Аман от тия ш**ани бизнес специалности! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Аман от тия ш**ани бизнес специалности!
преди: 2 години, 5 месеца, прочетена 1603 пъти
Здравейте!
Някой може ли да ми обясни, защо в Англия почти всичко е все бизнес? Студент съм(за жалост;нямам много варианти... ), обаче нещо не ми върви... Каквото и да направя, все бизнес ми се пада да уча. Хем ми е безинтересно, хем-трудно и ме оставят на поправителни. Какво ли не направих, е-няма! Пак не ме пускат да мина и съм все нулева година. Преди да запиша да уча, въобще, влязох в бизнес специалност, защото, видиш ли, за изкуствата се изисквало по-добро ниво на английски(което аз нямах), което е просто безумно, при положение, че в бизнеса повече се говори и комуникира и т. н.... И от там се объркаха нещата. Не ме пуснаха да мина, повторих и пак не ме пускат, гадовете мръсни(дано да пукнат! ) и сега не мога и да си сменя специалността, защото пък от финансирането отказват за първата година да платят. Ще трябва първата аз да я плащам, а то е много скъпо, защото са малоумни! Защо толкова скъпо-и те не знаят... Както и да е..
Намерих решение да променя целия метод на обучение, като вместо бакалавър, уча по-ниско-квалифицирана степен и пак взема някаква диплома, а курсът е една или две години. И ако смениш цялостната форма на обучение, пак имаш възможност за финансиране(поне аз, тъй като не съм изхабил всички 4 години на право на финансиране.. )
Е да, ама... Какво да видя! За мое огромно съжаление, специалностите пак са бизнес, мениджмънт, туризъм и тем подобни гадории. Ами, не искам това да уча, ама от каквото бягам - това ме достига! Като питах дали има други специалности, като изкуства - нямало такива.
Ех, мама му стара и тоя пуст бизнес! Само като го чуя и ми се повръща! Защо почти няма нищо за изкуства, а почти навсякъде специалностите са точно бизнес и тем подобни измишльотини, които не мога да понасям? Как така за едното има в изобилие, а за другото почти няма курсове или ако има-то изискванията им са огромни!? Моля някой да ми обясни ЗАЩО е така! ЗАЩОООООООО???
Моля, без критики! Знам, че до известна степен вината е моя за моите провали, но аз съм доказал пред себе си, че когато нещо ми е неприятно, колкото и усилия да полагам, пак оставам под нулата и обратно-когато ми харесва-постигам невероятни резултати. Просто искам да уча нещо, което ми харесва, обаче то няма. Намерих специалност, ама пак е бакалавърска степен и трябва аз да си платя първата година.
Повече от ясно е, че в тази страна(а и не само) има някакви двойни стандарти спрямо хората на изкуството(било то музиканти, художници, актьори и т. н. ) и не се дават толкова шансове на тия хора! Неприемливо е да има абсолютно навсякъде за бизнес, а за изобразително изкуство или музика, ако ще и за game design, например почти никъде да не може да се намери. Като тия курсове от 2 години... Как така ще има за бизнес, но няма да има за това, което АЗ искам!?
Моля, някой да ми обясни!
Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 5 месеца
hash: fef4ff0680
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Защото с тези специалности в Англия има най-голяма реализация.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 7d93cbdce2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   В Англия както и в щатите най-добрите специалности за реализация са бизнес, мениджмънт, телекомуникации или инженерство. С тези специалности гаранция и да всизмаш повече от лекарите в Англия, то те и за това нямат и много лекари там. Съвета ми обаче е, че ако толкова мразиш тези специалности, то тогава няма смисъл. Няма нищо да научиш и после не знам и как ще намериш работа. Отписвай се и учи нещо, което наистина те влече.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: bfd290178e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Здравей, аз учих във Англия и конкретно именно бизнес..

Имаш два типа хора - тези които влизат във предприемачеството (бизнес средата, правещи бизнес.. даващи работа за себе си и потенциално работа за други). Имаш и тези които влизат в консуматорското общество (тези които работят за някого и са баш-работническа класа, изкарвайки парите си чрез извършване на услуга (работа) за този който е основал бизнес и има нужда някой да му свърши работата защото е във повече и той не може сам да си я свърши и да се разпростре физически и мисловно навсякъде). Бизнесите предлагат продукти и/или услуги за клиентите. Те съществуват за да подпомагат по някакъв начин живота на клиентите. В този случай ти като клиент бизнесите те подпомагат със съществуването си. Решават твой проблем. В случая да речем искаш да си купиш храна - ами ето, съществува магазин който е посредник между теб и различни производители. Магазина купува храни от различни производители или доставчици които купуват продуктите от производителите и ти същевременно можеш да си ги купиш от тях (магазините). Ти даваш парите си на тях, плащат данъци.. плащат на служителите си.. и ето на.. въртят се пари.. тези магазини и те като си купуват стоката от производители / доставчици и те си оставят парите на тях.. и те плащат данъци.. и те плащат на служителите си които пък Също плащат данъци и пръсват пари по магазини или други бизнеси предлагащи продукти / услуги..

Твоята специалност изкуство няма реализация освен ако не си намериш работа за някого някъде.. (разбирай някой да има бизнес, ако ще и институциално / държавно). Другото нещо е че реализация при хората учили изкуство се базира най-вече на себе-брандиране (изграждане на марка. Марката е нещо което хората намират за познато на пазара.. ако ще за парфюм Шанел да речем.. хората са чували за този продукт / марка от реклами и въз основа на качество.. този бранд се е изградил / популяризирал именно и въз основа на опит на едни хора със продукта и предлагайки го на други въз основа на опита си. ).

Е на, ти като си уж във изкуството трябва да си чувал за този творец 'Кристо' дето е уж включително със български корени. Еми във тези среди стават много неща със контакти.. човека се е себебрандирал с течение на времето.. много проекти се позволяват чрез кандидатстване за субсидии (по този начин се издържат), кандидатстватвайки за тези субсидии и включително чрез контакти си намират работа. Брандирането не е лесно нещо.. то е конкуренция където най-добрите или най-обвързаните (тези с контакти), или тези със най-много средства (може да е въз основа на поколения) са на върха.

На теб ти е трудно да намериш мястото си но реалността е че всичко е конкуренция. Трябва да се бориш. Това което ти го пиша може да ти дойдо в повече за ума но това е реалността.. конкуренция. Знам че искаш да си центъра, може да го мислиш.. но това е реалността. Конкуренция за да си най-добрият.

Говорейки за изкуство, eто на точно този Кристо например е го бяха публикували че казал нещо от сорта на 'изкуството няма логика.. то е безсмисленно.. едниствената причина да съществува е за да изуми'. Нещо такова беше..

В допълнение на въпроса ти.. защо образованието във Англия е скъпо. Именно защото е марка. Успяха да брандират из целият свят че образованието от англоезични страни е добро. Навсякъде е скъпо и във САЩ и във Австралия, Нова Зеландия, Ирландия, Великобритания, Канада. Хората по света повярваха във марката. Това е причината и ти да учиш във Великобритания а не в да речем Нидерландия или България. Наясно си че Българското образование не е добро или поне не достатъчно. Ето на ти си назад и мисловно именно защото нямаш образование било то от училище, било то от смейна среда или липсата на такава. Не говорим тук да виниш родителите си. Пак говорим че има работническа класа и тази която влиза във предприемачеството. Ти си от работническа класа която е необразована. Това е истината. Имаш доста да се трудиш за да излезеш от тази работническа класа. Това обаче би станало потенциално ако си предприемач. Там се и конкурираш допълнително.

Имаш да четеш много книги и добиваш много информация. Това и ще стане в послествие. Не е лесен живота обаче. Иначе щом си във Великобритания а ако ще и другаде извън балканите или Африка, ето видял си че има пазар във Великобритания повече от колкото във България. Има доста повече бизнеси във разновидни индустрии и не са ти фокусирани конкретно върху кафенета просто или ресторанти и малки магазинчета. Тези бизнеси дето ги изброих например са в сектора на услугите. Те не са производители (друг вид бизнеси). Не може човек да ти налее с фуния.

Имай в предвид и че живеем във ерата на интернет. Имаш книги, имаш гугъл. Имаш ютюб. Даже университетите минаха във дигитална обстановка. Проблема при хората от Балканите е че не четат. Това е..

Е на аз и в предна тема писах че голям проблем е именно липсата на бизнес образование във капиталистически свят. Университетите и правителството не промотират бизнес образованието а това е огромна грешка. Ти от работническата класа няма как да имаш платформа за изкуство или поне печеливша (защото ти това искаш, да се издържаш с това), без да има другите важни елементи в бизнес обстановка. На балканите няма бизнеси и това е голям проблем. Вътрешният пазар е развит частично и то в центъра на услугите. Има много малки и средни бизнеси при този сектор и никакви големи бизнеси и особено такива фокусирани във производството и особено износа. Има твърде много работническа класа, корупция из всички нива идваща от самите граждани.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker