Къде да инвестираме парите си ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Къде да инвестираме парите си ?
преди: 2 години, 14 дни, прочетена 1387 пъти
Смисъл, всеки казва инвестирайте си парите, но къде?? онлайн ли? в банка ли? брокери ли?


Да кажем, всеки месец слагаш (примерно) 500лв и така докато стигнеш голямо портфолио, или ако си на 100% сигурен че всичко ще е наред продай и ги сложи за да може всеки месец да получаваш възвращаемостта, Но КЪДЕ ГИ СЛАГАТЕ ПАРИТЕ??? и как се случва този процес, като си инвестирал примерно 200, 000лв и живееш от тях с възвръщаемост от 600-800лв (примерно).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 14 дни
hash: 9474ebe4eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Имам един апартамент, който купих преди 2 години и сега стои празен, тъй като е луксозно завършен и не искам наематели вътре. Останалите пари са ми в акции.

В момента акциите (широка диверсификация) е май единственият вариант. Имотите са надценени с много.

 
  ...
преди: 2 години, 14 дни
hash: f8575791b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Точно в момента това е доста труден въпрос. Всичко е в балон и крие огромни рискове. Не че нещо, ама за последните 13 г., акциите поскъпнаха срено 7 пъти, което просто не е нормално. Нормално е 5, максимум 10% годишно, всичко друго е балон, особено за такъв дълъг период като 13 г. ФЕД до сега смъкваха лихвите и печатаха яко пари и всичко въвреше нагоре последните 10-тина години. А то е пряко свързано с всички активи. Затова имаме и тази инфлация. Сега вече заради инфлацията обърнаха политиката и започнаха да вдигат лихвите. И най-вероятно в следващите години балоните ще спихват. Аз лично не бих инвестирал точно сега, но пък го има и момента с инфлацията, която яде и парите в брой. Може би земята е най-подходяща като инвестиция, тъй като тя е по-устойчива на кризи, хем ще взимаш някоя и друга рента.

Финансист съм, но наистина не знам какво да те посъветвам точно в момента. Казват, че златото било подценено, но не знам, последните 10 г. си стои на тези цени. Дали няма да се използва като убежище и в кризата да вдигне цената си в следващите години, мога само да гадая. Но акции, апартаменти, крипто, не мисля, че сега е момента. Не че не може да поскъпнат още, но не си заслужава риска за мен. Виж, ако биткойна падне на 10-20 к, бих купил, както и етериум, но не и на тези цени. Ако имоти и акции се сринат на половина, също бих купил.

 
  ...
преди: 2 години, 14 дни
hash: 7fd72b5939
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Пич, започни с начално финансово образование...
Първа точка - ти нямаш "пари". Модерната финансова система не работи с пари, а кредит/дълг. Банките могат и създават дълг в неограничени количества, като моделират и деформират икономиката както си искат. Няма икномическа сфера която да не е изопачена. Поради това, думата "инвестиция" е нещо остаряло, нещо от преди 70-те когато САЩ обявиха че няма да изпълянват международните си задължения и долара вече няма златно покритие. Това навремето гарантираше икономика базирана на реален капитал. След 70-те, нямаме капитализъм, и съответно нямаме инвестиции. Има спекула. Има огромно количество емитиран дълг и хората спекулират с него. Примерно - криптовалута. Или акции на Тесла... Всяко нещо което е финансов инструмент, е чиста спекула, която по някое време ще се срине. Никой не може да ти каже кога. Обикновено големите финансови сътресения са съпътствани с война... И ние вече сме в нея... Тая от 2008 не беше истинска криза, просто емитираха кредит, и я прикриха.

Тия които знаят, пазаруват реални неща - имоти, ценни метали, комапнии които произвеждат истински неща... като храна, горива... Най-простото за българина е купуване на имот. Ама има един проблем - изчезващ народ сме. Ако нищо не се промени тук, след 10 години ще е безлюдно в по-малките градове. Погледни примерно колко са намалели децата последните десетилетия - наполовина... Само пенсионерите се увеличават. Имотите са инвестици само когато има хора. Ако няма... Еми погледни Китайския жилищен балон... За мен земя е най-доброто като инвестиция, стига да знаеш къде, и стига да се продава. Нали се сещаш, че ако мястото наистина го бива, няма да се продава. За какво му е кеш, като всеки се чуди къде да го вложи, за да не гори с 20% на година...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 13 дни
hash: f8575791b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Можеш да ги обърнеш в USDT и да ги стейкенш в Anchor на 19% годишна лихва.

 
  ...
преди: 2 години, 13 дни
hash: 041a726e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Започни с малко икономическа теория, прочети повече за финансите и чети блоговете за инвеститори, та едва тогава тръгвай да инвестираш.
В това инвестирай днес, а после в другото.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 дни
hash: fd8410550f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   ако имаш много пари ги разпредели в различни неща. Общо взето бъдещето е доста неясно и не се знае какво ще става, но като цяло изглежда централните банки в момента са за това да има инфлация. Инфлацията е начин, по който "кукловодите" да оберат парите от хората и те да обеднеят. Най-вероятно инфлацията ще продължи докато хората не излезнат на улицата и не почнат да се бунтуват. Засега никой не е на улицата, така че не чети много комнетарите на разни финансисти, че нямало да има повече инфлация.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 21af3a7864
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   инвестирай в финансово образование

купи книгата на Стойне Василев препоръчвам я

запиши се на курс обхващащ всичко базово - инвестиции, акции, имоти, банки етс етс

виж в гугъл и фейсбук за най добрите бг курсове - около 1000лв ще дадеш но си заслужава

виж и курсове на английски език

това е

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker