Икономист или медицински лаборант - дилема - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Икономист или медицински лаборант - дилема
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1083 пъти
Здравейте, читатели. Пиша с надеждата темата ми да бъде удобрена. Нуждая се спешно от съвет. В момента съм първи курс със специалност "икономика" в РУ. Имам професионална квалификация за "оперативен счетоводител" и затова реших да запиша отново икономика. Оказа се, че качеството на образование в този университет не е това, което очаквах. Започнах да се замислям за преорентация в кариерата, тъй като изключително много ме тревожи, че икономиката не е точна професия. Имам планове след следването си да замина за чужбина, един от вариянтите е в Германия. След дълги анализи установих, че само с дипломата от икономика няма да мога да "се допаря" до нещо по-престижно, особено без да знам местния език. Относно специалността "медицински лаборант" съм се насочила към МУ Варна, но ме тревожи това, че не съм абсолютно сигурна, дали това е професията, която истински желая. Знам основното, което лаборантът прави, и това е да събира проби и да ги изследва със специална апаратура, да полага здравни грижи за пациентите. Някои негативни неща, които установих са, че работната смяна започва много рано сутрин, работи се на смени и в някои клиники има нощни. Няма да имам проблем с приема, имам висок бал. Друг негатив е, че ще трябва да живея на общежитие, а това може би е силен фактор, който ме кара да се колебая, дали да направя тази голяма промяна. Аз съм интровертен тип, единствено дете и си ценя личното пространство. Моля, ако някои учи в МУ тази специалност, да ми даде информация за това, например, много часове ли имате всеки ден, в общежитията предоставят ли се нужните условия за учене, как протича един ден на работа по време на стаж, какво ви харесва в самата професия, има ли перспектива за работа в чужбина. Приемам и мнения от хора с икономическо образование, реализирали се в чужбина. Чувствам се много объркана и осъзнавам, че съм нерешителен човек, но четенето и ученето на нови неща ми се отдава, просто нямам достатъчно истински опит в живота, тъй като съм само на 19. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: 300e18eff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Не си готов за образование, не поради липса на качества, а поради лиспа на ориентация. Разбери КАКВО искаш да правиш, едва тогава записвай.
И моят съвет е, да заминеш в Германия и да учиш там, защото това ще ти увеличи шансовете ти за работа МНОГОКРАТНО.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 5c62d41084
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Много различни професии. В ендат аимаш накъде д асе развиваш, ако учиш и в чужбина, стига да те влече, в другата завършваш лаборант и цял живот си лаборант. Не можеш да станеш нищо друго. Ти си реши, аз съм почти на 2 х 19 и все още не знам какво искам. А защо точно лаборант? Заащо не помислиш за оптометрия? В чужбина / САЩ ги ценят много.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 9548fa456e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мед лаборант, ниска заплата, но има работа. По-добре сестра. За икономика не.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 65664561b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   "удобрена", "преорентация", "вариянтите", "допаря" (? !? )....

Качеството на образование в РУ далеч не е проблемът, който имаш...

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 39b9c7427c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Винаги ще се намери някой критик като вас, обръщам се към номер 5. Написах темата набързо от телефон. Последната дума в коментара ви беше поставена в кавички в моя текст и е вид жаргон. Сигурна съм, че никога не сте допускали правописни грешки от бързина. Приятен ден и бъдете здрав!
Благодаря на останалите коментирали!

 
  ...


...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: edab0a63a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Пращам ти това писмо с пожелание, всичко написано в него да се сбъдне. Това е Китайско учение. С пари можеш да си купиш къща, но не и дом. Можеш да си купиш легло, но не и сън. Можеш да си купиш часовник, но не и време. Можеш да си купиш книга, но не и знание. Можеш да си купиш положение, но не и уважение. Можеш да си платиш за лекар, но не и за здраве. Можеш да си купиш живот, но не и душа. Можеш да си купиш секс, но не и любов. Можеш да си купиш всичко материално, но не и духовност. Китайското учение носи късмет, защото пращането на положителна енергия чрез добрите пожелания е най-добрият начин, за да помогнеш на ближния. Началото е в Китай. Това учение вече 8 пъти е обиколило света. Но ето, че този път, то ще донесе щастие и на теб. След като получиш това писмо, ще станеш щастлив. Това не е шега! Ще ти се усмихне късметът! Препрати това писмо по интернет или по пощата на хора, които се нуждаят от щастие. Не изпращай пари, защото щастието не се купува с пари. Не пази писмото повече от 96 часа. За това време трябва да си го изпратил. През 1997г. писмото е било получено от млад човек. Той си обещал да го изпрати, но отложил това за после. Което означава, че задържал писмото повече от 96 час По-късно го препратил, както си бил обещал. И сполучил - оженил се щастливо за любимата жена и му се народили много и хубави деца. И така той продължил веригата на щастието. Не забравяй, не изпращай пари и не подписвай писмото. Изпрати само 20 копия и почакай, за да видиш какво ще ти се случи след няколко дни. Учението е било създадено от китайски монах от манастира Шао лин, където е събрана мъдростта на света. Аз ти го пращам, защото ти си длъжен да помогнеш то да обиколи земното кълбо. Изпрати 20 копия на свои близки, познати и приятели, и дори на непознати. В течение на няколко дни ти ще получиш добри новини, или ще ти се случи приятна изненада. Това е истината, даже и да не си суеверен. Това ти беше изпратено за късмет. Благодарение на някой, който иска да ти помогнe"

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker