Имам чувството, че започвам да мразя колегите си от университета и не знам какво да правя. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Имам чувството, че започвам да мразя колегите си от университета и не знам какво да правя.
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 1454 пъти
Здравейте,
Като цяло ситуацията е следната- постъпих за студент и сега в университета имам чувството, че не се вписвам. Колегите ми постоянно ходят на купони и партита и мен това започва вътрешно да ме дразни и да ми предизвиква някакъв вид антипатия към тях. Изобщо не ми се ходи на купони, въобще не ми се занимава с партита и се чувствам изключително зле и много самотен около тях. Просто имам чувството, че тези хора сякаш нямат за какво друго да живеят, освен това, и нито един от тях не съм чул да говори с някакво невероятно желание и патос за специалността, която учим или да има някакъв интерес да се върже на интелектуална приказка с някой друг. Всички канали на информация, по които си общуваме винаги са запълнени с основния тематичен въпрос "Къде ще се събираме днес? ", "Кой ще идва на купона довечера? " и т. н. това просто не ми е интересно и нямам желание да участвам. Може и в известна степен аз сам да съм си го индуцирал, защото като бях по-малък много обичах да гледам някакви такива филми за велики учени и академици като Стивън Хокинг, Алберт Айнщайн, Мария Кюри и Хана Аренд и т. н, които ми вкараха в главата идеята, че в университетът е пълно с някакви супер умни и надарени хора, дето са обсебени от науката и това е фокалната точка на съществуването им. Някак си, от много малък се възхищавам на посочените отгоре персонажи и се стремя да бъда като тях и сякаш очаквах нещо много повече от това, което можеше да получа. Четох и книги като "Университет и общество" на Пепка Бояджиева с мисълта, че университетът ще е спасение от дебрите на училището, ама се оказа по-трагично и от училище. В училище имаше олимпийци, много надарени деца и доста мотивирани преподаватели, а в университета не е точно така. Аз ли съм прост нещо или нещата май не трябва да са така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: f79d6d964a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Това е златна възможност за теб. Разбери, че те са посредствени и слаби! Направи всичко мвъзможно, да си не просто една стъпка, а километри пред тях, когато говорим за академични и професионални постижения. Нека си копунясват. Утре ще са ти в краката.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: bd59da081d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Напълно те разбирам, имам абсолютно същите колеги. Едни такива... нищо не ги интересува, всичко е за отбий номер, нямат желание да научат каквото и да е по специалността, за която плащат (немалко) всеки семестър. Гарантирам ти, че с времето тези хора отпадат и остават онези, които знаят защо са се записали.
Двамата с теб не сме сбъркани, за съжаление просто такива ценности и начин на мислене се възпитават и промотират от доста време. И защото образованието не е на ниво и критерии за прием почти не съществуват, се налага да се сблъскваш с такива индивиди и след гимназията. Жалко е, че се губи социалният аспект от следването, но пък се постарай да извлечеш максимална полза от обучението си и не им се впечатлявай твърде много.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker