ИУ-Варна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

ИУ-Варна
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1194 пъти
Здравейте! Сега съм 12 клас и ще трябва да кандидантствам, в ИУ съм си харесала Информатика и компютърни науки, но дочух различни мнения като повечето не добри за университета. Ако може да споделите мнение и вие.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: 65f60ff6a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Точно Компютърни науки няма файда да учиш в университет (български). По-добре се запиши в някоя сериозна академия и не се занимавай с глупости. Направи го и до година-година и половина ще си намериш работа, докато твоите колеги и след 4 курс ще се чудят какво да правят с живота си. Дървените философи на по 40 да не ми обясняват как говоря глупости, защото вече сме 2022 и аз съм личен пример как в края на 1ви курс паузирах университета (след това се върнах да си взема дипломата, не че ми я е искал някой), завърших 2 академии за програмиране, намерих си работа една година след началото в първата и в същото време карах втората. Същевременно моите колеги които завършиха 4 курс имаше точно двама от 35, които изобщо се занимаваха неща в тази сфера. Останалите и те не знаеха за какво за загубили 4 години.... а да заради ценната хартий.. пардон диплома. Не си струва да "учиш" компютърни науки в университет, ако целта ти е да си намериш сериозна работа, ако целта ти е просто да си имаш някаква хартийка която никой няма да ти я гледа записвай смело. :)

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 39a9105cd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Университетът не е лош. Просто е по-икономически. Ако това е конкретната специалност, към която си се насочила, защо не? - Влиза се лесно, удобно е, университетът е модернизиран, семестрите и изпитите минават леко. Лошото е, че поне по мое време, първата година и половина всички специалности учат сходни общи неща. И все пак... ако искаш да учиш "компютри" във Варна, препоръчвам ТУ-Варна, специалност "Софтуерни и интернет технологии".

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: b1361c7dce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Моите съболезнования към всеки, който се запише да "учи" в ТУ-Варна, най-вече неща свързани с компютърните науки. Аз завърших точно тази специалност и мога да кажа, че почти нищо съществено не ме научи и същевременно има адски много пропуски. На нищо не ме научиха, защото както писах по-горе учих от други източници, рових из интернет, гледах нонстоп курсове и в крайна сметка знаех повече, от колкото по дисциплините ни даваха като материал. Същевременно осъзнах и колко много пропуски имат. Това, че учат да пишат ПРОГРАМИ на ХАРТИЯ съвсем го оставяме в страни.... Даже не ми се коментира. Общо взето работата е учиш някакви минимални неща по програмиране, минимални неща по логика алгоритми бази данни структури от данни, малко мрежи, малко сис. админ. и после те пускат да се оправяш с някакви знания, които са на 10% от това, което реално трябва да знаеш. Не се прави така, хваща се едно нещо и се учи като хората на 90%, след това се захващаш с друго. Не става да учиш за програмист, за системен админ, за мрежар, за да сглобяваш 30 годишни процесори и да учиш ток и напрежени (тва даже няма да го коментирам)... Как да стане, като това са 5-6-7 СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ СПЕЦИАЛНОСТИ, за които се учи с ГОДИНИ. Съвет - запиши някой университет но не се занимавай да учиш там, просто си вземи дипломата. Първо започни да учиш математика ако имаш пропуски, като я комбинираш с програмиране. Гледай по-скоро фронт-енд неща защото по-лесно и бързо ще си намериш работа. След време след достатъчно знания се захвани със сериозното програмиране - бек енд. От там нататък само времето ти е ограничение и може да се занимаваш с каквото искаш било то мрежи, системна администрация, хардуер, изкуствен интелект и т. н. Това ти го казва човек, завършил ТУ с 5. 90 :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker