Немска филология в СУ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Немска филология в СУ
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1414 пъти
Здравейте, когато последно се поинтересувах от специалностите в Софийския университет не бяха толкова объркани и се изискваше само ДЗИ или КСК по съответния език. Сега искат куп неща. Защо изискват само ниво по немски, като целта е да влезеш и да го научиш този език из дълбочини. Аз не смятам, че е задължително да имаш някакви базисни знания, за да ти е позволено да завършиш филология по езика. Както и да е. Питам за всеки случай, защото наистина не мога да разбера сайта им след тези промени, които вкараха - мога ли да кандидатствам с ДЗИ по английски език за немска филология в СУ? Някой да ми обясни как стоят нещата с балообразуването, моля. Ще съм му много благодарна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 99545c880b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Не допускай тази грешка в живота, да кандидатстваш немска филология. Ще те спукат от учене, а в живота реализацията с нея е нищожна. Съжалявам, но за времето, през което ще учиш нанемски, можеш да завършиш две други образования на български и то такива, които ще ти носят много повече пари. Спокойно мога даси хвърля дипломата по НФ от СУ в коша, защото нямам нито ден стаж свързан със специалността. Завърших второ висше и реализацията мк е свързана с него. НФ е чиста загуб на време, инвестираш твърде много усилия в абсолютно нищожна реализация. Не повтаряй моята грешка.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 3e51ee216e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Здравей, номер 1. Може ли да ми обясниш защо не успя да се реализираш с немския? Аз виждам, че има много предложения из цяла България за работа с немски език със заплати от 2000лв нагоре. Някои са дистанционни даже. На какво се дължи изказването ти? Опитвам се да разбера защо имаш такова лошо отношение по въпроса, а аз виждам, че немският е търсен език с доходи (според мен). Опровергай ме. Също ми е много интересно каква е втората специалност, която избра и в СУ ли я завърши? Благодаря за отговора и ти пожелавам успех в живота.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: c2053c0ba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Факт е, че перфектното владеенето немски ще ти даде много възможности. Можеш да ползваш езика и в работата и уроци.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: f8602dfee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Трябва да си придобил някакво прилично ниво на владеене на езика, под прилично разбирай - B2, С1. В противен случай ще ти е трудно да се справяш. И филологията не изучава единствено това, вероятно не си запозната със самия термин.

 
  ...
преди: 2 години, 16 дни
hash: accfb40424
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ъм.. Номер 4, много мразя, когато някой си прави изводи от нищото. Аз съм авторката и знам какво представлява изучаването на филология. Не знам кой в днешно време не прави разлика между лингвистика и филология, но благодаря за коментара.

 
  ...


...
преди: 2 години, 16 дни
hash: 86b6ab369f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От номер 1. Не проявявам никакъв интерес към учителската професия, защото не се мотивирам от повтаряне на един и същи материал и не се иждам никакво личнистно развитие или предизвикателство в такава професия, а работа в call center е до време. Екскурзовод с немски се търси рядко, въпреки че самата професия ми допада. Занимавам се с маркетинг и продажби на недвижими имоти и доходте ми са 2,5 пъти над тези, които споменаваш.
Всъщност слвд дипломирането 3 години работих в немска компания, но въпреки всичко по-често се налагаше да пиша на английски, отколкото на немски. Работата беше основно на компютър и изключително рядко се срещах с клиенти, затова прецених, че ако искам нещо повече от висене пред един монитор, трябва да запиша и друго висше.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3674c2c4b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Не, немска филология в СУ не може да се завърши при начално ниво 0.Трябва да се учи немски преди това, най-добре в езикова гимназия, без това да е задължително.
Някои филологии се започват от ниво 0 с приемен изпит по английски или друг западен език, като например арабистика, японистика, румънска, унгарска филология и др., но за филологиите по основните западни езици, които се учат в средните училища задължително трябва да се владее ниво Б2. Защо е така? Ами защото не може някой, учил немски 5 години в езикова, да го сложат редом с този, който сега учи немската азбука. За немски от нулата се записва лингвистика с два езика-например английски немски. С английския се влиза, втория се учи от нулата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker