid=1632093524&s=books&sr=1-1

Провокативна книга е и ще те накара, да помислиш над доста неща. Мотивационна ли е? Не точно. Защо ти я споделям? Защото отрича консуматорството и нограничения капитализъм, но едновременно с това отрича идеята, тотално да изпаднеш от системата и да станеш някакъв съвременен хипер мъжествен пичага, дето се връща в каменната ера, за да се чувства добре. Има един вид ... баланс, който трябва да откриеш.

Това е съвременната литература, която поне аз считам, че има някаква стойност, макар малка, поне временно да те вдигне на крака. Избягвай всякакви финансови гурута, всички, дето ти казват, че за едно четене, едва ли не ще станеш милионер. Ако имаше 5 лесни стъпки за това, да си щастлив, богат и успешен, щяхме да ги знаем и всеки щеше да ги следва. Има стъпки, но не са лесни и не всеки има равен достъп до тях. Голяма част от "успеха" е, да имаш късмета, да поданеш на точното място, в точното време и да имаш възможността и волята, да положиш усилия, понякога малки, понякога големи. Затова - не се отчайвай, ако не ти се получава. При мен също не се получиха много неща, нито от първия, нито от десетия опит. Важното е да си винаги в кондиция, да извлечеш максималното от дадена ситуация, както и да разпознаеш подобна ситуация. Това идва с времето и желанието, да се учиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker