Въпрос спрямо чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Въпрос спрямо чужбина
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1730 пъти
Уча програмиране в момента в софтуни и самостоятелно. Догодина завършвам училище и бих искал да започна работа възможно най-бързо. Въпросът ми е, понеже бих искал след години да се махна от БГ, когато получа нужните квалификации и стаж лесна ли ще бъде транзицията към живот в чужбина, българските квалификации имат ли някаква стойност извън БГ в сравнение с други европейски университети или всичко ще бъде много трудно ако не уча бакалавър извън страната ни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: 27a6312694
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Зависи от какво си учил и в коя държава си. Трябва да говориш и езика на държавата в която искаш да живееш на ниво C1, за да имаш възможност за по-пубава работа.
Примерно завършилите лекари могата да получат след представяне на документ за владеене на немски език на нево С1 в Германия веднага ( преди години беше Б2). Но медицинските сестри трябва да изкарат една година приравняваща в която са по-лошо платени и да положат изпит, за да им бъде разрешено да работят.
Соц.работници и възпитатели също имат такава година. Учител с два предмета и С2 ниво влодеене на немски език получава до няколко месеца разрешение за работа.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 5d3009cd4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Лесно разбира се, ако знаеш английски и вършиш работа. Ама там стандарта ти няма да е 10 пъти по висок от средностатистическия гражданин и ще си прост работник. В българия като ИТ си цар, в германия обикновен роб на заплата

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: a9478e86f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не знам защо искаш да се махнеш, но специално като Програмист е по-добре да останеш в България. Чисто и просто казано, европейска заплата, български стандарт.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 90447229f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Не познавам страна на име "Чужбина", не мога да кажа нищо конкретно. Като цяло, ИТ пазарът се натоварва и всеки втори селтак вече програмист стана. Не виждам как ти, без дори един бакалавър, ще се мериш със софтуерен инженер от Германия или Индия, честен да бъда. Стаж и баба има, половинчати дипломки също. Работодателят гледа най-вече колко години опит имаш, какви проекти си създал и после вече се зяпат завършеното висше. Ако дори последното нямаш, тъжно. Пробвай в БеГе-то поне едно баклварче да хванеш, хленчът за напускането може да почака.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 354eb41cd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей. Аз живея и работя във Великобритания. Моите наблюдения са че опитът тук се цени повече от образованието. Ако имаш опит, особено в сферата на технологиите, не би трябвало да ти е трудно да си намериш работа. Ако отиваш само с образование и без опит, хората с местно образование ще са с предимство, тъй като те често ходят на стажове от университета а и ще познават повече хора в професионалните среди. Аз завърших бакалавър в София и магистър тук. Отне ми година и половина да си намеря работа по моята специалност. Успех!

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: c267f9d56c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Образование? От университет? Вие сериозно ли? Във ИТ фирмата където работех направо ги връщаха от вратата такива. ХРте им казваха "ми за последните години си учил и нищо не си работил , губил си си времето".
В днешно време във всички държави(особено европейските) повече се цени работния опит , отколкото образованието. .Ако ще и в един Макдоналдс да си работил .
Има само НЯКОЛКО университета по света които ще те изтеглят директно след като завършиш и те не са простолюдието като нас а , а за отбраното общество . Всичко друго е рабиш и губене на време..
Хубаво учиш в Софуни..хвани се някъде на работа в БГ като джуниър. Направи малко стаж. До 5 години ще разбереш че наистина в България като програмист е доста добре.
А живея в Лондон и тук заплатите на ИТтата са точно както но.2 ти казва - даже под средната класа. Строителен работник взема повече. Обикновено е така , защото тук индийците и пакитата са готови да бачкат за жълти стотинки, щото идват от калта.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7f92b26f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Няма как да ти кажем за цялата чужбина, по-добре напиши към кои държави си се насочил. Иначе номер 2 и 3 са написали тотални глупости. Аз съм се насочила към кодиране, намирам се в Скандинавските страни, и заплатите на такива СЛЕД данъци са над 50 хил крони, дори около 55 хил крони, което е около 13 хил лв. В България работят за 2-3 хиляди лева, което едвам стига за нормален, подчертавам нормален живот, а не луксозен. Цените обаче са 1:1 с останалите европейски страни. Така че не знам на номер 2 и 3 какви прости работници и роби на заплата им се привиждат, но в момента работя за 6 хил лв. 13-6=7 хил лв на месец повече от мен вземат хора на такива позиции.
Ж

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: b6e644ec02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   До 7 - Знам коя крона точно се конвертира от 55 000 кр. в 13 000 лева, но ако преимем, че са датски крони(датски крони). За съжаление, ще те разочаровам. За да взимаш толкова, трябва да имаш заплата от поне 105 000 кр. За съжаление, по-скоро очаквай 45-50 000 кр., при това след 3-4 години опит. На това, може да докараш и до 60 000, но е рядкост. Да, има и хора с по 150 000 кр. заплата, но са под 1% от индустирята и уменията им са много повече от "кодиране".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker