Мечтата ми е да уча и живея в София - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Мечтата ми е да уча и живея в София
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 1708 пъти
Ще се опитам максимално кратко да обясня какво ми е в главата и какво искам от вас. От малка мечтата ми е да уча в Софийския университет ,,Климент Охридски". С годините обаче мнението стабилно ама стабилно започнах да си го сменям..Мислих и за Пловдив (но не ИСКАХ, ЗАЩОТО искам да уча там, а защото там са ми приятелите.. Точно сега мисля, че съм мислила по много скапан начин. Приятелството си е приятелство, мечтите са си мечти. Вече тук идва проблемът,..професията. Детската ми мечта беше да стана полицайка...но с времето разбрах, че ставам за всичко, но не и за полицайка. Така го чувствам..Философия, българска филология и психология са специалностите, които ме интересуват. Правото също ме вълнува, но както виждате от филология отивам към право.. И ми е много трудно да взема някакъв избор, а се налага по простата причина, че ..ИСКАМ да уча след 12 клас. Не мога да очаквам от вас да решите какво да уча, изборът си е изцяло мой.


От вас имам нужда от една друга услуга. Малко странна молба,..но НАПИШЕТЕ ВСИЧКО, което знаете за София, хората там, общежитията какви са. И доколкото знам, в общежитие, за да влезнеш, първо трябва да кандидатстваш, има ли шанс да не ме приемат? Не че ще се откажа де...В София имам доста роднини, няма да остана на улицата, но искам в общежитие. И да си знам просто как е по там. Проблемът е там, че съм ходила точно 2 пъти до София, но за около 2-3 дни. За самия университет знам, че лично трябва да отида и да кандидатствам там. Не ми е проблем изобщо, но просто искам повече информация за общежитията, за хората в София и да...Опишете ми софиянците с няколко думи. (Личи си, че съм от малък град, нали...:)? АААА и забелязах, че приемът в ПЛОВДИВ е прекалено сложен. Искат се изпити за почти всичко, докато в София гледам, че с оценка от матурата влизаш почти навсякъде.. (ако съм разбрала правилно, защо според вас е така?) И какво е вашето лично мнение за града? Кварталите горе-долу ги знам по имена (общежитията си нямам хал хабер идея нито къде са, нито колко са далеч от университета - за да си знам, дали пеша ще стигам за лекциите...
Ако питате защо задавам толкова малоумни въпроси и се вълнувам за едно общежитие....Прочетете заглавието пак! Ако сте учили в Софийския ще бъде най-добре. Така може да разкажете лесен ли ви е бил приема хах..и да. Просто ОПИШЕТЕ СОФИЯ, ОБРАЗОВАНИЕТО В СОФИЙСКИЯ И общежитията и другите неща, които споменах

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 10 месеца
hash: 26cabfd4da
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Да ти имам мечтата. Те хората бягат от това гето, ти се буташ зорлям в циганията.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 902f16673e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Номер 1 добре го каза. Аз съм роден и израсъл тук и потвърждавам. Само че преди години не беше така, но уви... Всички дойдоха тук :)

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 8ee364c348
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   София - пренаселено, презамърсено; софиянци - със смешен насечен говор и комплекс за превъзходство (не всички, разбира се, но не малка част).

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: a31f59213b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   1 и 2....Я живейте в малките градове 18години ......и ще видите как ще искате да тичате към София, ей затва се бутам там. Наясно съм, че няма да е рай....но това не ме спира. Пловдив ми е скучен, София искам от 13годишна да уча там. Номер 2. Ето, живял си вече там. Аз не съм. Как очаквате от мен да не харесвам дадено място, ако не съм живяла там? Ооо не се бутам номер 1...тичам, броя дните до завършването ми и тичам направо (не се шегувам). Ще си сбъдна мечтата и ще живея в София.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: d919cca71e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Много добре те разбирам. И аз се преместих от малък град в София преди време. Има разлика. По-добре е в София, има по-големи възможности за учене и работа, за театри, концерти,и пр. Там е центърът на държавата и ти имаш по-лесен достъп до това. Според мен учи нещо, с което след това ще можеш да си намериш лесно работа. Най-практични от изброените от теб са право и психология. За общежитията незнам, има, разбира се и мн изкушения, че и опасности. Но ако си предпазлива и съобразителна ще се справиш. Браво, че си амбициозна и успех!

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 180aba3333
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Егати мечтата, само ще поправя едно, че София е гето, не само тя, цяла България е гето. Има много по-красиви градове и от нея и от Пловдив, Варна, Бургас, за другите по-малките кочини да не говорим.

Иначе авторката е права, че малките градове са кофти.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 584dbc43a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз ви викам обяснете ми за общежитията и за хората там, за общежитията цените им...вие ми викате: буташ се в мизерията...желязна логика като на божинката имате

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 1b20159612
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   За хората е яко, че са доста повече и съответно доста различни. Хората са по-отворени, защото за разлика от малкия град е по-трудно да те знаят какво си направил. Свободен си да бъдеш по-различен и по-лесно намираш твой тип хора. Имаш една камара евенти. Има и много много момичета.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: cf1e1d39f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   8, ами точно защото си питала за хората там, нали тази "мизерия" е създадена от хората. Ето ти логиката.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 6e3b48a6ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Единственото хубаво нещо в София е че има летище, през което да излетиш за нормална държава и да не се връщаш .

 
  ...

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 45cab341bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Потвърждавам коментарите на номер 1 и 2. И на мен ми беше “мечта” да живея и уча в София и наистина отидох. Няма и две години по-късно избягах с 300 оттам за чужбина. Скипни този момент с живота в София и направо замини, само ще си изгубиш времето.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 180aba3333
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От 7 кое не е вярно, че Лисабон, Атина, Будапеща, Виена, Прага, Севиля, Карлови Вари, Монако, са по-красиви от София, Пловдив, Варна и Бургас?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: c410faa5cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Общежития - обикновено живееш с още един - двама души, не е приятно, нямаш лично пространство. Особено ако се паднеш с кофти съквартиранти. Отделно за да живееш в нормални битови условия, обикновено се налага да се направи козметичен ремонт и да си купиш мебели. В същото време имаш възможност за голяма социализация, защото там хората общуват нон стоп и лесно ще си намериш приятели. София - доста изнервени са хората като цяло и затова всеки гледа да избяга събота и неделя от града. Първите няколко месеца ще ти е хубаво, после и ти ще гледаш да се разкараш нанякаде.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: e215d81880
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Учила съм в Софийския филология с източен език. Поне в моята специалност ученето беше здраво. Лекции и упражнения от сутрин до следобед всеки делничен ден четири години, след лекции се прибираш и започваш да учиш отново. Изобщо не разбрах нищо от прословутия студентски живот. Има и доста по-лежерни специалности разбира се. За общежитията не мога да коментирам от личен опит, защото аз съм от София, но всичките ми колеги, които живееха на общежитие, не докараха и до втори курс в конкретната специалност. Чувала съм, че е постоянен купон там и ако си записал нещо по-тежко както в моя случай, просто нямаш възможност нито да се наспиваш като хората, нито да учиш като хората. Но пак казвам, че това не го знам от личен опит.
Мисля, че докато учиш, няма да имаш особен досег със софиянци, по-скоро ще се сближиш с хората, с които живееш. А за софиянците какво да ти кажа - има свестни хора, има не чак толкова, както навсякъде другаде. Не деля хората на столичани и провинциалисти, но и от двете групи можеш да чуеш хранеж за другите по неразбираема за мен причина.
И въпреки някои негативни коментари за града, аз си го обичам и по мое желание не бих го напуснала за момента. А ти направи каквото ти казва сърцето, за да не съжаляваш след време :)

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 809856dd44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   В София беше готино да дойдеш преди години, когато нямаше чак толкова много хора и трафик. В момента е ужасна мизерия, мръсен въздух. А и на есен като затворят университетите, баровете и ресторантите, то няма да можеш да се насладиш и на единственото, което все още привлича младите хора там.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 180aba3333
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Студентите правят секс по градинките и по балконите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker