Ще уча испански! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Ще уча испански!
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1375 пъти
Привет! Тъкмо завърших и станах студент. В седми клас заспах. И така спах до 10 клас, когато отидох на самостоятелна форма. 11 и 12 ги изкарах онлайн. Доста мързеливи години, които ми преминаха в спане до късно, гледане на клипчета, играене на игри и разходки навънка. Но това време приключи. Вече съм почти на 20 и дойде време да си търся работа. Да ама не. Уча задочно. Задочно съм точно, за да си търся работа. Отварям Джобс.бг. Супер бъгясало приложение. Там търся. Пускам сивита. Те едни празни. Обаждат ми се. Отивам. И като им кажеш, че нямаш 20 години, не си работил друго и си студент, макар и задочно, все едно им казваш, че си от друга планета. Казвам ви, не се лъжете да преминавате задочно, за да си търсите работа. И на 4 часа е трудно. Сега нови мерки. Фалираха бизнесите. Няма вече много работа както преди. И не става. Отивам, айде бягай, не ставаш за тая работа, марш на улицата. Ама то и те едни работи. В магазин за дрехи влизам. Посреща ме един. По-висок и по-здрав от мен. И казва, че ще вдигаме железа. Какви ти железа? Аз съм 175, 60 килограма. Не мога да нося тежко. Наплаших се и доста от баба ми. Тя така е мъкнала тежкотии, съсипа си здравето. Още като бях в детската градина като идваше да ме гледа ми обясняваше за болежките ѝ. Не искам да работя тежка работа. А то оня магазин така или иначе не стана, щото моловете ги затвориха. Жалко за онова момче. Дано си намери по-добра работа. Но аз? Вече започвам да губя надежда. Отварям Джобс.бг отново. Повръщам вече от тоя бъгав сайт. Гледам обявите. Или е нещо гадно, или е нещо дето искат специално образование или квалификация, или вече съм кандидатствал и не е имало ефект. Почти на 20 съм, а ще плача. И видях една обява за преводач. Долу изредили знаменца. Трябва да знаеш английски, испански, италиански, турски или друг език. Заплата 1800-2000 лева. Защо не? И реших.

Ще уча испански! Аз английския го знам. Но имам проблеми с него. Във времената никакъв ме няма. Много съм зле там. Има доста думи, които не знам. Учил съм в клас със засилено изучаване на английски, но не учех. Как тогава го научих? От клиповете в Ютюб. Гледах клипове. И научих английски както малко дете се учи да говори. Но само думите. Граматиката ми е леш. Като пиша на някой ме разбира, но винаги получавам забележки, че го говоря зле. Граматиката е и така наречените “неправилни глаголи”. Но това мисля, че мога да го оправя. Тоест английски знам. Българският ми е роден език, са жалост не е много говорим. А македонската норма води ли се език?:D Все едно. Реших, че ще уча испански. Няма да ходя на уроци. Няма да давам пари. Пари за уроци дават само баламосаните хора и тези, които наистина знаят какво искат. Аз ще го уча от интернет. От клипове, от приложения, ще го уча. От много време искам да науча испански. Преди харесвах испанската музика. Любима ми беше и песничката Danza Kuduro, която никога не остарява. Бях и голям фен на Новите съседи. Научих доста думи. Красив език е испанският. А и е полезен. Един от най-говоримите езици в света. И излгежда лесен. Там каквото пишеш това и четеш. Няма падежи и някакви сложни форми. А с него мога да науча и португалски. Те са като български и македонска норма. И ако го науча и подобря английския вече ще бъда малък полиглот. Ще мога да започна работа като преводач. А дори и да не почна, езикът е богатство. Ще намеря видеа с уроци, ще изтегля приложение, ще пиша думи и да се надяваме, че ще успея да науча този романтичен език. Само малко ме плаши как латиносите направо стрелят думите като с картечница.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: fbc01ca7b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Хахха имаш талант за разкази :)
Относно испанският- любимият ми език от които знам.
"Само малко ме плаши как латиносите направо стрелят думите като с картечница." Зависи от държавата, та даже и зоната в държавата. В испания например в Андалусия говорят все едно "гълтат" букви.
В Барселона- каталан, в Майорка- майоркин т.н но за всички официалният език е castellano.
Кастеляно- то в различните държави в латинска Америка има свои жаргони и диалект.
Добре е да учиш испански от испанци.
Оставям ти едно видео, учител е:
https://youtu.be/LhCPuBHz7Fs
Търси иначе в ютуб "clases de español para principiantes" или "clases de español para extranjeros"
Красив, мелодичен език е, лесно се учи. Потърси и испански форуми например за да четеш или си пусни телетекст на тв на испански.
Ето ти и първи лесен урок, но обяснен по мой си начин ;)
Лично местоимение/ спомагателен глагол- СЪМ- soy; estoy -и двете са верни, но:
Soy- жена (факт, непроменлив) шофьор, руса, майка т.н
Estoy- в кухнята (факт, но променлив, сега съм в кухнатя) болна/здрава, в супера т.н
Подавам ти това защото по неясна за мен причина много българи не могат да схванат разликата.
Успех ;)

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: db151c9fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Късмет с научаването на нов език с помощта на интернет. Моят съвет е да си подобриш нивото на английския и след това да започнеш на учиш нов език, тъй като в испанския има думи, които са близки по смисъл с английския, тоест ще ти бъде една идея по-лесно с научаването на лексика. И всъщност твоят случай само доказва, че не е достатъчно да научиш един език с гледане на видеа и филми, така че си прави изводите как ще процедираш.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: ef206bdae0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Един съвет от мен пиши си с латиноси пък може и с испанци така запомняш думите кога коя се използва запомняш структурата на изреченията аз още не съм учила винали времена в училище а мога да спрягам някои глаголи саво защото съм ги виждала спрегнати и аз мисля да уча затова

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker