Как балът за гимназиите в София е толкова висок? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как балът за гимназиите в София е толкова висок?
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1127 пъти
Сега съм 7 клас и ми предстои кандидатстване. Живея в София и тук балът за кандидатстване в елитните училища е ненормално висок. Например в Пловдив минималният бал на паралелката с най–висок минимален такъв е 415. В София с този бал можеш да влезеш в 83 по ред паралелка по бал. Миналата година над 600 ученика в София са били с бал над 450. Реално за да имаш резултат 460 (защото в София 450 не е достатъчен за доста места)трябва да имаш 6 по мат и бел плюс 90 точки на всяка матура. За справка само първия модул по математика ако объркаш 3 задачи от 20 можеш да изгубиш 9 точки. Реално полагам старание, но не мисля че мога да изкарам чак такива резултати. Отчайвам се вече защото и материалът започва да става труден и не знам какво да правя. Също така постоянно ми се спи и не ми се учи. Трябва ми съвет как да се мотивирам и да се стегна, защото искам да успея някак да вляза там където искам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: d1c4bf5b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Няма се притесняваш Кауфланд винаги търсят хора. Ако не влезеш вишу ще можеш да бачкаш 4 години повече от вишистите който ще излязат с диплома и почнат в Кауфланд щото дават повече пари от специалноста им

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: a5a45ee42c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Реално погледнато балът се формира на база резултатите на участниците в класирането. Следователно резултатите на НВО за 7. клас в София са по-високи. Това се дължи на повечето ученици, повечето училища и най-вече на по-голямата конкуренция и наличието на множество школи за подготовка.
Колкото до проблемът ти с математиката - да, така е. Хора бъркат една задача, допускайки грешка от невнимание и не влизат в желаното училище/паралелка. Това се дължи на постоянното улесняване на матурите от страна на МОН с цел по-високи тезултати и повече фалшиво отчетени “успехи”. Затова по време на изпита трябва да си спокоен и прецизен, ходи на пробни изпити например за тренировка (макар че те сега заради ковид са онлайн).
Ако имаш проблеми с материала потърси частен учител или пък пробвай с уча се (там май има доста неща за матурата) или други сайтове. Мотивацията е нормално да липсва, сега с това постоянно онлайн/присъствено и тази пандемия. Съветът ми е да излизаш с приятели (но да не прекаляваш). Ако ти се спи много, прецезирай колко часа спиш. Пробвай да ги увеличиш. И аз като бях седми клас имах сериозни проблеми със съня.
П. С. Къде искаш да учиш?

10 клас

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0cb6f8108f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Повечето се подготвят цяла година, като решават типови задачи. Аз съм се подготвял така за сертификати и някои тестове. Просто потаряш всичко отново и отново, по 10-20-50-100 пъти - докато не се научиш и не започнеш да изкарваш над 95 всеки път.

А колкото до оценките - ами зависи много от училището. Някои училища са доста стринкти и ситематизирани. Знаеш кога са ти тестовете, контролните, а в други имат и копия на стари работи, да видиш какво се е изисквало, така че винаги, ако отделиш време, ще се подготвиш. И ги няма ей такива, от рода на - Иванчо казал на госпожата, че е дебела, а тя, яхнала метлата, дава контролни и плющи двойки наред. Защото съм бил и в дват типа училища, казвам ти, че в "елитното" е много по-лесно и се преподава по-добре.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: b5d132e33f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   До номер 2–мисля за ТУЕС или 2 аег, ако не стане–СПГЕ, в краен случай НПМГ в някоя от паралелките с нисък бал. До номер 3–при нас оценките не могат да се изкарат без учене. В сравнение с приятели от други училища при нас е доста по–трудно. Поне разгледах геометрията и всъщност е по–лесна от материала от 1 срок. Сега каквото ще става, да става.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2d3d954100
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не е важно къде ще учиш средното, а после какво ще учиш. Мислех като теб преди, бях в същата ситуация. Исках да уча в 4та във Варна, но не успях. Влязох в строителния, но след това се стегнах и изпълних целта си, завърших желаното от мен висше.

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 6d57b45d94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 4 - Не ти казвам, че се изкарват оценки без учене, казвам ти, че няма неприятни изненади. Бях в училище, в което имахме госпожа, чиято любима тактиката бе, да ни нахока, да ни пита тегва върпос, за нещо в учебника преди 2 години, което бе някаква тривиалност в скецията "за любоптиковците", но да наплющи двойка, ей така, защото на нас ни ставаше гадно.
В гиманзията после, такова нещо нямаше. Можеше да те изпитат, но никога нямаше директна двойка, защото не знаеше някаква случайна тривиа. Докато си пишеш домашнитеи и учиш уроците, беше лесно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker