Японистика - бал - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Японистика - бал
преди: 2 години, 19 дни, прочетена 1603 пъти
Здравейте, тази специалност ми е една от опциите за висше, но за да знам дали изобщо има смисъл да си пръсна парите да кандидатствам, реших да пусна и тука пост. Включена съм в много групи за СУ във фейсбук, разпитвала съм много приятели и съм си пресмятала бала много пъти, но НЕ Е излишно и тука да попитам. Имам 5,75 на матурата по английски, 5,49 на матурата по БЕЛ. Минималният бал от миналата година за тази специалност е била 23,38, моят бал се получава 22,74. Имам ли шанс да ме приемат на ПЪРВО класиране, въпреки тези "данни" за минимален бал от 2021? Ако не на първо, мислите ли, че на второ ще ме приемат със сигурност? Очаквам отговори от сорта на "Мен ме/Някого го приеха с еди си какъв бал..", а не "ЗАЩО ПИТАШ ТУК?"

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 18 дни
hash: 0df499b0dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Те вече всички приемат. Не е трудно да влезеш в университет в днешно време. Има недостиг навсякъде, макар и всички тягостно да се опитваме да си затворим очите затова. Защо теб да не те вземат? Не разбирам от балове. Може да държиш кандидат-студентски изпит. Препоръчвам ти да прочетеш книгите на Братислав Иванов за географията и историята на Япония. Японистиката е хубава наука и има хляб в нея.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 9ec20a6675
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Такааа. Аз също смятам да кандидатсвам същата специалност и моят съвет е да опиташ. Забелязах, че смяташ бала си с оценката от ДЗИ по БЕЛ, но това е не е така, поне по това, което прочетох в сайта на СУ. Там пише, че се умножава оценката ти от изпита на СУ по Анг ИЛИ профилираната матура по Анг плюс тази по БЕЛ от дипломата ти за завършено средно. Тоест оценката от ДЗИ по БЕЛ не играе роля в балообразуването. Надяваям се, че бях от полза и дано се видим на лекциите ако всичко е успешно!

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 27761f01d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей. Кандидатствала съм за специалността 2 години и да ти кажа, че балът се образува от кандидатстудентският им по английски оценката от матурата ти по БЕЛ. Изненадва ме, че не си наясно и смяташ матурата си по английски. За специалности като Японистика, Кореистика, Китаистика просто забравете да влезете само с матура вече. И без това местата им са толкова ограничени, всяка година е война. Това, което казва номер 1, че навсякъде всички приемат специално за тези екзотични филологии в СУ не важи. Трябва си сериозна подготовка за изпитът им по английски, не е шега работа. СУ продават едни малки помагала за запознаване с формата и решаване на задачи, писане. Успех! И да пишеш тук дали са те приемали, ще ми е интересно. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker