Да пропусна ли една година или нашите са прави? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Да пропусна ли една година или нашите са прави?
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 1427 пъти
Аз съм 11ти клас и догодина имам матури. Имам избор межу биология и философия. Аз като я гледам каква е матурата по философия почвам да клоня към биологията.

През целият ми живот съм била безцелна. След 7ми клас трябваше да взема решение дали да уча в някоя гимназия или старото училище което е на 5 минути път. Не знаех какво исках и избрах втората опция в деня на кандидатстването. От тогава обаче си задавам въпроси от сорта "Какво ще уча след 12ти клас? Какво ще работя? " и тези въпроси още ме мъчат. Чувствам се като загубенячка защото не знам какво искам. Един път в час една госпожа ни попита каква искаме да ни е бъдещата професия и двама казаха че още не знаят и госпожата каза "Това говори много лошо за вас. " което ме накара да се чувствам по-зле.

От осми клас обмислям опцията да си почина една година след 12ти клас. И под почивка имам напредвид да ходя на работа и да реша какво искам. Казах на нашите и те са против това. Казват ми че ще забравя как се учи и ще ми е трудно. Затова изключих опцията тотално. Винаги като почна да мисля за университет и професия направо ми става тъжно и се чувствам като загубенячка защото не знам какво искам. Искам да уча нещо което да работя в бъдеще, а не просто ей така да имам диплома. Най-добре съм по психологя/философия, гражданско образование и английски. Не знам на къде да се развивам и съм разочарована. Да пропусна ли една година за да си помисля или нашите са прави че ще забравя как да уча?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 4 месеца
hash: 3ef8e65929
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Здравей. Аз пропуснах година след 12 клас, но поради друга причина - не бях приета в желаната специалност. Бях наясно какво исках да уча още от 9 клас и държах да е само това, и нищо друго. Когато не ме приеха първата година, изпаднах в голяма депресия, а най-притеснени бяха родителите ми, разбира се. Роднини, приятели, познати, учители, включително и хора, чието мнение изобще не ме интересуваше, цяло лято ми даваха „акъл“ да записвам нещо си там, за да не изпускам година. А кое точно да изпускам, и аз не разбирах логиката им. И още не я разбирам. Пропуснах година, никой не можеше да ме спре. Карахме се жестоко с нашите поради същата причина -, че съм щяла да изгубя „тренинг“, навици на учене и като цяло после съм щяла да забравя за образование, щяла съм да се вържа на някое гадже, да се омъжа и съответно да се откажа да следвам. Пълни глупости. Моето желание беше много силно, имах мечти и не исках да променям целите си само заради критиките на хората. В тази пропусната година се готвех за кандидатстудентските изпити по-усърдно, посещавах частни уроци и като цяло се стараех, да не се пречупя, защото на всички им беше интересно и ме наблюдаваха, дали ще успея или ще се проваля. Но хей, аз успях! В момента съм втори курс в желаната специалност, уча с удоволствие и съм щастлива. „Натрих носовете“ на всички, включително и на родителите си (, които много се радват за това, естествено). А хората, което ме критикуваха и отчайваха, се възхитиха на духът ми. Сега понякога се връщам назад във времето и всеки път си казвам - „Пропускането на година беше най-доброто ми решение! “. Ами да, какво щях да правя, ако бях записала нещо „ей така да имам виШо“ и да уча без капка мотивация нещо, което не ми харесва?
При теб са малко по-различни нещата обаче, защото ти казваш, че все още не знаеш какво да учиш. Имаш още малко време до 12 клас, не се отчайвай. Но ако все пак и дотогава не откриеш твоето нещо, според мен пропусни. Докато работиш, мисли какъв искаш да бъдеш, каква искаш да бъде професията ти и така свържи мечтите си със следването си. Тоест, коя специалност би ти помогнала, за да работиш мечтаната работа някой ден. Не се притеснявай и не се оставяй да те пречупят. И възрастните грешат понякога.
Успех ти желая!
Е.

 
  ...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: bf387817be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Навсякъде по белия свят си почиват 1-2, че и повече години, само тука веднага ни натискат да влезем някъде, независимо къде и дали има реализация. Все пак родата трябва да се похвали, че и те имат бъдещ висшист!
Казвам го със съжаление. Не си губи времето с висше, щом не знаеш какво искаш.
Ж22

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 625d28c15c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 1 Вероятно става въпрос за Медицина?

Страхът на вашите донякъде е основателен. Ами ако до тогава нищо не си решила, или решиш, че няма смисъл и нищо не запишеш да учиш?
Очевидно имаш не едно нещо, което те влече и за това не знаеш кое да избереш и дали си струва. Но наистина няма да е фатално ако една година се почудиш и огледаш и тогава да решиш. Стига да не се откажеш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker